Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (203)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to milé a emotivní. Jen škoda, že je tam ten ohraný příběh stredoškoláka, který si myslí, že nikam nezapadá. Nicméně celkový příběh a přátelství s umírající dívkou je povedený, stejně jako zakomponování filmů a jejich remaky. Není tam nic drastického ani akčního, což umocňuje tu klidnou a pohodovou atmosféru i přes probíhající umírání. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal. Po mnoha, většinou průměrných, nebo trapných pokusech, natočit film na tohle téma. Už jsem ani nedoufal, ale pak přijel můj princ Alfonso. A výsledkem je tenhle skvělý film. Tak milý a tak smutný, citlivý a zároveň krutý. Přesně, bez nějakých hluchých míst a klišoidních vložek. S výbornými herci, skvělou hudbou a koncem, který mě rozebral do nejmenší součástky. Víc snad už ani nemá cenu psát. Maximální spokojenost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov minulého roku sa nedostal do našich kín, na rozdiel od priemerných Papierových miest, nezozbieral žiadne akademické nominácie a nezarobil žiadne veľké peniaze. Jeho najväčšou prednosťou je presné zachytenie pocitov 18 ročných deciek, ktorí sa dokážu chovať ešte prirodzene predtým, ako sa skazia "reálnym" životom. Pokiaľ sa toho dožijú a možno je aj lepšie sa toho nedožiť. Filmy hodnotím plným počtom ak ma za prvé nesmierne dojmú, alebo intelektuálne na dlhšie rozoberú. Toto je prvý prípad a vôbec nemám pocit, že toho dosiahli tvorcovia lacnejšími prostriedkami. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Osobitý a netradičný film na tému, ktorá bola vo filmoch rozobratá snáď zo všetkých možných strán. A predsa je úplne iný. Škoda, že som predtým nečítala knihu, síce sa nám doma niekde povaľuje, ale na moju škodu je v angličtine. Takže možno niekedy inokedy. Na konci mi zostalo tak nejak smutno, ale zároveň aj dobre. Páčila sa mi kamera, herci, muzika a učiteľ dejepisu. Keď sa trošku pritlačilo na vážnejšiu strunu, ten film bol dokonalý. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je nutno uvést, že Me & Earl & the Dying Girl nemá šanci konkurovat jiným snímkům o smrtelných nemocí u mladistvých, přeci jen se tu na to jde dost odlišně, ale to nelze považovat za handicap. Komediální nahled je tu totiž snaživým Thomasem Mannem zprostředkován opravdu výborně, nezaostává za ním ani naprosto kouzelná Olivia Cooke. Silné emoce tu příliš nečekejte, ale minimálně štěk Hugha Jackmana musí ocenit naprosto každý! [viděno na Disney+ 23.8.2022] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • Pesnička "Ding-A-Dong", ktorá je spomínaná vo filme, je skutočná. Naspievala ju holandská skupina Teach-In a v roku 1975 s ňou dokonca vyhrala Eurovision Song Contest. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama