Reklama

Reklama

Zpívej

  • USA Sing (více)
Trailer 7

Podnikavý koalí chlapík jménem Buster Moon má poslední šanci zachránit divadlo, které zdědil po svém otci. Všechno vsadí na jednu kartu, na velkolepou talentovou pěveckou soutěž, jakou svět ještě neviděl. A stejně jako je pestré složení zvířecích soutěžících, je pestrý i jejich repertoár, který se rozpíná od Franka Sinatry po Lady Gaga. Možná by ta Busterova talentová show nebyla tak velkolepá, kdyby se jeho věrná sekretářka slečna Crawlyová (chameleónka s velmi neposednýma očima) nespletla ve výši finanční odměny pro vítěze na letácích, jimiž pak zaplavila město. A tak se v den soutěže před Busterovým divadlem dlouho před jejím zahájením vytvoří dlouhatánský had snílků, kteří věří ve vítězství. Mezi nimi čekají i očividné talenty, jimž ve hvězdné kariéře dosud bránil osud. V případě opičáka Johnnyho má podobu jeho otce, proslulého gangstera, který synův zpěv neuznává, protože banka se s ním vykrást nedá. Rosita je zase tak zaměstnaná řáděním svých malých prasátek, že si může zpívat maximálně v kuchyni u dřezu, a hlasově dokonalá slonice Mína ze sebe před lidmi nedokáže vydat ani hlásek. Jenže když máte sen, měli byste za ním jít, i kdybyste měli při svém snažení na chvíli padnout. Jak říká Buster Moon: „Na tom, že dopadnete na dno, je nejlepší to, že dál už vede cesta jenom nahoru." (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 7

Recenze (275)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nadľahčený pohľad do zákulisí talentových šou je tu v celku vtipne vyoobrazený spolu so schopnosťou situačných gagov, ktoré v drvivej väčšine nahrádzajú naratívne rozprávanie. Samozrejme, nejedná sa o žiadne priekopnícke techniky, ale musím uznať, že v tomto prípade dokáže film osloviť nie len typizovaného diváka, ale širšie publikum a väčšina čísiel sa rozpína do lineárneho deja a nekazí mu inak jeho "coolový" imidž. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už když na začátku zazněla píseň od Beatles, i když v nové aranži, věděl, jsem, že má nade mnou film vyhráno, i když bude příběh celkem předvídatelný, jednoduchý a možná až zbytečně moc emotivní. Ale ta hudební stránka je zde opravdu skvělá a byly vybrány parádní písně, které byly hezky předělány. Za mě spokojenost. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

A abych ulevil svému svědomí, které mi vyčítalo, že bych měl znova vidět jedničku a hodnotit ji, jak se sluší a patří, tak sem své svědomí poslechl. A rovnou přejde k tomu hlavnímu a to k Busteru Moonovi, který je jasným důkazem, že lež má krátké nohy, přesněji koalí nohy. Buster tady vydrbává se všemi a o už od začátku, pak zažije onen posvátný pád na dno, ze kterého tahá Eddie a slečna Crawlyová, která má srdce ze zlata a pak ho z toho úplně vyvede, Meena a ke konci Buster je vlastně v takové podobě, v jaké měl být už od začátku dvojky. Je tedy zvláštní, že ve dvojce je na tom snad hůře, než byl většinu filmu zde. Nicméně co zbytek filmu ? Tak jak ove dvojce, i tady parta zvířat je skvělá, skvělý sou jejich osobní příběhy, jejich osobního růstu. A i zde sou hudební čísla parádní, ale dvojka je má o dost lepší, né že by zde byla špatná, Rosita zde stále má jednoho z nejvíc odvážných vystoupení, co je v animáku, ale dvojka má prostě lepší výběr písní, lepší choreografii a sou tam vidět emoce, které dělají fakt hodně. Ale dávám za pět, protože Buster ke konci je přeci jenom ve vyzrálejším stavu a je škoda, že mu to nezůstane. ()

Womanizer 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou hl. postavami všechna zvířata, ale v antropomorfní podobě a s lidskými pocity a reakcemi. Jejich počet je velmi rozmanitý: koaly (hlavní postava), sloni, gorily, psi, žirafy, atd. a dokonce i kalamáry. Jejich obličeje jsou velmi lidské. A městská atmosféra je lidská: budovy, ulice, auta a provoz. Příběh je poměrně zajímavý. Hlavní postava, koala, organizuje pěveckou soutěž pokusit se obnovit starou prestiž svého krásné divadla. To se setkává s několika problémy včetně povodnem, která zničí divadelní budovu mezitím. Ale pomocí přátelství a pomocí veřejnosti představí krásný koncert plný hitů z lidského světa, který nám lidem pořádně hraje na strunu. Díky posledním 15min. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úmysly má dobré, ovšem jeho uvadající a krachující divadlo je proti. Nemá ani na zaplacení herců, takže všechno vsadí na jednu kartu: vypíše talentovou pěveckou soutěž, která má jeho stánek zachránit. Jeho asistentka ovšem zvrtá výši odměny, přidá nějakou tu nulu a zájemci se ve velkém hrnou. Příběh a postavy rozhodně nejsou odfláknuté, právě na životech a osudech zhruba půltuctu vybraných zvířecích zpěváků to celé stojí. Jsou sice plná klišé (prasnice doma dře a nikdo to neocení, slonice trpí velkou trémou, gorilí synek svůj sen tají), ale dá se to snést. Přesto je to docela rozvláčné a tempo místy drhne. Největší potíž je ale podle mého s humorem. Místy si to sedne, občas se tvůrci vytasí se skutečně výtečným gagem, ale po většinu stopáže tomu tak není – a za břicho se nepopadají ani ti nejmenší. A to je problém!! Ano, je to neškodné a milé a možná je popostrčí jasné poselství u každé z postav – prostě se nevzdávat a jít za svým snem – ale ta lehkost a humor prostě schází. Animace a staré i nové hudební fláky naopak potěší. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (16)

  • Nadabování postavy Ash pro snímek Zpívej byl vůbec prvním daberským počinem Ewy Farne. Rovněž se jedná i o vůbec první snímek, u něhož tato herečka nadabovala postavu jak pro českou, tak i pro polskou verzi. (P. J. D.)
  • Ve filmu zazní přes 80 hudebních hitů od 40. let minulého století po současnost. (filmsim)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama