Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (115)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první řadě musím říct,že jsem víc než spokojený.Námět vypadá jako mix filmů Sázka na nejistotu a Vlk z Wall Streetu,ale na rozdíl od řečené psovité šelmy jsem se u tohoto seriálu ani na moment nenudil a ani jednou mě nepřemohl mikrospánek.Obsazení je výborné,příběh mě od počátku strhl,díky tomu,že jsem před časem viděl Sázku na nejistotu,jsem k vlastnímu překvapení zjistil,že se vcelku orientuji i ve světě velkých financí,takže mě nějaká ta zmínka o shortování nemůže rozhodit a navíc-Metallica.Plná spokojenost. ()

Mashak 

všechny recenze uživatele

Zatím 4.... Tři epizody za mnou a prozatím panuje velká spokojenost. Je to chytlavé, chytré, svěží a ani zdaleka to nestojí na D.Lewisovi, což je krok správným směrem. Navíc nemusíte být Michael Burry, aby jste pochopili odborné termíny. Díky tomu v seriálu prozatím nenacházím hluchá místa, a připojím vskutku povedené obsazení, tak má Mashak novou závislost. 2. série absolutní TOP!!! . . . už 5 ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

39 minút, 40 sekúnd - to je čas, ktorý som to vydržala sledovať pilot. Nuda, že som mala chuť zoškriabať omietku a znova namaľovať stenu. Nezachránil to ani výborný Paul Giamatti, ktorého som si všimla v American Splendor, ani Damian Lewis, ktorý je výborný všade, kde sa pohne, aj kde sa nepohne. Ale kto sa má pozerať na egocentrických čurákov (aj keď v ich podaní), ktorí sa zaujímajú iba o to, koľko klesajú a stúpajú akcie, čísla, a zase čísla? To si rovno pozriem stav na svetovej burze, a nepotrebujem okolo toho kopu zbytočných rečí a "akože" ponor do čuráckej psychiky. Neverím, že by som zmenila názor po pozretí ďalšieho dielu. Nie a nie! ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rhoades vs Axelrod, round 1 /// Paul Giamatti a Damian Lewis ve výborně rozehrané šachové partii mezi státním zástupcem a bezskrupulózním finančním magnátem. Na plnou palbu to zatím nevidím, Giamatti (Chuck Rhoades) je ve druhé půli přeci jen už morálně dosti za čarou, čímž jeho bezúhonná býčí zarputilost lehce ztrácí na věrohodnosti a jde tak spíše na ruku přímému a divácky atraktivnějšímu "tahu na branku". Čemuž na druhou stranu rozumím, protože mít po boku takovou výstavní roštěnku, tak toho samolibého zrzouna zatluču do země vlastníma rukama. Jo, žárlivost hory přenáší. Nebo tak nějak podobně. Na druhou sezónu už mám každopádně obsazena místa v první řadě. Kvalitní konverzačky, co nešustí papírem, jsou vždycky událostí roku. /// 2. sezóna /// Giamatti versus Lewis, round two! Výborný zápas plný záludných kliček a amorálních úkroků s ukázkovým knock-outem v posledním kole. Jdeme na pět! /// 3. sezóna /// Giamatti versus Lewis, round three! A tentokrát je to plichta, vážení! David Costabile stále baví nevybíravými bonmoty, Maggie Siff je furt superkost a John Malkovich to celé táhne hodně nahoru. Prakticky už ani není kam moc stoupat, je to velká pecka. /// 4. sezóna /// No ty vole! Aktuálně asi moje nejoblíbenější TV série současnosti. Furt strašnej kotel intrikaření, pletichaření a kujopiklení v líbivém latexovém oblečku. ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když napíšete relativně dlouhý komentář, a před jeho odesláním nedopatřením zmáčknete F5? To se mi právě stalo, a je to možná proto, abych se držel víc u tématu Billions. --- Už jsem dávno necítil takovou prázdnotu, jak při sledování Billions. Když umělecké dílo postaví do svého ústředního motívu něco, co nemá lidské vlastnosti, nastoupí bezedná prázdnota. --- Když v roce 1971 americký prezident Richard Nixon zrušil "zlatý standard", a dolar stratil své krytí fyzickou hodnotou, jeho hodnotu začala určovat čistě víra lidí v něj. A i kdyby se dalo polemizovat o tom, zda je zlato skutečná hodnota, když jeho hodnotu určuje taky jenom víra lidí v nej, alespoň je fyzicky hmatatelnou komoditou. Zrušení zlatého standardu umožnilo neomezené tisknutí fyzických peněz, a tak již nereflektují výkonnost ekonimik jednotlivých států. Dále fakt, že fyzicky tisknuté peníze tvoří jen přibližně tři procenta veškerých peněz na světě, dokonale vyjádřuje jeho tvar virtuálního cloudu, který může kdykoliv zmyznout. Proč? Protože výkonnost jednotlivých států se měří v HDP, a jelikož peníze již nemají skutečnou hodnotu, je měření HDP skresleným obrazem skutečných hodnot jednotlivých ekonomik a lidských zdrojů. Koroporáty mají na dnes mnohem větší moc, než státní celky, a jelikož jejich ambice určují čistě a jedině peníze, jejich cíle jsou neuspokojitelné. Nekonečný ekonomický růst způsobuje prohloubení propastí mezi společenskými třídamy, a nekončící touha elit po růstu blahobytu způsobuje ekologické devastování přírody do nenapravitelné formy. I kdyby se z dne na den vyměnili lidi v klíčových pozicích států a organizací za dle nás ty správné lidi, i tak je velice nepravděpodobné, že by se rozjetý vlak směrem k ekologické katastrofě mohl otočit, nebo alespoň zastavit. --- Billions vyjádřuje všechno, co nesnáším na lidech, na společnostech a hlavně na sobě. Je to nekončící nutkání mít stále víc a být stále víc při moci. Zlepšit to můžu jenom každodenní pílí sebereflexe, a objevováním jakýchkoliv jiných hodnot, než jsou peníze. --- Ps: Jdou kouknout na burzu, Dow Jones prej poroste. ()

Galerie (1 448)

Zajímavosti (6)

  • Během rodinné dovolené, kterou trávil Damian Lewis v Irsku, někdo zavolal FBI, protože se domníval, že se jedná o skutečného majitele hedge fondu, který se skrývá před zákonem. (tedvidek94)
  • Když se Lara (Malin Akerman) vrací s chlapci domů a Chuck (Paul Giamatti) se vrací k Wendy (Maggie Siff) a vzápětí Bobby (Damian Lewis) smaže své hlasové zprávy v Lařině telefonu, slyšíme po celou dobu skladbu „With or Without You“ od irské kapely U2 z jejich pátého alba „The Joshua Tree“, které vyšlo v roce 1987. (Trajektt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama