Reklama

Reklama

Praha vs. prachy

(pořad)
Publicistický
Česko, 2015, 10 min

Režie:

Janek Rubeš

Kamera:

Markus Krug

Účinkují:

Janek Rubeš
(další profese)

Obsahy(1)

Tak dlouho Janka Rubeše štvalo, co se v Praze děje, až vzal do ruky kameru a šel natočit ty největší nekalosti, které se v ní odehrávají. (StreamCZ)

Recenze (59)

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů na Streamu! V noci jsem ho shlédl jedním dechem a byl jsem hodně překvapen. Taxikáři okrádají cizince a naúčtují si místo 48,- rovnou 480,- k čemuž jim stačí "fígl desetinné čárky," což dělá rovnou desetinásobek částky! Aby toho nebylo málo, tak jejich "boss," který jezdí taky, účtuje za 200,-/km! Takhle se vydělává.. Že s tím nikdo nic pořádného nedělá a půlka je podplacená, to už mě ani tak nepřekvapuje. Největší výsměch je bloková pokuta 200,- za zákaz stání u Karlova Mostu, když za jediné svezení cizince se to taxikáři několikanásobně vrátí. Proč by tam tedy nestáli dál, že? Třešničkou na dortu bylo zjištění na magistrátu, že známé firmy mají desítky nezaplacených pokut ve výších statisíců až milionů. Ale k samotnému tvůrci. Janek se do všeho pouští po hlavě, jakoby snad ani neměl pud sebezáchovy. Všechny reportáže, fakta a"zátahy" podává naprosto poutavě, plný elánu a odhodlání. Janek byl vždycky frajer a jeho pořady na Streamu stojí za to. Odvaha mu nechybí, akorát mam obavy o jeho zdraví, protože tohle už zavání mafií.. Alespoň někdo se s tím snaží něco dělat! Hodnocení uživatelů mluví za vše.. 95% ()

Jsem_Uprimny 

všechny recenze uživatele

První český seriál, který má smysl, koule, správnou délku, děj, je napínavý, skutečný, a naprosto dokonalý. No a jako správný český seriál všechny občany české republiky pěkně nasere ale v jakém si dobrém slova smyslu, všichni jsme teď totiž strašně nasraní na taxikáře a doufáme, že se mladému nadšenci podaří zvládnout jeho vůbec nejtěžší možný cíl. Dostat všechny taxi zloděje pryč z pražských ulic. Jako zastánce dobra říkám: Běž, máš na to, dokážeš to! Ale jako zastánce peněz říkám: Jsi v prdeli, nemáš sebemenší šanci, protože kdo má peníze, má i moc. Ať tohleto dopadne jakkoliv určitě si to nenechám ujít, hrubost největší!! ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Taxikáři, směnárníci..........Janku, šij do nich, co se vejde! Fakt mám respekt, když někdo s kuráží ukáže prstem na nehorázný podvodníky a řekne jim, že jsou to - PODVODNÍCI. Fakt hodně moc dobré, jeden z nejlepších pořadů na Streamu. A doufám, že se Janek a spol. dočkají důchodu se všemi zuby a končetinami a prsty a dalším příslušenstvím. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad je super, odhalování nezměrné odpornosti některých taxikářů je téma vděčné a Janek Rubeš, který pořadem provází do toho jde po hlavě a podařilo se mu pár majstrštyků (rozhovor s vrchním pražským taxi odborářem, který otevřeně přiznává, jak vy****** s turistama). Ovšem moc dobrou práci neodvedla dramaturgie, neboť pár minutové díly jsou jednoduše málo a nevměstná se do nich dost informací. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

tak od tretiho dilu mam ne uplne prijemne mrazeni v zadech, ze tenhle porad nahle skonci, az autora reportazi najdou mrtvyho ve skarpe. Coz teda asi znamena, ze to, co dela, dela dobre. Nebyt jeho tendenci nekdy prilis tlacit na pilu sam lehce prekrucovat fakta a navadet (Praha vs. Krnacova), bylo by to za plnych pet ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Seriál beží zaroveň v anglické mutaci pro anglicky mluvící diváky. (StreamCZ)
  • Po odvysílání epizody "Karlovka" se taxikáři již v této ulici nezdržují, údajně to sami oznámili městské policii, že si tam daj na chvíli "pokoj". (janekrubes)
  • Autoři během natáčení vždy využívali k přesunu taxíky, které si volaly zásadně přes aplikace v telefonu nebo přes dispečink. Touto cestou je nikdy neokradli. (StreamCZ)

Reklama

Reklama