Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý dobrácký pan Valentine (Hugo Haas), bývalý herec a klaun, přebývá v pronajatém sklepním bytě spolu s věrným cvičeným psem Flipem. Kvůli alkoholu už dávno přišel o práci a na živobytí si teď vydělává tím, že v ulicích předvádí Flipovy dovednosti. Má jen několik přátel, jejichž společnost mu stačí ke štěstí, a spoustu vzpomínek na své dávné role. Život pro něj není nic víc než další divadelní kus – ovšem režírovaný Bohem. Někdy se na Valentina usměje štěstí, jako když mu známí dohodí vystoupení na dětské narozeninové oslavě u bohatých lidí. A jindy má zase smůlu – to když není schopen zaplatit nájem a přijde o střechu nad hlavou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvtipnějších Haasových filmů z hollywoodského období. Zjeména první polovina připomínající prvorepublikové filmy je opravdu vydařená. Jak děj směřuje k sentimenátlně smutnému závěru, film bohužel trošku ztrácí nadhled. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Hollywoodske pôsobenie Huga Haasa sa dá charakterizovať ako úspešné, hoci v tomto autorskom snímku tlačil príliš na pilu. Všetko funguje obstojne pokiaľ nepríde k vyvrcholeniu príbehu. 3+ ()

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem dost obycejny film, ktery neni nicim zajimavy, bez atmosfery a s trapnym koncem. I ta odplata za narozeninovou oslavu mi prisla neverohodna. Haase mam rad, ale tento film se moc nepovedl... ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh obyčejného člověka. Hugo Haas byl vždycky klasa, ačkoli v české kinematrografii bezpochyby vynikal více. Byl to muž mnoha tváří a dokázal se zhostit rolí jakéhokoli charakteru. Proto toto americké drama o charakterním žebrákovi není výjimkou. Průměrné Jednou nohou v pekle nemá nijak velkolepý potenciál, ale Hugo si v něm reputataci rozhodně nezkazil. Bohužel závěr působí trochu teatrálně. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Hodně sentimentální film s extrémně americkým pozitivním koncem. Docela jsem postrádal nějaký souvislejší děj. Neustála hra na divákovy city. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Trochu naivní scénář v první polovině doplňují vtipné repliky, druhá polovina je už však příliš sentimentální. ()

jaza 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Haas chtěl vyzdvihnout svojí postavu tím, že ji jako jediné napsal normální a vtipné repliky ()

Reklama

Reklama