Reklama

Reklama

Poldark

(seriál)
  • Velká Británie Poldark
Trailer 1
Velká Británie, (2015–2019), 41 h 43 min (Minutáž: 55–60 min)

Tvůrci:

Debbie Horsfield

Předloha:

Winston Graham (kniha)

Scénář:

Debbie Horsfield

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Ruby Bentall, Jack Farthing, Phil Davis, Crystal Leaity, Tristan Sturrock, Sabrina Bartlett, Beatie Edney, Alexander Arnold (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(43)

Otec mu zemřel, majetek má v troskách a jeho milá Elizabeth je zasnoubená s jeho bratrancem Francisem. Roku 1783 se Ross Poldark vrátí do svých dolů na cín z americké války za nezávislost a zjistí, že se doma hodně změnilo. Je odhodlán vrátit dobré jméno odkazu svého otce a pomoct lidem v místní vesnici. Brzy však narazí na problémy, když z rvačky zachrání mladého uličníka Demelzu a pokusí se získat kontrolu nad doly, na které má zálusk jeho rival, chamtivý a arogantní George Warleggan. (Viasat)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (64)

tahit 

všechny recenze uživatele

Přepychový majstrštyk příjemně ubíhá. Přesně takhle to mám rád. Už jen proto, že s krásnou Demelzou a romantickým fešákem Poldarkem mě bylo fajn. Téměř okamžitě se mi jaksi vryly oba pod kůži. Nepřemohlo je nic, pouze vášeň. Mám zálibu v takových příbězích. A to nemluvím o tom, jak je vše obohaceno nádhernými pohledy na skály a mořské pobřeží, jež hladí svojí nádherou. Už se moc těším na další pokračování. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch velkých romanťáren, která beze studu využívá krásných cornwallských lokací a chemie Aidana Turnera s Eleanor Tomlinson. Jenže co je to platné, když některé zápletky se neustále opakují. Rossova neuzavřená historie s Elizabeth (kterou si později téměř rozbije manželství), hlad, stávky, nevýdělečné doly, další krize manželství Rosse a Demelzy. Do toho sem tam nějaké Warlegganovy intriky (jeho linka mě v páté sérii bavila asi nejvíc). Rossův idealismus a principy někdy hraničí až se zabedněností a fakt, že mu to vždycky nějak vyjde svědčí nejvíc o jeho šíleném štěstí a ochotných přátelích. Dwight Enys je často velmi příjemným hlasem rozumu a s Caroline Penvenen tvoří extrémně roztomilý pár, který vede většinu důležitých konverzací přes psa Horace. Musím se přiznat, že Elizabeth s Francisem mi nikdy nepřirostli k srdci, ačkoliv Francis měl naběhnuto na jednu s postav s nějakým vývojem. U Demelzy jsem trochu přebíhala mezi velkou oblibou a otráveností - to ale dávám plně za vinu Eleanor Tomlinson, která občas neví, jak nepřehrávat. Vzhledem k tomu, že obsazení se rozrůstá s každou sezonou, musím ještě vypíchnout tetu Agathu, která kvalitně stírá celé mužské osazenstvo, a Verity, které jediné opravdu věřím šťastné manželství. Je trochu s podivem, že si tvůrci vůbec nepohlídali časovou kontinuitu, protože zatímco Geoffrey Charles (díky Francise a Elizabeth) rost a ke konci seriálu je mu prakticky 18 let, děti Demelzy a Rosse se zadrhly ve věku kolem deseti let a nehly se z něj. Poslední série pak byla nad rámec předlohy (respektive vyplňovala časový skok) a bylo to znát. Zejména s Enysem a Caroline si tvůrci nevěděli rady, a celá linie kolem otroctví, francouzského útoku a korupce v britské vládě byla přinejmenším podivná. Přesto jde ale o vysoce kvalitní počin v rámci period drama za poslední roky. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný seriál. To, co by ve většině seriálů bylo natáhnuté do celé série, je tady zobrazeno v jednom, maximálně dvou dílech a vůbec to nepůsobí uspěchaně, nebo zkratkovitě. Po každém díle jsem měla pocit, že jsem s postavami prožila jedno dlouhé období, ve kterém stihly projít jistým vývojem a dokonale jsem tak dokázala pochopit jejich motivy. Mužskému publiku se to občas možná může zdát jako velká červená knihovna, mně však ta romantika přišla naprosto nenucená a přirozená a rozhodně v seriálu nehraje hlavní úlohu. Poldark doporučuji především těm, kteří stejně jako já mají slabost pro dobová dramata a už jim dlouhou dobu chyběl v tomto žánru kvalitní kousek, tady ho máte. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Historické Anglicko z konca 18. storočia. Spoločnosť prísne rozdelená medzi vrstvy chudobnej lúzy a šľachickú vrsvu, medzi ktorými lavírujú dve hlavné postavy Ross a Demelza. Príbehy plné intríg, zášte, nenávisti ale aj priateľstva a lásky. Výborná výpravy kostými ale aj uchvatné zábery na pobrežie útesy a more. Motívy sa stále vracajú a opakujú, bojím sa, že to nebude mať konca kraja a že sa v ďalších sériach a dieloch dostaví nuda. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedené kostýmní drama. Aidan Turner coby hlavní hrdina nezklamal - umí hrát a jeho Ross je silný a inteligentní chlap, kterým mužně zmítá vnitřní bouře mnohdy protichůdných citů. A co si budeme povídat, Aidan je krásnej a přitažlivej chlap, kterého má kamera ráda. Navíc má naštěští skvělou chemii s Eleanor Tomlinson, která hraje jeho vyvolenou Demelzu (koukněte se na tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=sCpKGZbIxu4). Jejich postupně se vyvíjející vztah, kdy se Demelza musí mnohému naučit (a stejně tak Ross), je krásným příkladem, jak vyprávět romantický příběh. Příběh o ekonomické krizi a skomírajících cornwallských dolech by si zasloužit větší grády, ale ani nenudí. Na druhou sérii se určitě ráda podívám. ()

Galerie (748)

Reklama

Reklama