Reklama

Reklama

Expanze

(seriál)
  • USA The Expanse
Trailer 1
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2022), 46 h 56 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cas Anvar, Frankie Adams, Cara Gee, Thomas Jane, Shawn Doyle, Nadine Nicole, Florence Faivre (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka. (jaaara)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (260)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Season 1, 2, 3: Musím napsat komentář už v průběhu sledování, zhruba v půlce třetí série, protože čistokrevný dobrodružství, který se rozjelo od posledního dílu druhý série, mě přivedlo do nekompromisního diváckýho varu. Do tý doby poměrně zdlouhavý oťukávání, během kterýho to nejeden divák s tímhle seriálem vzdal, nedávalo vůbec tušit, jaký obrátky to později nabere. Bude velice těžký udržet nasazený tempo, ale teď to frčí jako blázen. Mlask. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Obvykle sci-fi moc neprožívám, není to úplně žánr pro mě, nicméně tady došlo k milýmu překvápku. Zkusil jsem to, začal se dívat a celkem mě to chytlo. Možná proto, že je to v podstatě taková vesmírná kriminálka, dalo by se říct, postavy jsou vcelku zajímavě napsaný a je tam rozjetých hned několik příběhových linek. Je vidět, že si tvůrci dali záležet, postupně se první série propojuje, až vám to dá v závěru celý smysl. Uvidíme, jak to bude pokračovat, ale za mě zatím pohodička. EDIT 2.8.2018 Po druhé sérii přichází zklamání. Pro mě nejlíp napsaná postava v seriálu skončila (dokonce bych řekl, že dost laciným a nepochopitelným sebeobětováním), naopak do popředí se dostává novopečenej kapitán Holden, kterej mně začíná lézt na nervy. Je to škoda, příběh přestává být zajímavým a uvidíme, kam to budou tvůrci směřovat. Zatím hvězdu ubírám. EDIT 9.9.2018 Z mýho pohledu to má klesající tendenci, zápletka se snaží být veliká, ale úplně to tak není, resp. mě to teda nevzalo. Uvidíme, co bude dál, ale nemám případně problém jít s hodnocením ještě níž. ()

Reklama

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Stanice SyFy konečně různými srajdami vydělala dostatek peněz na natočení další sci-fi pecky. Parádní výprava, zábavný mysteriózní příběh a postavy, které možná působí v prvním díle lacině, ale v dalších se s nimi sžijete, ani nebudete vědět jak. 8/10 Hlavně ať to zvládnou dotočit do konce. Příběh knih se zdá být velmi zajímavý. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na pořádný sci-fi seriál, ale od samého začátku mě děsně nudil. Nezajimaví herci, bez napětí, chaoticky vyprávěný příběh, po každé epizodě to chci vzdát, ale jako fanoušek reálné sci-fi a ne přiblblých Star Wars, Star Treků apod. to s vypětím všech sil stále sleduji. Ani nevím proč, stále čekám, že se to nějak rozjede, dle komentářů třetí série nejlepší, ale i ta mě děsně nudí. Řeší se neustále válečný konflikt, hodně politicky ukecané.Kniha mě také děsně nebavila a v polovině jsem s ní praštil, přestože sci-fi mám hrozně rád. Snad by to mohlo být dobré, ale je to céčkově natočené s velmi nezajimavými herci. Vzdal jsem to při sledovaní třetí série. Naprostá ztráta času. Nechápu to vysoké hodnocení. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Dark Matter, Killjoys, Defiance ... všetky tie sci-fi seriály od Syfy sú na jedno kopyto. Stanica sa síce môže dušovať, že Expanse je ich najambicióznejší projekt, do ktorého vrazili najvyšší rozpočet, ale vo výsledku to nie je kto vie ako pozvať. Oproti iným ich seriálom má síce o niečo lepšie efekty (ale nijako výrazne skvelé), no Syfy by spravil lepšie keby aspoň raz investoval peniaze do lepších scenáristom a režisérov. Jasne, v hereckom obsadení má namiesto plejády treťotriednych hercov aspoň jedného Thomasa Janea, ale čo z toho keď pilotná epizóda je opäť len súborom nezaujímavých postáv, o ničom dialógoch a deja, ktorý je divákovi tak ukradnutý, že neviem čo by malo lákať na sledovanie ďalších epizód. Už po dvadsiatich minútach pilotu som bol z toho tak unavený a otrávený, že nemám v úmysle tu hľadať akékoľvek pozitíva a nebyť v hodnotení takto prísny. Posledná sci-fi novinka od Syfy, pri ktorej strácam čas. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (13)

  • Při pohledu na životní funkce členů výsadkových týmů Alfa, Bravo a Charlie můžeme vidět spousty jmen z různých sci-fi seriálů, filmů a her. Můžeme zde najít třeba Cmd. Sheparda ze hry „Mass Effect“, Jacka O'Neila ze seriálu Stargate (od r. 1997), Ellen Ripley z Vetřelce (1979), Willama Rikere ze seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987). nebo Sarah Connor z Terminátora (1984). (KiritoSenpai)
  • Na područkách křesel v lodi Rocinante jsou použity navigátory SpaceMouse od společnosti 3Dconnexion, které se ve skutečnosti používají pro pohyb v 3D grafických a konstruktérských programech. (ČSFD)

Související novinky

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon chystá Mass Effect seriál

Amazon chystá Mass Effect seriál

24.11.2021

Streamovací služba Amazon pomalu ale jistě začíná rozjíždět svoji vysokorozpočtvou televizní produkci. Před pár dny si tak odbyla premiéru seriálová adaptace fantasy ságy Kolo času, kterou příští rok… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno