Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 1

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (76)

venalce 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na to, že příběh je prostinký právě tak, aby ho děti skously, tohle je prostě nádhera. Fantazii se meze nekladou a tenhle svět je tak víc než kouzelný. Možná je ho až škoda pro takový dětský příběh, tohle by si zasloužilo přinejmenším Pixar a nějakou tu silnější nosnou linku. Nápadů je tu na rozdávání, tenhle svět má neskutečný potenciál, každý zdejší tvor by si zasloužil vlastní příběh. Už dlouho jsem neviděla něco tak krásného a překypujícího fantazií. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Evidentní snaha o Avatar pro děti. Je to moc barevné, s hezkou animací, netradičním nápadem, ale když dva dělají totéž, není to totéž. Má to sice jen 85 minut, ale i tak jsem se stihl častokrát nudit, a pořád jsem koukal, kdy to skončí a to není dobré znamení. Francouzi prostě umí líp komedie, než animáky, ale budiž, svého diváka si to jistě najde, ale nebudu to já...40% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Mune je celkem fajnový animák, který nepotřebuje Hollywood, aby dokázal udělat něco dobrého. Grafickým zpracováním dokáže konkurovat, jen ty postavičky se mohly trochu dodělat. Asi inspirace od Picassa. :D Ale jinak chválím snahu frantíků, že i u nás na starém kontinentě se dokáže udělat dobrej animák, který má své kouzlo. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Už dlouho, pokud vůbec kdy, jsem neviděl něco tak jiného, zvláštního. Příběhově se nejedná o nic moc nového, ale jinak jsem se nestačil divit! Co tvůrci dokázali vymyslet, klobouk dolů. Ani v nejdivočejších snech by mě některé věci opravdu nenapadly (třeba svíčka). Animace taky super, postavičky jsou hodně zvláštní, ale je to spíše ku prospěchu věci. Za mě tedy obrovské nadšení, hlavně za originalitu. Kdo neviděl, nepochopí ;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh je v tomhle případě až krutě tradiční a nemá žádné neočekávané zákruty, až je to smutné a to hlavně proto, že vizuální stránka je prostě nádherná. Nejen ta hlavní, 3D animace, ale ty ta epizodní, která se zde objevuje. Opravdu mě bavilo se na to dívat, hlavně na některé grafické návrhy. Tady si někdo s postavami vyhrál. ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama