Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj. Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů. Vždyť jeho otec zlomil během padesátky hůlku a stejně doběh jedenáctej, a svého syna nechal Pavka porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže právě syn Jura mu dělá starosti. Místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává „nahoru" - do zasněženého světa horských chat. Spustí tam lavinu událostí a vzpomínek a v neposlední řadě se naučí, jak se proflusává mlha. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (576)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mně to bavilo, smál jsem se hodně. Je to crazy komedie, ale je to vtipně postavený, dává to smysl, dialogy jsou super a hercům taky nemám co vytknout. Pavelka tu byl naprosto skvělej. Flashbacky do 70s maximální. V tom českým marasmu, kde se točí samý vztahový kraviny, je tohle klenot. // edit: původně jsem dal čtyři, ale když tu vidím ty pohoršený komentáře, tak dám 5. Tohle je v místním kontextu opravdu podařený film, který v rámci žánru dělá přesně to, co má. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Zkoušela jsem se na to dívat dvakrát - v různé náladě a rozpoložení - ale vyšlo mi z toho pořád to stejné: velice chtěná, ale povětšinou nepovedená parodie na černý humor. Ale ona je to prostě dřina a do jisté míry i alchymie, rozhodně nestačí jen sprostě mluvit. Ale myslím, že herci si to užili hezky. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Od Vojty koKotka jsem vskutku neočekával žádný zázrak, tento paskvil ovšem dalece překonal moje nejhorší obavy. Totálně nevtipný stereotypní nudný blábol, který se po celou stopáž nemůže rozhodnout, čím chce vlastně být. S vysokou kadencí na diváky míří jeden otřepanější "fórek" za druhým, jednotlivá moudra se předhánějí v debilitě. Co se týče scénáře, tak se mi ani nechce věřit, že by mohl mít něco tak krajně dementního na svědomí Petr Kolečko. Místy jsem nevěděl, kam mám samou nudnou a stereotypností odvracet zrak. Vskutku nechutně nepovedená 3,14čovina. [5 %] ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Mám úplně rozmrdanej krmelec !!" ;) Kotek a jeho Tele Tele ve filmu.. Totiž v žánrově neujasněném patvaru.. O Kolečko víc nebo míň a nemuselo jít o promrdanou, totiž promrhanou, příležitost.. Adaptovat divadlo neplatí za vůbec jednoduchý úkol, zvlášť když divákovi nestačí se jen mlátit do kolen smíchy, kdykoli někdo řekne mrdat.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem takto nízké hodnocení. Pravda, že dávám v poslední době celkem znatelně najevo, že zkouším sledovat více české filmy, ale z těch všech co jsem v poslední době viděla je tento nejlepší. Mám hrozně ráda, když se většina situací ve snímku odehrává v jednom prostředí a záleží pouze na výkonu herců. Zápletku, kterou jen tak nevymyslíte tak máte šanci sledovat se stoprocentním zaujetím. Jasně, že chlípný mladík Prachař (nevím jak v soukromí, ale v tomto filmu ano) nemusí zrovna všechny pobavit, ale my jsme se s manželem bavili celkem slušně. I když vím, že se musí z něčeho zaplatit výprava, herci atd, tak k tomu stoprocentnímu hodnocení mě celkem hodně štvala očividná reklama na range rover (a pochopitelně i běžky, ale to sem tahat nebudeme)... Jinak určitě bych Kotkův film s chutí doporučila :-). ()

Galerie (173)

Zajímavosti (15)

  • V 70 letech nebyly na toaletách automaty na kondomy. (DJMaroko)
  • Ve filmu je spousta detailů totožných se skutečností, například fotografie bývalé ženy Pavkova syna (Jakub Prachař) je portétem Dany Batulkové, tedy jeho skutečné matky. (MTHRFCKR)
  • V rámci příprav na natáčení filmu museli herci podstoupit i běžkařský trénink, Marka Taclíka například připravoval sám mistr světa Martin Koukal, který se ve filmu také na začátku hlásí na start pod svým jménem. (Zdroj: Bontonfilm)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama