Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (452)

juta 

všechny recenze uživatele

Nerve je přesně ten typ filmu, který mám rád a chvílema mi připomínal Modrou velrybu, která zrovna v době sledování byla velmi populární, ale myslím si, že by se takováto hra dala vytvořit i ve skutečnosti, jen bez určitých aspektů, které by ve skutečnosti prostě nešly udělat, ale zpátky k filmu. Emma Roberts jako hlavní hvězda fungovala společně s mladým Francem a jejich počínání mě bralo. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Zde se cíluje na teens skupinu, co žijí ve světě instafamous, lajků a jiných followers. Mizící identita nadcházejících generací křičí po uchlácholení ega skrz falešný obdiv kybernetických přátel. Neexistující realita, která utváří osobnost. Film to glorifikuje a přináší trochu z bližší budoucnosti. Snad jako ukázku, kam špatně to může dospět, ale taky spíš jako interaktivní možnost současných trendů. Připočtu k tomuto nesmyslnosti v hackerském světě a do toho ještě horší kvalitu hereckého provedení. Nemůžu dát víc než tři hvězdičky. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

jedna hviezda a aj to iba za paradnu hudbu. inak to bola strasna, donebavolajuca kravina. kazdou minutou mi to zralo nervy. doslova. este doteraz ma bolia oci z tych debilnych hereckych vykonov a komedialnych nelogicnosti. este znesiem, ked je film kravina, ale ked je to kravina, ktora ma doslova serie, tak to uz nezvladam. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá věc, která mě od prvního záběru vtáhla do sebe. Místy to má neskutečně dobrou atmosféru, vydatně podpořenou perfektně zvolenými lokacemi, působivým nasvícením scény a dokonalým soundtrackem. Při sledování jsem si vzpomněl na podobné filmy z poslední doby, Cyberbully a Odebrat z přátel - je jasné, že jak se náš život přesouvá do virtuální reality, bude i přibývat podobných filmů, které tuto společenskou změnu reflektují (byť je otázka, zda budou dávat smysl i řekněme za takových 10-15 let - trochu si myslím, že tím, jak jsou bytostně moderní, strašně rychle zestárnou a zapadnou prachem zapomnění). A zrovna tento to podle mě dělá velmi dobře a ukazuje spoustu věcí tak, jak dnes skutečně vypadají (byť samozřejmě s jistou mírou nadsázky). Rovněž je zcela srozumitelný ve svém celkovém vyznění - je jasné, jaké stanovisko film zastává, byť moralizující závěr, k němuž nakonec film dospěje, kvůli tomu působí poněkud naivně / směšně (osobně se zkrátka nemohu zbavit dojmu, že v realitě by to dopadlo úplně jinak). Pokud jde o obsazení, Dave Franco mi byl hodně nesympatický, naopak na Emmu Roberts se celkem koukat dá. Nejvíc mě tam ovšem bavila Emily Meade, která je zde zcela oslňující. Celkově za mě velmi příjemný filmový zážitek. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Nerve mnohem horší. Jako ano, je to taková teenagerská směrovka, takže pokud to někdo ví a stejně se na ni dívá, a to jen proto aby se tady pak mohl vystříkat, prosím. Já za největší bolest filmu považuju naivní a zkratkovité zvraty v charakterech a chování postav, což je opravdu do očí dospělého diváka bijící. Zbytek se mi libíl....a moc. Na Emmu Roberts se dívá fakt skvěle, elektrizující vizuál, jehož typ křičí už z posteru, mi dělal vyloženě dobře, vše apgrejdováno elektronickým soundem s přídavkem popíku. Krev v podstatě chybí, ale s tím se taky muselo počítat. Je to moderní film pro mladý s cyber-technology zápletkou, takže všichni staří morousové ať si slíznou ánus. Joost a Schulman dokazují, že jsou v těchto vodách na čele. 75% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)
  • Emily Meade povedala, že zdvihnúť sukňu, aby ukázala nahý zadok počas futbalovej scény, bolo desivé a vzrušujúce zároveň. (Arsenal83)
  • Když Vee (Emma Roberts) vytáhne revolver před Ianem (Dave Franco), je vidět, že i když je natažený kohoutek, tak je domáčklá spoušť a tudíž ze zbraně nejde vystřelit. (moznazitra)

Reklama

Reklama