Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (675)

pepo 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálne je to úchvatné. Výprava, kostýmy, kamera, efekty, hudba, celková atmosféra....to všetko vzbudzuje úžas. Emma Watson je ako Belle skvelá, Zviera je celkom sympaťák a Evans si svoje záporáčenie užíva. Nevedel som od plátna odtrhnúť oči. A navyše ten príbeh mám veľmi rád, takže vládla spokojnosť. No nadšenie sa nedostavilo a slzy som mal na krajíčku viac zo spomienok na animovanú verziu, než z diania na plátne. Problém je v tom, že je to však iba dokonalo načančaný produkt, ktorému chýba srdce. Čo je pri tomto type filmu dosť problém. Štylizácia prevzatá z animáku takisto pri nadmernej dĺžke nefunguje dokonale a počas pesničiek sa stráca tempo rozprávania. Možno je to spôsobené iba dabingom, no to muzikálové čísla, ktoré mali byť emočným vrcholom sú úplne zabité, pôsobili rušivo a fungovali iba ako naťahovanie času. Niečo mi vraví, že v originálnom znení to bude omnoho lepšie. Oproti nedávnej francúzskej verzii je to však dokonalé umelecké dielo. 8/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcete svoje obvinenie postaviť na svedectve zavšivenej žobráčky? Bez urážky, Agáta.“ Prvá hodina je smrtiaca. Po vizuálnej stránke (masky, letná dedina, zimný zámok, hlboké lesy s vlkmi, kostýmy, CGI...) síce na nadpriemernej úrovni (je to ostatne Disney za 160 miliónov), ale už nemám 14, aby mi to stačilo. Scenár mimoriadne predvídateľný, postavy priemerné s nábehom na podpriemernosť. Nekonečné pesničky a nezaujímavé, patetické dialógy. Našťastie, po hodine sa to trocha rozbehlo a koniec bol dojemný. Luke Evans fajn (do chvíle, kým sa neprerodil z rozkošne samoľúbeho narcisa na debila). Prevláda rozčarovanie a strašné spomienky na neskutočnú nudu, ktorá ma pri sledovaní Krásky a zvieraťa kvárila. Mnohé veci som nepochopil (aký dlhý čas ubehol od prekliatia? Tipujem, že roky, ak nie desaťročia. Tým pádom ako je možné, že za celý ten čas ruža neopadla, no keď je Emma Watson v začarovanom zámku pár dní/týždňov, spadne lístok každú chvíľu?). A bolo mi ľúto Dana Stevensa z Legionu, toto si nezaslúžil. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ chcete vidieť Krásku a zviera v autorskom, jedinečnom vydaní, pozrite si radšej starý francúzsky film alebo Herzovu hororovú verziu, prípadne animovaný film. Condonovej verzii sa ako intelektuálny snob radšej vyhnite, tá je určená tým najšírším masám, je nakrútená tak, aby ste nadobudli pocit, že by ju presne takto nakrútil každý nájomný režisér u Disneyho a aby sa, nakoniec, neurazili ani tí náročnejší diváci, len si odfrfli, že to mohlo byť aj omnoho horšie. Najväčšou devízou je jednoznačne Emma Watson v hlavnej úlohe a po ukázaní pravej tváre Dana Stevensa som si asi nielen ja povedal, že bolo lepšie, keď strávil celý film v maske. Keďže sú tie Vianoce, tak je to za tri. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli od filmového muzikálu čekáš promakané choreo, líbivé melodie, dobré hlasy herců, trochu napětí, trochu srandy a trochu romantiky, no tak to seš tady správně. Nějaké připomínky bych sice měl, jako třeba že bych klidně uvítal víc songů nebo stručnější finále, ale radši budu chválit. Byla to velká zábava, i díky poznávačce Kdo je kdo známých ksichtů zmaskovaných k nepoznání. Jo a závěrečné titule u mě mají cenu za měsíc duben. Ovšem co mě potěšilo snad ze všeho nejvíc, tak přístup Emmy Watson. Pobíhala po tom zámku zhruba týden a zmákla to v jedněch hadrech! To je holka podle mého gusta, žádná princeznička Fň. Film jsem samozřejmě viděl v originále, dabované verzi nechť prosím pohlaváři ČSFD založí náhradní profil. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Adaptací Beauty and the Beast už za ta léta bylo nepočítaně a dovolím si tvrdit, že tato z roku 2017 nepřináší kromě neuvěřitelné přemíry kýče téměř vůbec nic nového. Celý film je totiž podáván poměrně zkratkovitě, což ve stínu předlouhé stopáže nedělá zrovna dvakrát dobrý dojem. Avšak nechápejte mne špatně - při scénách, kde se zpívá či tančí, film funguje tak jak má, přičemž tento dojem posiluje i výtečný Luke Evans a jeho záporná postava. Bohužel, mimo tyto atributy už mi snímek Beauty and the Beast neměl co nabídnout, pročež film řadím do průměru, byť vizuálně krásného a uchu lahodícího. PS: Doufám, že nejsem jediný, kdo v kině zažil mírný šok, když se na plátně objevil Ewan McGregor a Ian McKellen! (Viděno v kině CineStar Jihlava) „Think of the one thing that you've always wanted. Now find it in your mind's eye and feel it in your heart.“ ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Podlaha tanečního sálu v zámku Zvířete je vyrobena z 1 115 čtverečních metrů imitace mramoru a její vzor vychází ze vzoru, který je k vidění na stropě benediktinského kláštera v německém Braunau. Deset skleněných lustrů, které v tanečním sále jsou – každý o rozměrech 4,3 krát 2,2 metru – se inspirovalo skutečnými lustry ve Versailles, které byly následně patinovány, potaženy látkou a byly na nich zapáleny svíčky. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno