Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na planetě Zemi nastala nukleární zima díky válkám, které přežilo jen málo lidí. Je nedostatek pitné vody i jídla a není nouze ani o lidi, kteří chtějí ostatní ovládat. Takový samozvaný, krutý vládce je muž jménem Zeus a kdo mu zkříží cestu, nemá moc šancí na další život. Mladý Kid je samotář, žije v úkrytu dál od ostatních lidí a do města jezdí na svém kole, jen když má něco na výměnu za vodu, či jídlo. Kid se pohybuje v pustině jen v bezpečné zóně, kde se potká s dívkou Apple, která je velmi hravá a vypadá šťastně. Kid se jí vyleká, když zjistí, že mluví s mrtvolou, ale později se Apple objeví v Kidově úkrytu, neboť dala Kidovi na ruku elektronický náramek, díky němuž jej našla. Kid je z Apple zmatený, neví zda jí může věřit, ale nakonec s ním Apple jede do bezpečné zóny hledat věci k výměně . Ještě než stačí Kid Apple vybavit vším potřebným, jsou napadeni a muž s maskou Apple unese. Když Kid před mužem utíká, propadne se do podzemí, kde objeví vybavený úkryt s nahrávkou vojenského velitele, jak žádá turbo jezdce o pomoc. Turbo jezdec je mrtvý a Kid si oblékne jeho převlek, který z Kida udělá silného a ozbrojeného muže. Kid je rozhodnutý Apple osvobodit a je mu jasné, že ji najde u Dia. Zeus pořádá souboje v prázdném bazénu, kdy jeho stoupenci zajmou jakéhokoliv člověka, který musí v bazénu bojovat o život. Mrtvý člověk je pak vhozen do obří drtičky, jelikož Zeus získává z lidského těla pitnou vodu. Kid přijde právě před začátkem takového souboje a je vhozen do bazénu k Apple a ostatním zajatcům... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

kaylin 

všechny recenze uživatele

V brutalitě je to silně přehnané, místy je to hodně absurdní, ale právě v tomhle je krása tohoto snímku, který jsem si ale zamiloval až tak po polovině. Nejprve jsem si myslel, že to bude jen amatérská srágora, ale tohle je trikově skvěle provedená podívaná, kdy z nějakých scén jsem doslova valil bulvy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajnové postapo, které jakoby vypadlo z italských filmů 80.let, ovšem s hudbou 90.let (což je logické, páč se to odehrává v roce1997) a rozkošným gore odkazuje na kopici filmů - Horal, Indiana Jones, Conan, Terminátor, Běžící muž, Velké nesnáze v Malé Číně, Blade Runner a další a další. Comicsy, blesky, kostým z Power Rangers a boj o vodu jako v řadě podobných futuristických filmů. Tohle je ovšem parodie, švanda a kečupová taškařice. Kdopak by si při navíjení střev nevzpomněl na Statečné srdce nebo Celu? A málokdo si jistě nevybaví, když létají kusy těl vzduchem, splatterové počiny P.Jacksona. Zkrátka je to ptákovina za dvě hvězdy, ale všechny ty odkazy, připomínky a mohutné vodotrysky rudé to nakonec vyhnaly na čtyři. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Paráda tenhle film. Naprostá kravina, která čerpá asi z 5 filmů. Ale to vůbec nevadí. Film je svižný, plný srandy a hlavně akce a krve. Plus je k tomu super electro soundtrack. Veliké překvapení a rozhodně velice povedený film, který působí amatérsky, ale je lepší než polovina nových filmů za těžký prachy. Tenhle film měl svoje osobní kouzlo(prostor) a to se počítá. 90% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dosť slušné postapo, kde auta nefungujú, ale majú premakané bicykle. Ale slušne myslím len ako splatter, ten je určite veľmi výživný. Na to sa veľmi dobre pozeralo. Ale príbehovo je to veľmi lacné, ako i niektoré scény, ktoré mali v konečnom výsledku vyzerať veľkolepejšie, ale vystrelilo to úplne ináč. Film kopíruje všetko a všetkých, spomínať to nemusím, kolegovia sa už o to postarali. Len musim dodať, že jeden z hercov mi veľmi pripomínal Jason Statham, ktorý si odbehol z Rallye smrti, len auta sa v tomto prípade zmenili na bicykle a strelné zbrane za vyskakujúce paprčky. Bavil som sa i keď má veľa chybičiek, išiel som len po tom, že je to splatter a ten som aj dostal. Takže silné 3*. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle jsem potřeboval.... I takhle lze vidět postapokalyptický svět a ve filmové branži se meze nekladou.. Přesně jak je tomu zde. Herci výborní, muzika úžasná a jednoduchý ale svižný scénář což zaručuje kvalitní a zábavnou podívanou.. Klobouk dolů před tímto odvážným krokem natočit takový snímek... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně odehrávat v pouštním prostředí, což štábu zkomplikovalo deštivé počasí. Kvůli těmto komplikacím byla lokace změněna a do filmu byl zakomponován „kyselý déšt“. (Tomas_TM)
  • Vo filme si môžeme všimnúť viacero špeciálnych efektov plných odtrhnutých hláv či končatín, vypadnutých vnútorností či hektolitrov striekajúcej krvi. Ak sú niekomu tieto efekty veľmi povedomé, nemýli sa. Podobné efekty sme mohli vidieť v populárnej krátkometrážnej paródii na akčné horory Le bagman - Profession: Meurtrier (2004). V oboch filmoch sa o réžiu a scenár postarali François Simard a súrodenci Yoann-Karl WhissellAnouk Whissell, ktorí majú na svedomí aj špeciálne efekty. (AxelWers)
  • Většinu soundtracku ve filmu tvoří méně známý hudební žánr synthwave – moderní elektronická hudba snažící se zachytit retro atmosféru osmdesátých let. (Zackk)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama