Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Headless je slasher spracovaný v starom "looku", ktorý zaujme najmä fanúšikov "old school" hororov. Snímka zobrazuje príbeh sadistického vraha, nosiaceho na tvári lebku, ktorý sa brutálnym spôsobom pohráva so svojimi obeťami ženského pohlavia až dovtedy, kým neukojí svoje zvrátené myšlienky. Neexistuje totiž iný spôsob, ako zastaviť neustále opakujúce sa muky i utrpenie, ktoré v detstve prežíval pri svojej narušenej matke so sestrou. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (36)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Relace k Found už zde popsána byla, takže v tomto smyslu přihazuju jednu hvězdu, jinak jako standalone film je tohle už o trochu víc, než jsem schopen střízlivej ocenit. Deep throat ufiknuté hlavě byl vtipnej v Haute Tension, tady opakovaný vtip vpitem býti přestává. Ruku v ruce s Found za tři, jinak asi ani vůbec nebrat. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Kde chybí talent či myšlenka, musí nastoupit jiné prostředky. Jedním z nich může být snaha o maximální šokování diváka, ale ta už se v tomto případě přehoupla přes pomyslný vrchol Gaussovy křivky a padá do propadlišť demence. Opravdu nevím, jestli se mam smát, nebo plakat, když na obrazovce sleduju maníka s maskou, který na hromadě zahnívajících mrtvol souloží právě uříznutou hlavu a po vyvrcholení vzpomíná na to, jak na něj bývala maminka v dětství zlá. Děj víceméně nezajímavý. Samozřejmě, nic není tak černobílé, pár zajímavých či (většinou nechtěně) vtipných scén se ve filmu najde, ucházející je i pokus o sedmdesátkový vizuál. Na druhou stranu, že film dokáže nudit i při tak krátké stopáži je docela smutné. Parazit na kvalitní gore produkci. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedí se tu oči, řežou nohy, ufikávaj péra a hlavní hrdina tu celkem s gustem píschá useknutý hlavy. A i když na tomhle filmu vydělaly púchovské gumárny, má to pořád něco do sebe. Pokud jste přizniovci prvoplánového a brutálního retro násilí, je tohle film přesně pro vás. Já, byť jsem se docela pobavil, bych přeci jen uvítal alespoň nějaký scénář. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší je upoutávka na film Wolf-Baby. U Found jsem psal, že jde o neexistující film, tentokrát se z imaginární kolonky přesunul do reálné. Předpokládám, že gumové atrapy s kečupem a mlékem jen tak někoho neznechutí. Celý snímek je postaven na tom, jak zabiják (poznamenaný v dětství, jak objevné...) s maskou chytá ženy, které následně různě porcuje. Fetiš číslo jedna jsou hlavy a oči obětí. Nekrofilie, sadismus, pissing, kanibalismus, incest (s hlavou vlastní matky)...takhle vyjmenované to vypadá děsivě, opak je ovšem pravdou - snaha dovést násilí za hranici většinou znamená zesměšnění. Ano, tohle není horror, ale parodie, kde nejhezčí jsou snové sekvence. Tenhle film není ani hnusný, ani strašidelný. Jako hudební doprovod by byl asi vhodnější doom metal, čímž by se z toho stal o hvězdičku lepší videoklip (a vystřihnul bych scény, kde se pindá). Mizerné 3*... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Headless je slasher spracovaný v starom "looku", ktorý zaujme najmä fanúšikov "old school" hororov. Samotný snímok zobrazuje príbeh sadistického vraha, nosiaceho na tvári lebku, ktorý sa brutálnym spôsobom pohráva so svojimi obeťami ženského pohlavia dovtedy, až kým neukojí svoje zvrátené myšlienky. Neexistuje totiž iný spôsob ako zastaviť neustále opakujúce sa muká i utrpenie, ktoré v detstve prežíval pri svojej narušenej matke so sestrou. V prvom rade treba povedať, že "Headless" záujme a poteší najmä fanúšikov "old school" ala Disco Hits 70'. Tento slasher v podstate obsahuje všetko čo má takýto subžáner obsahovať. Množstvo gore scén, na pomerne solídnej úrovni (v rámci rozpočtu!), no a samozrejme ciciky, bez ktorých by to hádam ani nešlo. Dej je jednoduchý, takže divák očakávajúci množstvo záhad či nezodpovedaných otázok, bude trošku mimo. Hlavným prvkom je okrem násilia, zvrhlosť konania samotného zabijaka, takže citlivky nech si radšej prepnú na dokument bez reklám na "stv2", lebo tento výtvor definitívne nesadne každému - 65%. ()

Zajímavosti (1)

  • Původně se jednalo o krátký film ve filmu pocházející ze snímku Found (2012), později se však rozhodlo o natočení celého filmu. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama