Reklama

Reklama

Praha vs. prachy

(pořad)
Publicistický
Česko, 2015, 10 min

Režie:

Janek Rubeš

Kamera:

Markus Krug

Účinkují:

Janek Rubeš
(další profese)

Obsahy(1)

Tak dlouho Janka Rubeše štvalo, co se v Praze děje, až vzal do ruky kameru a šel natočit ty největší nekalosti, které se v ní odehrávají. (StreamCZ)

Recenze (59)

Marze 

všechny recenze uživatele

Na dokumentu je viditelná neúčinnost systému ochrany před nepoctivými taxikáři. Magistrátem má celé nákladné oddělení věnující se tomuto - jezdit za taxíkem a zjistit předražení. Taxikář pak zaplatí kauci a jezdí dál, turisté nechtějí svědčit proti taxikáři. Policisté dají pokutu dvě stovky...Figuranti z magistrátu když nepoctivce chytí, zahájí správní řízení. Pomohli by vysoké tresty, ztráta licence. Dobrý krok udělala pod tlakem Krnáčová. Osobně jsem se na zahraničních akcích přesvědčil , že většina turistu není schopná ujít pěšky více jak kilometr z důvodu slabé kondice.Aby unesli batoh místo kolečkových kufrů, to už vůbec nehrozí. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Kde nepomáha investigatíva, polícia ani politici, tam nastupuje Rubeš s Krugom a natočia absolútne brilantný dokument. Surový a presný a údajne dosť nebezpečný, že sa obaja báli po odvysielaní o vlastný život. Proste taký ten krátky dokument, ktorý si nikto nikdy nepozriem, ale asi Ti to stálo za to meniť prepichnuté pneumatiky 3x do týždňa. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Taxikáři, směnárníci..........Janku, šij do nich, co se vejde! Fakt mám respekt, když někdo s kuráží ukáže prstem na nehorázný podvodníky a řekne jim, že jsou to - PODVODNÍCI. Fakt hodně moc dobré, jeden z nejlepších pořadů na Streamu. A doufám, že se Janek a spol. dočkají důchodu se všemi zuby a končetinami a prsty a dalším příslušenstvím. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že spousta pražskejch taxikářů je banda zmrdů a parazitů, je jasná a obecně známá věc. Ale Rubeš, coby postrach žlutejch upírů, ukazuje jejich svět pěkně zpříma, bez okolků a téměř z první ruky. Držim palce do dalších dílů, a aby kluci nedostali moc přes držku. Tohle je totiž pořad, kterýmu (zatim) nechybí koule. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pro mě je naprosto dostačující důkaz podvodu to, že cesta měla stát kolem 150,- a taxikář si prostě řekl o 490,-." Taxíkem ze zásady nejezdím a kvůli taxikářskému okrádání cizinců nemám špatné spaní, ale přesto jsem si myslel, že tohle mě bude bavit. Zůstalo to tak na půl cestě. Je z toho totiž jasně patrné, že zdokumentovaná skupina podvodníků není hamižná a dokáže upustit peníz. Něco na Magistrátu, něco hlídkařům a asi ani novináři nejsou úplně škodní. Z tohoto úhlu pohledu připomíná Jankova snaha spíše boj s větrnými mlýny. Všichni jsou si vědomi své nedotknutelnosti, hlavní odborář se obvinění směje do kamery a nevyřešilo se nic, přestože ambice na to určitě byly. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Seriál beží zaroveň v anglické mutaci pro anglicky mluvící diváky. (StreamCZ)
  • Natáčení probíhalo v centru Prahy od března 2014. (janekrubes)
  • Po odvysílání epizody "Karlovka" se taxikáři již v této ulici nezdržují, údajně to sami oznámili městské policii, že si tam daj na chvíli "pokoj". (janekrubes)

Reklama

Reklama