Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 3

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (515)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fantastické zvery nikdy nemali kvalitu ako filmy o Harrym Potterovi (a nepomohlo ani znovu obsadenie režiséra, posledných štyroch Potterových filmov). No tak trochu vždy od dielu k dielu čakám, že príde zlepšenie a konečne to bude zábavnejšie a strhujúcejšie. Lenže aj tento tretí diel, ktorý sa snaží nalákať na podtitul Dumbledorove tajomstvá, nevynikne. Pritom príbeh vyložene nie je zlý, akurát všetko tu pôsobí takým ospalým dojmom, na ktorej operuje družina okolo Dumbledora a Mloka, ktorý to vždy trochu (a našťastie) osviežia. Bavila ma vizuálna stránka, (kostýmy, výprava, efekty), ktorá proste vyzerá už štandardne pekne Potterovsky. Bavili ma postavy aj herci (tučko Kowalski ma znova najvtipnejšie scény). Katherine Waterston ako Tina takmer zmizla a jej rola tu je skutočne minimálna, ale neprekážalo mi to. Tak isto jej sestra Queenie, nemá takú výraznú rolu ako v predošlých filmoch. Ženské zastúpenie tu tento krát na seba zobrala Jessica Williams,  ako Lally Hicks, ktorá sa už ukázala v predošlom filme, no tu ma oveľa viac priestoru a tato rola jej očividne sedí. Mlok a Dumbledore sú štandardne dobrí (obzvlášť Judd Law) vo svojich úlohách, no preobsadenie Johnnyho Deppa nie je také dobré. Madsa Mikkelsa mám rád a nevadil mi ani tu, no Depp to hral lepšie, slizkejšie a aj výzorom pripomínal čarodejného rebela, zatiaľ čo Mads, vždy elegantne oblečení neukazuje nejakú zášť voči svetu a osobne som necítil s neho strach ako s Deppa, ktorú by záporná postava mala mať. Tak isto aj Ezra Miller ako Credence bol celkom nevýrazný a zopár scén, hlavne v závere mi tam chývalo. Veľké plus znova patrí hudbe Jamesa Newtona Howarda, ktorý pomáha filmu aj vtedy, keď sa na plátne nič nedeje. Potešili aj odkazy k Potterovi, ktorých je tu viac a každý Potter fanúšik si ich určite užije. No ako som písal na začiatku chcelo by to osviežiť. Rowlingová očividne nemá všetko pevne v rukách, keďže na pomoc zo scenárom, štúdio zavolalo scenáristu predošlých Potter filmov. Neviem koľko takýchto ľahko nadpriemerných dielov, ktoré zarábajú čoraz menej, bude musieť ešte David Yates natočiť, aby štúdio konečne našlo zaňho náhradu. Akcia a vtipy sú v norme, ale samotný príbeh by chcelo podať trošku strhujúcejším spôsobom, pretože to pôsobí rovnako ako predošlé filmy, dosť ospalo. Dĺžka filmu je už tiež taký štandard, takže aj toto ďalšie pokračovanie si užijeme (alebo pretrpíme) niečo vyše dvoch hodín. Nemôžem povedať, že by som sa vyložene nudil, ale tak nejak stále čakám, že ďalšie diely už budú lepšie a epickejšie a že najlepšie scény nebudú tie, ktoré odkazujú iba na sériu o Potterovi. Snáď nabudúce. 75% - 4* ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Bohužel... oproti předchozím dílům enormní ztráta dynamiky a kvalitního slowburn způsobu vyprávění. Tady je scénář lvl "jedna epizoda seriálu" roztaženej na dvě a půl hodiny plný prázdnejch a utahanejch scén, zpackanejch vztahů mezi postavama a absolutně nezajímavýho padoucha (ať Madse zbožňuju sebevíc, tuhle roli jsem mu vůbec nevěřil... Grindelwald byl prostě Deppovo parketa a co bylo vybudovaný v minulým díle, zde bylo zničeno). Jestli Yates ale něco zvládá, je to akce, atmosféra a nebudu lhát, samotných zvířátek nikdy nemám dost. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Po "Fantastic Beasts: Crimes Of Grindelwaldsom tak už nejako nedúfal, že by Warner Brothers priniesli skvelý zážitok ako prvýkrát. A mal som pravdu. Na druhú stranu je ale tento film aspoň trošku zaujímavejší ako bol predošlý. Ten ma neskutočne otravoval a nudil. "Fantastic Beasts: Secrets Of Dumbledore" však na druhú stranu prináša veľkú dávku politiky, a veľmi málo fantastických tvorov. Často útočí na našu nostalgiu s návratom na Rokfort a do Rockville, svojou hudbou a postavami a podobne. Je fajn vidieť mladú Minervu, je fajn vidieť Juda Lawa ako Dumbledora. a Musím uznať, že Mads Mikkelsen sa svojej role zhostil svojej role namiesto Johnnyho Deppa skvele a film ma držal svojou atmosférou a (ako som povedal) nostalgickým prínosom. Na druhú stranu je to ale tiež predvídateľné, nemá to také čaro ako prvýkrát a rozhodne si nemyslím, že je to film, ktorý nejakým spôsobom prináša niečo nové do tohto sveta. Ale takisto je pravda, že už som to nečakal. Som rád, že som ho videl, budem si z neho asi pamätať viac ako z minulého, a tam asi aj skončím. Ak ste zvedaví, čeknite si ho. Možno vás to pobaví. Hodnotenie: B ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Půjdu asi hlavou proti zdi, nicméně všeobecné pohoršení opět nechápu. Jednička není dokonalá, ale přes všechny její chyby ji mám rád. Pak tady máme dvojku, kterou nemůžu naopak ani vidět. Větší zhnusení než u Grindelwaldových zločinů jsem jako Potterhead pociťoval snad jen v případě Prokletého dítěte. V tom filmu nefungovalo nic. Trojka to tedy neměla vůbec snadné. I přesto si troufám říct, že většinu kiksů důstojně napravila a v jádru je docela funkčním uzavřením jednoho velkého bordelu. Své chyby však má. Když pominu klasické nesmysly s Priori incantatem a překrucováním pravidel magie, Yates režijně neumí kouzelnický svět prodat dostatečně atraktivně na to, aby působil živě a prostě... Kouzelně? Hudba ho přitom drží nad vodou jak jen může. Věřím, že kdyby se k tomu dostal Cuarón, kterému by podobná atmosféra sedla jako prdel na hrnec (nepřekonatelný Vězeň z Azkabanu), vypadalo by to úplně jinak. Scénář navíc začíná dávat aspoň trochu smysl, a pokud by Rowlingová zůstala pouze v roli poradce, vůbec bych se nezlobil. Na závěr je tak fajn zmínit, že většinu vedlejších linek se podařilo obstojně uzavřít a tvůrce případné čtyřky má prakticky volné ruce. Tak to sakra dejte někomu, kdo tu sérii dokáže vyhrabat z hnoje, kam se v očích kritiků a mnohých fanoušků stačila dostat! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nové Zvířata nakonec nejsou tak špatné, jak jsem si původně myslel, ale i tak se bohužel nejedná o žádnou slávu. Naneštěstí se zde 95% filmu jen mluví, a i když po dějové stránce je film celkem výživný a stane se toho zde možná až trochu nadmíru, tak akce je všehovšudy 10 minut, a to je velký průser. Stejně tak avizovaný návrat do Bradavic není nijak slavný a opět je ho zde po trošce, lépe řečeno jedna pětiminutovka. Z výsledku mám pak tak trochu pocit, že jde jen o jakousi výplň před (doufejme) velkým finále, která je natahovaná jak guma od trenek a i přestože úplně nenudí, tak jsem očekával daleko, daleko více akce. Příběhově hezká, vizuálně neurážející, ale poutavě ne moc přesvědčivá podívaná ze světa Harryho, ze které by v jiném vesmíru mohl být nový kultovní snímek, ale zázrak se (už potřetí) nekoná. A přitom by film jen potřeboval větší, dravější ikonickou scénu, podle které by byl zapamatovatelný a u které by diváka vystřelil ze sedačky… ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Po scéně, kdy byla Vicência Santos (Maria Fernanda Cândido) zvolena vůdcem kouzelnického světa, lze spatřit sochu Krista Spasitele v Riu de Janeiru. (Grindelwald)
  • Propagace filmu na TV obrazovkách vyšla marketingové oddělení Warner Bros. na 21 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Rozpočet filmu činil 200 milionů amerických dolarů, což z filmu činí jeden z nejdražších projektů série „Wizarding World“. Zároveň je však tento snímek nejméně výdělečným dílem tohoto univerza – jako jediný ze série nepřekonal v USA hranici 100 milionů dolarů (utržil zde 95), celosvětově pak vydělal „pouze“ 407 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama