Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (990)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků za hodně dlouhou dobu. Něco mezi zvířecím Sim City, GTA a nedystopickými Hunger Games. Spousta odkazů na jiná dílka filmové historie a hlavně spousta vtípků a gagů. Skutečně jde o nesmírně zábavný a vtipný animák, kde sice příběh není kdovíjak převratný, nicméně je jako buddy movie o nesourodé dvojici dobře napsaný a slouží spíše jako nástroj pro divákovo poznání a zkoumání fikčního světa. Totiž světa, ve kterém všechna zvířata žijí, natolik komplexního, detailního a promyšleného, až to bere dech. Byla by velká škoda se do tak vypiplaného prostředí v nějakém z budoucích pokračování nevrátit. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka se sociálním přesahem, nádherně reflektující předsudky, šikanu a zároveň mediální manipulace. Co na tom, že hlavní hrdinové jsou Liška a zaječice. Bajky se vrací v novém formátu. Prvotřídní akce, vtipné slovní duely, povedené gagy, které pobaví jak děti i dospělé. Uznávám že temnější, na pohádku hodně vážné, scény děcka zaraženě promlčely, ale je dobře že jim něco ukáže i neduhy globalizace. Nádherný svět, klasická hudba a je to jenom mnou nebo jste si taky všimli několika malých poct Poslednímu skautovi? ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Fakticky skvělá animovaná multi-kulti detektivka...pomineme-li tedy to, jak v Zootropolis asi vypadá potravní řetězec a že proklamované soužití predátorů a býložravců je propagandistický nesmysl, pánové od Walta Disneyho odvedli jinak překvapivě dokonalou práci...takhle povedených dětských detektivek není moc... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Krimi ako od Shanea Blacka :-) Lenochodi ma rozosmiali ako nič za posledné roky. K slzám! Dizajn zvieratiek k zamilovaniu, množstvo hravých detailov, trefných narážok na reálny svet ľudí i klasické filmy. Perfektný český dabing. Pre súčasnú Európu to má navyše významový rozmer, ktorý tvorcovia zrejme ani nezamýšlali. Piatu hviezdu nedávam, pretože to nestojí na tak hutnom myšlienkovom základe ako V hlave. Zootropolis je "iba" perfekná zábava. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ani som nevedel do čoho idem, ale vedel som dve veci. Prvá, že to dalo miliardu a druhá, že to má vysoké hodnotenie. A musím uznať, že zaslúžene. Viac menej ma to chytilo už od začiatku, ale keď prišiel na scénu lišiak, vtedy som sa cítil znova ako násťročný. Jeho štýl, humor, ich spoločný prípad a chémia zo zajačicou Juddy Hoppsovou ma na toľko bavili, že by som sa rád pridal k nim do party. Výborný je opäť nie len dizajn a animácia, ale aj perfektný slovenský dabing. A na záver milé cicavce a cicavčice, hlavne kvôli leňochodom sa to oplatí pozrieť. 85% - 4* ()

Galerie (204)

Zajímavosti (62)

  • Šaty zvierat sú navrhnuté tak, aby reprezentovali prostredie, v ktorom žijú. V dažďovom pralese nosia pláštenky a zvieratá z púšte nosia ľahké oblečenie. (figliar)
  • Postavička Žirafy má na sebe 9,2 miliónov pramienkov vlasov. (figliar)
  • Zootropolis bol vytvorený tak, aby bol skutočný. Nie nevyhnutne reálnym miestom, ale miestom, ktorému veríte, že by ste skutočne mohli navštíviť. (figliar)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama