Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Kallenová nebojuje pro slávu. Bojuje za respekt. Film "Ring volný", natočený podle skutečné události, představuje Meg Ryan jako odvážnou a skoro drzou manažerku boxu, která se snaží z obyčejného chlapíka Luthera Shawa udělat světového profesionálního boxera se "smrtícím" úderem. Jackie chce pomoci Shawovi dostat se do soutěže číslo jedna, a tak přemluví zkušeného trenéra Felixe Reynoldse, aby zanechal odpočinku a začal znovu pracovat. Než však trojice uskuteční svůj velký sen o účasti na šampionátu, nejdříve musí zjistit, jak se v ringu i mimo něj pohybovat. Nejde o to, jak hluboko padneš. Důležitější je vstát a tvrdě bojovat dál. RING JE VOLNÝ! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Meg Ryan bojuje za svoj sen päsťami Omara Eppsa. Boxerský film zvláštny tým, že sa v tomto prostredí musí presadiť žena-manažérka spolu so svojím boxerom. Vôbec jej nechýba guráž, dokonca musí krotiť svoje hviezdne maniere. Meg Ryan, ako aj Omar Epps a Tony Shalhoub túto klasickú športovú drámu podržali hviezdnymi výkonmi. Vrcholom filmu je samozrejme finálový zápas, kde outsider musí ísť so svojimi silami nadoraz, aby ukázal, čo v ňom skutočne je. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebyl špatný film. Meg Ryanová si zahrála pro ni netypickou roli v dalším z filmů, které už se řadí jen mezi průměr (někdy i níž). Po pravdě řečeno, ty nejlepší role má totiž už za sebou, ale přesto podala ve volném ringu solidní výkon v rámci možností. Celkově nelze tenhle film zařadit nikam jinam než do průměru. Příběh o obyčejném člověku z ulice, který se vyšvihne mezi boxerskou elitu tady byl už několikrát. (Rocky, Kid Galahad, Milion dolar baby...). Takže punc originality to rozhodně nemá. Navíc by podle mě prospělo menší zkrácení. Navíc zas bylo celkem jasný jak to dopadne. Prostě průměrný film na oddechové odpoledne, nic víc, nic míň. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Absolutně rutinně natočená boxerská jednohubka, která neobsahuje NIC, co byste už neviděli někde jinde a mnohem lépe. Meg Ryan je v roli boxerského manažera uvěřitelná asi tak jako by byl Stallone v hlavní roli Města andělů a i Rocky 5 je oproti Mezi provazy vrcholem žánrové invence. (Hvězdička navíc za to, že se na Meg Ryan dá alespoň koukat.) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jackie Kallenová (Meg Ryan) vyrůstá mezi provazy (ba ne, není dcerou místního kata, ale trenéra boxu a neteří boxerského šampióna). Vzhledem ke svému pohlaví (ehm) se nemůže v milovaném sportu prosadit sama, takže alespoň dělá sektetářku místnímu majiteli boxerského ringu. A jelikož je pěkně drzá, vyprovokuje místního boxerského magnáta (to je ten co sice neboxuje, ale boxery sponzoruje a platí) k sázce, že dokáže jednoho z nich dovést k titulu i jako žena. Když ale zjistí, že jí nabídnutej boxer je k ničemu, promptně chytne na ulici prvního (černocha), který se umí rvát, přítel jejího strýce ho začne trénovat a ono to nějak dopadne. ... Až na "malou" zápletku (média si více než úspěchů mladého boxera všímají "ženy" v mužském sportu, což Jackie stoupá do hlavy) jde film přímo ke svému cíli, který je (bohužel) znát asi 20 minut po začátku. A že to tak skončí, na to vezměte jed. Takže se zbývá jen kochat Meg Ryan (no jo holka, už i na tebe padaj léta, už moc romantických komedií nebude), charismatického Omara Eppse a taktéž "hlavního padoucha" Tony Shalhoub. A když vydržíte i posledních 5 minut, sladký hollywoodský konec vás nemine... ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Mě to zase nepřišlo jako taková tragédie, jen jako nenáročná podívaná, na kterou člověk rychle a bezbolestně zapomene. Jen pravda, že ničím extra nevyčnívá, ale aspoň průměrné kvality má. Moc se mi líbila Meg Ryan a hlavně Tony "Monk" Shalhoub, kterému podle mě tahle slizká role překvapivě sedla a rozhodně měl dostat víc prostoru. Nějaké napětí, emoce nebo postupné oddalování se manažerky od boxera chybí úplně a asi nejhorší je hudební doprovod, jak z nějakého romantického béčka. Celkem to je tak na 5/10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Aby lepšie pochopila šport, brala Meg Ryan kvôli úlohe Jackie Kallen tri týždne lekcie boxu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno