Reklama

Reklama

Smrtgasmus

  • Nový Zéland Deathgasm
Trailer 1

Brodieho, který je ve městě nový, rychle sblíží společná láska k metalu s místním outsiderem Zakkem. Když ale tihle dva metaloví nadšenci nevědomky přivolají zlovolné síly, jejich sny o slávě nejspíš budou muset jít stranou. Střední škola je peklo! Metalista Brodie je vyvrhelem v moři sportovců a roztleskávaček, dokud ovšem nepotká spřízněnou duši v dalším metalovém fanouškovi Zakkovi. Když si Brodie se Zakkem založí vlastní metalovou kapelu, jejich odpor k předměstské pustině je zavede k záhadné partituře, která prý poskytne neomezenou moc každému, kdo ji zahraje. Jenže hudba přivolá také prastarého pekelného démona, který ohrožuje samotnou lidskou existenci. Jejich spolužáky i příbuzné posednou démonické síly, které jim vyrvou oči a promění je ve vraždící maniaky... a to je jenom začátek! Brodie, Zakk a jejich partička přátel teď musí zastavit síly čistého zla dřív, než pohltí celé lidstvo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě ta první půlka bavila víc, než ta druhá. To klasický puberťáctví, v němž nechybí šikana, blonďatá buchta a láska k metalu, bylo totiž podáno celkem sympaticky a hlavně vtipně - snad ve třech případech jsem se fakt hlasitě zasmál. Ta splatterová část, kde dochází na fighty s démony, sice nabídne hodně umělý krve, střev a kromě motorovky dojde i na ne zrovna obvyklý zbraně (ano, mluvim o umělých ptácích a Venušiných kuličkách), ale masky bych řadil spíš k průměru: hlavní grázl Aeloth už zavání dokonce lehkou trapností. Ale blbina je to správná, o tom žádná. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Všechno velkýma, malý písmena jsou pro kundy." OK, TAK JO. METALISTA, CO SVÉ DISKOHOLCE NABÍDNE K PŮJČENÍ CD ANAL CUNT. JOP. MÁTE-LI RÁDI METAL NEJTVRDŠÍHO RAŽENÍ A HORRORY, TOHLE JE HODNĚ DOBRÁ KOMBINACE. DOBRÉ MASKY, DOBRÉ TRIKY, DOBRÉ GORE, SLUŠNÝ HUMOR. VHODNÁ ODDECHOVKA, KDYŽ SE VRÁTÍTE DOMŮ V NOCI Z KONCERTU A JSTE JEŠTĚ POŘÁD NABUZENÍ. 3,5* ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bolestivé zklamání, a to nejsem zrovna typ hororového fanouška, který by se nějak extra těšil na metalový demon-splatter. Podle festivalových ohlasů se nicméně zdálo, že se Deathgasm líbí všeobecně všem a Nový Zéland loni nastavil komediálně hororovou laťku poměrně vysoko (Housebound, What We Do In the Shadows), takže jsem v podstatě na tuty počítal alespoň se zábavnou a bez problémů sledovatelnou kravinkou. Ale kdeže! To bylo TAK trapný! A předvídatelný! Jako vážně, já se za celou stopáž snad ani jednou nezasmál, a když jsem si sem tam snažil nudu ukrátit tím, že jsem tipoval, jaký další trapný pokus o humor by mohli tvůrci v příští minutě vytasit, tak jsem se několikrát strefil. Gore a masky jsou sice docela v pohodě (za to alespoň jednu hvězdu), ale působí to nudně a repetetivně. Všichni posedlí vypadají stejně, pak jsou probodeni / podříznuti / přeříznuti motorovkou, cákne vědro krve a znova to samý. Nuda, trapno, nevkus, nebrat. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Smrtgasmus“ je gasmem, který se obvykle dostaví, když se místo orků rozhodnete pro změnu ošukat nějakou tu zubatou paní s kosou. „Hloupou a trapnou pičovinou“ determinujete zejména audiovizuální zvratek, u něhož vám slibují vtipné, neotřelé, kůl a brutální smrtmetalové orgie a nakonec předvedou dva dementní umaštěnce, zoufale se pokoušející za doprovodu vyteplených glamrokových transek o amatérský Braindead, jenž humorem i mentálně koresponduje leda tak s vegetativními impulzy pokerovaných chovanců hornických polepšoven. Tolik k základnímu výkladu odborných termitů. A vlastně už ani nemám víc co sdělit. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Občas to sice působí dost křečovitě a snaží se to za každou cenu až moc pobavit a šokovat, jinak je ale Deathgasm dalším poctivým důkazem, že Nový Zéland má opravdu co nabídnout a poslední dobou sype jednu parádní žánrovku za druhou (Co děláme v temnotách, Housebound atd.).Filmaři si sice hodně, hodně půjčují, ale Howden naštěstí není jen filmový fanoušek ale i snaživý režisér, který měl smrtelně dobrou ruku při výběru herců, protože Milo Cawthorne se fakt povedl a jeho přirozený herecký projev je hodně fajn i v tak úchylný píčovince.Mám rád tyhle hororový parodie a tenhle žánrový pokus přes kopírák se opravdu povedl.70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Dne 16. prosince 2015 byla uveřejněna informace o práci na pokračování s názvem „Deathgasm Part 2: Goremageddon“. 31. ledna 2021 ale režisér Jason Lei Howden uvedl, že film byl zamítnut radou Novozélandské filmové komise, takže produkce nebude pokračovat. (Homerking)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (fisus)
  • Režisér Jason Lei Howden se inspiroval svým dospíváním, kdy byl společenským vyděděncem a fanouškem heavy metalové hudby. (Homerking)

Reklama

Reklama