Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na planetě Zemi nastala nukleární zima díky válkám, které přežilo jen málo lidí. Je nedostatek pitné vody i jídla a není nouze ani o lidi, kteří chtějí ostatní ovládat. Takový samozvaný, krutý vládce je muž jménem Zeus a kdo mu zkříží cestu, nemá moc šancí na další život. Mladý Kid je samotář, žije v úkrytu dál od ostatních lidí a do města jezdí na svém kole, jen když má něco na výměnu za vodu, či jídlo. Kid se pohybuje v pustině jen v bezpečné zóně, kde se potká s dívkou Apple, která je velmi hravá a vypadá šťastně. Kid se jí vyleká, když zjistí, že mluví s mrtvolou, ale později se Apple objeví v Kidově úkrytu, neboť dala Kidovi na ruku elektronický náramek, díky němuž jej našla. Kid je z Apple zmatený, neví zda jí může věřit, ale nakonec s ním Apple jede do bezpečné zóny hledat věci k výměně . Ještě než stačí Kid Apple vybavit vším potřebným, jsou napadeni a muž s maskou Apple unese. Když Kid před mužem utíká, propadne se do podzemí, kde objeví vybavený úkryt s nahrávkou vojenského velitele, jak žádá turbo jezdce o pomoc. Turbo jezdec je mrtvý a Kid si oblékne jeho převlek, který z Kida udělá silného a ozbrojeného muže. Kid je rozhodnutý Apple osvobodit a je mu jasné, že ji najde u Dia. Zeus pořádá souboje v prázdném bazénu, kdy jeho stoupenci zajmou jakéhokoliv člověka, který musí v bazénu bojovat o život. Mrtvý člověk je pak vhozen do obří drtičky, jelikož Zeus získává z lidského těla pitnou vodu. Kid přijde právě před začátkem takového souboje a je vhozen do bazénu k Apple a ostatním zajatcům... (TV Prima)

(více)

Recenze (130)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že právě pro takovéto snímky mám velkou slabost a jsem k nim většinou při výsledném hodnocení i velmi shovívavý a tolerantní, vždyť kolik takovýchto vážně ulítlých splatter thrashů vůbec je, nicméně Turbo Kid už bohužel překročil ten můj práh snesitelnosti až příliš a v případě této podívané zas až tak hodný už nedokážu být. Tvůrci se zde totiž až příliš odvázali co se sebezesměšnování týče, čímž má tedy na mysli především to, že většina postav se tu chovalo jako opravdu totální dementi, a zároveň se sem snažili procpat i co nejvíce humoru, který ovšem též působil tak akorát na úrovni čtvrté pomocné, kdy samozřejmě nechci filmu vyčítat, že to celé působilo extrémně přehnaně a až absurdně, to je totiž vlastně i podstatou těchto podívaných, ale i to všechno musí mít své hranice, a zde to prostě na mě bylo už až moc hloupý. Co se jinak ale efektů týče, ty už pro daný subžánr splňovali očekávaná kritéria, tedy velké množství šíleně přehnaných, explicitních a superlaciných gore masakrů, které dokázaly pobavit a chvílemi i nechaly zavzpomínat na prvopočátky kariéry Petra Jacksona, k jehož tvorbě si to ale ani náhodou nečichlo. Co se pak obsazení týče, většinou šlo o sympatické a výrazné herce, ale opakuji, ty jejich postavy se chovali tak vymatlaně, že se to fakt nedalo jen tak přejít. A zápletka je pecka sama o sobě, tu nelze vůbec řešit, nicméně co musím zmínit, aby jedinými dopravními prostředky všech postav byly jen jízdní kola, a navíc když se to odehrává kdesi v pustině, to je tedy taky nápad za milion, s tím se fakt divák jen tak někde neshledá. Já bych zkrátka chtěl dát této podívané opravdu co nejvyšší hodnocení, neboť za každý takovýto úlet jsem nesmírně rád, ale prostě tentokrát ta míra tuposti je tu už fakt přes čáru a hodnotit to vysoko jen kvůli hektolitrům podivně zabarvené stříkající krve na všechny strany ze všech možných částí těl, se mi také nechce. Turbo Kid je zkrátka underground jen pro cílové publikum, které ví, co ho bude očekávat, a i pak je to především o tolerantnosti jednotlivého diváka, zda to veškeré dění zde kousne, či ne. Já to ale tentokrát bohužel nedal, na mě to bylo prostě blbý už až moc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film bohužel nejsem cílová skupina, takže musím ohodnotit níže, než by si Turbo Kid asi býval objektivně zasloužil. Vlastně i k těm třem hvězdám jsem se musel určitou dobu přemlouvat. Splatterový úlet z postapokalyptické alternativní minulosti, v níž se pustinou nahání kupa bizarních postaviček na kolech a různými zábavnými způsoby se vzájemně likvidují. Za hudbu velký palec nahoru, za styl velký palec nahoru, za výpravu a design postav také palec nahoru (nejlepší je ten záporák se železnou maskou a rotačními pilami na rukách). K čemu je to ale platné, když mě šíleně štvaly charaktery většiny postav (většina lidí si tu stěžuje na ústředního Turbo Kida, ten mně naopak přišel jako snad jediný snesitelný. Já nevydýchal tu jeho umělou blonďatou kamarádku) a daným způsobem naddimenzovaná brutalita mě nebaví. Kdo na osmdesátkách ujíždí, tak si tuhle stylovku užije, hádám, mnohem víc. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Stroj času existuje a s týmto filmom nás prenesie do obdobia 80's braku. Za málo peňazí veľmi veľa muziky a zdarilé, ultra low-budget dystopické scífko, ktoré je patrične uletené, detsky nákazlivé so skutočne famóznym a la 80's soundtrackom (kapela Le Matos). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wyrmwood 2! ale naštěstí lépe stravitelný, poněvadž Turbo Kid má alespoň slušné zbarvení krve a obstojné záporáky s cool masky. Společné však mají svou lacinnost, naivnost a absurdnost. V duchu jsem si při sledování neustále říkal ( Raději bych koukal na kdejaký předražený blockbuster s fajn vizuálem než na tyhle amatérské Fan-Home-Video-Made počiny). Zvláštní mi přišla postava Laurence Leboeuf, u téhle ženy jsem zkratka nevěděl zda je ošklivá nebo krásná, jelikož její vykulené oční bulvy mi skoro podráždily dávící reflex. Bodík za zajímavou hudbu a Indiána Jonese. 50% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nebýt občasné bezradnosti a vleklého úvodu, byla by to dokonalá retro-brakovka ve stylu "Far Cry 3: Blood Dragon", byť teda jen s rozdílem, že víc čerpá z žánrovek pro děti a mládež, byť je doplňuje o střídmě (a díky tomu taky efektně) užitý splatstick. Hodně zachraňuje hudba, která jede v linii Power Glove soundtracku ke zmíněné videohře a dodává razanci i formálně pokulhávajícím, byť nápaditostí překypujícím akčním sekvencím. Pro diváky, kterým srdéčko zaplesá a očka se zalesknou nostalgií při pohledu na BMX či Powerglove, je to velká jízda. Pro ostatní už výrazně méně; prostě podle schopnosti rozlišovat jednotlivé stylové odkazy na pilíře 80s popkultury. Právě na to totiž tvůrci sázejí především, takže jejich výtvor vlastně představuje jen úžasnou poctu určité éře a jejím produktům. Na rozdíl např. od géniů z Astron-6 z nich nedokáží vytvořit něco vyloženě osobitého. PS: Spíše než variace na italské či filipínské madmaxárny vyznívá "Turbo Kid" jako gore parafráze autentického 80s pastiše "Solarbabies". Plus k tomu tvůrci přidali prvky a estetiku Pyunových low/no-budget cyborgáren, BMX bijáků (od "E.T." po "BMX Bandits"), ale i kupu inspirací a citací z polozapomenutého skvostu "America 3000". ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chlapec sa potuluje sám po postapokalyptickom svete. Jediné, čo ho zabáva, sú komiksy o jeho oblúbenom superhrdinovi. Jedného dňa ale stretne dievča, s ktorým si velmi dobre rozumie. Z osamelej cesty sa tak stáva velmi zábavná cesta, ktorú ale kazí miestny krutovládca. - Podla názvu som očakával nejakú hlúposť o superhrdinovi, ktorú niekto omylom otagoval ako horor. Toto dielo ma však velmi milo prekvapilo a ponúklo perfektné splatter scény, ktoré sa v hororovom žánri už nejakú dobu neobjavili. Na kvalite tomu pridávala strašne vtipná bloncka, ktorá si zrejme vždy pred natáčaním niečoho šňupla, a ak nie, má u mňa velký rešpekt. Od plného hodnotenia ma odradzuje len to, že sa film občas tváril velmi vážne. Tvorcovia z Kanady sa ale nezapreli a odkazy na hokej sú tu počas celého filmu. + herec z Extraterrestrial ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatická, ale nijak extra zábavná nebo pamětihodná fandovská sranda v osmdesátkovém stylu, plná laciných digi explozí, tarantinovských fontán krve a jalově drsňáckých hlášek. Laurence Leboeuf rozkošná. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Po hudobnej stránke je to naozaj príjemné osemdesiatkové retro, ale po stránkach ostatných to už na mňa nefungovalo a zdalo sa mi to príliš vyumelkované a viac trápne než zábavné. Navyše s takou nesympatickou tlamou v hlavnej úlohe. Nebavilo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak takýto film ani nedokážem nemať rád. Rozpočet síce evidentne nebol najväčší, či vidno hlavne na veľmi obmedzenej, ale aj tak nakoniec znesiteľnej výprave, ale tvorcovia s ním aj tak dokázali natočiť parádnu tak trochu paródiu, ale hlavne poctu brakovým postapokalyptickým filmom v perfektom retro štýle osemdesiatych rokov. A tak tu máme obstojný príbeh, ktorý sa síce nenesie v až tak svižnom tempe, aké by som vzhľadom na dĺžku filmu očakával, ale aj tak som sa rozhodne nenudil a aj tie kľudnejšie pasáže ma bavili, výbornú hudbu, ktorá navyše hrá takmer neustále, dostatok podivných, ale aj tak zaujímavých a zábavných postáv, či už hlavný hrdina so záľubou v komiksoch, jeho maximálne uletená kamarátka, dobrodruh s povesťou, ktorá ho predchádza, alebo aj záporáci, kde nechýba klasik Michael Ironside alebo jeho zabijak na bmx. A k tomu tá perfektná akcia, ktorá je síce v splatterovom štýle, ktorý zase až tak moc neobľubujem, ale tu je to zvládnuté skvelo a tak sa tu nájde mnoho poriadne uletených, zábavných a originálnych spôsobov zabitia, ktoré sú navyše v rámci svojej kategórie aj technicky veľmi dobre zvládnuté a tak aspoň vidno, že tvorcovia vedeli, kde ten obmedzený rozpočet treba najlepšie využiť. Hlavne pri tých dvoch hlavných akčných sekvenciách som sa musel skutočne až sústrediť, aby som to všetko pobral, lebo tých nápadov je niekedy viac než dosť a navyše v rýchlom slede za sebou. Takže až takúto zábavu som skutočne nečakal, ale tvorcovia mi urobili veľkú radosť, podobných filmov moc nie je a budem veľmi rád, ak od nich ešte niekedy niečo podobné uvidím. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Netradičná, romantická sci-fi “splater” zábava, ktorá na počudovanie bavila omnoho viac, ako som si spočiatku pripúšťal. Keď k tomu prirátam výbornú hudbu, potoky krvi či veľmi solídne gore, niet dôvod byť mimoriadne sklamaný, ba práve naopak. Medzi tri-4. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Až po přečtení dárkrobýkovo komentáře mi dochází, že jsem se měl asi o trošku více soustředit, místo všech těch hovadin, co jsem u ´filmu páchal. Sice teď vlastním perfektně depilované nozdry, kůži na patách hladší, než Hálovo pleška a spermie srovnané podle velikosti, pramálo však vím o všech těch kulturních odkazech, co se v turbo krávovině objevily. Maně si však vybavuji, že jsem se jednou pousmál a dvakrát nostalgicky vzpomněl na své béemixko, na kterém jsem tak frajersky smykoval. Tak. Podobně nicneříkající komentář by si zajisté zasloužil nějak zvýraznit, aby mezi ostatními vysloveně čněl. Jak jinak toho dosáhnout, než jej zakončit řadou fešných hvězdček? Tedy cenzuro maluj - pitoma, plantážník, česneková hlava, herbicidní xycht a Čvančarojc posraná celulitická noha! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajnové postapo, které jakoby vypadlo z italských filmů 80.let, ovšem s hudbou 90.let (což je logické, páč se to odehrává v roce1997) a rozkošným gore odkazuje na kopici filmů - Horal, Indiana Jones, Conan, Terminátor, Běžící muž, Velké nesnáze v Malé Číně, Blade Runner a další a další. Comicsy, blesky, kostým z Power Rangers a boj o vodu jako v řadě podobných futuristických filmů. Tohle je ovšem parodie, švanda a kečupová taškařice. Kdopak by si při navíjení střev nevzpomněl na Statečné srdce nebo Celu? A málokdo si jistě nevybaví, když létají kusy těl vzduchem, splatterové počiny P.Jacksona. Zkrátka je to ptákovina za dvě hvězdy, ale všechny ty odkazy, připomínky a mohutné vodotrysky rudé to nakonec vyhnaly na čtyři. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nebojím se Turbo Kida označit jako novozélandskýho brůdra australskýho zombie úletu Wyrmwood. Stylovost především záporných postav ke srovnání vybízí, bohužel Turbo Kid sám o sobě vypadá jako protřídní teplomet, takže kladňáckou skavdru zachraňuje pouze sympatický třeštidlo s kukučem Laurence Leboeuf a drsňáckej klon Indiana Jonese. Sympatická ovšem není osmdesátková hudba, kterou nepokrytě nesnáším a při které se o mě pokoušela mrtvička. Nebýt tohoto, jdu na krásnou čtyřku, protože splatter komedie jsou mou krevní, což o to víc mrzí. Jean-Philippe Bernier....přitom kameru zvládl fajn, vocas jeden. 69% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak často bývá, kouzlo kraťasu, ze kterýho nadsázka a nadšení přímo stříkalo, nedokázala tahle parta kámošů přenést do svýho prvního celovečeráku. Celkově se to prostě moc nepovedlo, exteriéry i interiéry byly vyloženě trapný a potěšila snad jen trocha tvůrčí hravosti co zůstala, bionička a zlověstnej úsměv béčkový legendy Ironsidea. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jasná pocta béčkovým filmům, které už ztratili svůj jas a lidi na ně zapomněli, naštěstí díky tomuhle filmu mám chuť sjet znova všechny filmové vykopávky. Tenhle film je prostě new retro a divák na to prostě musí přistoupit, když to tak udělá dostane vynikající film, plný otřepaných hlášek, zachránění na poslední chvíli, nesmrtelnost kovboje a nemilosrdné záporáky, kteří nemají potřebu dělat šaškárny a jde z nich prostě strach. Navíc když se pohledy dvou hrdinů, v aréně střetly jako by se zastavil čas a bylo to omračující. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dost velký bizár. Spousta urvaných střev, hlav a stříkající krve. Ale Laurence Leboeuf byla neskutečně vtipná jako. Nevím, co si o tom myslet... 45% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle má vypadat nadšenecká pocta všem těm osmdesátkovým akčním sci-fi, který dneska vypadaj über uhozeně, ale stejně na ně nedáme dopustit. Turbo Kid si nic nezadá s Mad Maxem, jen je to všechno takový víc vyhajpovaný, jestli jel Max na nějakých tvrdých drogách, Turbo Kid si vystačí se starou dobrou extází B-) Do toho perfektní old school soundtrack, skvělej Aaron Jeffery jako bad-ass, co to tam kosí, i když mu právě uříznou hnátu, pohodovej Turbo Kid a samozřejmě Apple... kurde, ta Laurence Leboeuf je totálně k sežrání. A já už teď najisto vím, že Novozélanďané jsou spolu s Australany největší filmoví sympaťáci ever. A to jsem se ještě nezmínil o záporácích, mňamózním gore... ()

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama