Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Já vám nevim. Tvůrci tohohle filmu se o ten vtip snažili asi tolik, až to přehnali a bylo to příšerný, trapný a ubohý. Možná někdy na toto "veledílo" narazim a pustim si ho, ale vyhledávat ho rozhodně nebudu. Nadruhou stranu jsem ale rád, že jsem opět viděl Jessicu a opravdu jen kvůli ní nedávám odpad! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"HUMOR STRANOU, TY HO CHCEŠ VÁŽNĚ ZAMORDOVAT?" Na konci 90let mě to minulo, teď už jen kvůli té Albové :-) Celkově to není nijak zvlášť napsané, vtipné hlášky to všechno zachránit nemohou a nějaký smysluplný kontext mohl být jen k plusu, přesto za Offspring (byť hrát mohli nějakou pecku, no ni?), skalpovaného Dextra, již zmíněné hlášky ("KDYBY ŽIL, TAK JE PO SMRTI.") a Jessicu v bílém spodním prádélku, no, ať se posedlá ruka neposere, dávám 60% ()

Reklama

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Ruka zabiják" je filmem vtipným, zábavným, zvráceným... Zkrátka je to jedna velká jízda s pořádně nabitým a úchylným programem ;-) V hlavní roli se představí blonďátý, roztomilý Devon Sawa ("Nezvratný osud"), který si zahrál líného kluka Anthona, co zná jen televizi a marihuanu, dále pak můj oblíbený herec Seth Green ("Nekecej a pádluj!") a Elden Henson ("Trosečník"). Tahle povedená trojka se sešla v té nejlepší formě a předvedla nezapomenutelný výkon. "Ruka zabiják" ani není horror, ale převládá zde spíše komedie s horrorovými prvky. Každá "horrorová" scéna se vždy jeví jako šaškárna a je to opravdu nářez! Zkrátka zde není bráno nic vážně a já si myslím, že je to dobře. Režisér Rodman Flender se zde inspiruje oživlou zabijáckou rukou, kterou jsme mohli vidět i v horroru Sama Raimiho "Evil Death 2", kde s ní bojoval Ash (Bruce Campbell). "Ruka zabiják" je přenesena do současnosti v nudném městečku, kde se prakticky nic neděje do té doby, než někdo začne vraždit.. Je fakt, že ve filmu není nic, co by se mi nelíbilo. Všechny scény stojí za to, protože jsou propracované tak, aby zaručeně pobavily a diváky i nediváky horrorových komedií zaručeně pobaví, protože je to zábava od začátku až do samotného konce ;-) ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní kombinace hororu a komedie. Filmek jak vystřižený z dílny největšího magora a přesto funguje výborně!!!Tvůrci při tvorbě scénáři vyhulili jedno malé políčko travičky,protože jinak nevím, kde na ty gagy přišli :-) !!!Jasně spousty lidí bude zase proti , že je to brutální přehnaný a trapný!!Takový ať se jdou bodnout je přece příjemný v sobotu večer vypnou mozek, udělat si havanu s colou a pustit si tuhle oddychovku!!! ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Už podle toho předpojatého názvu se může jednat o druh filmu z konce abecedy, ale člověk se na to zkrátka musí podívat, aby věděl, o co skutečně jde. Námět s rukama neuvěřitelně líných stvoření, do kterých se převtělí vrah, je výborný, povedený a bych uchopen podle mých představ. Všude jinde se jedná o převtělení do celého těla. Ale zde je to jen tento orgán, díky kterému velmi kladně hodnotím herecký výkon Devona Sawy. V různých hororech hrají zachránci dobra nad zlem téměř hlavní roli. Zde ji dostal Devon a černošská druidská pastorka, která zlo měla vymýtit, se ve filmu objevila pouze v několika scénách, což ale nevadilo, pokud mělo snímek co vyplnit. Film jsem si pustil po shlédnutí sadistické podívané "Živí mrtví". Zde se tvůrci se zvrácenostmi trochu krotili, takže se na to dá celkem dobře koukat. I zde ale jediná ruka napáchala slušnou paseku. Takovou, která si aspoň podle mě zaslouží plné hodnocení. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Helikoptéra použitá ve filmu byla Bell Jet Ranger II. Číslo registrace N90090. (Valsadora)
  • Když Mick krmí “hlavu“ Pnuba, počet sýrových křupek v křesle kolem jeho hlavy se mění a zároveň jsou jinak v křesle rozmístěny. (Stocki)
  • Trailer obsahuje i scénu, ve které Mick a Pnub odcházejí po schodech do nebes. Tato scéna byla součástí alternativního konce filmu, nakonec byla ale vystřižena. Alternativní závěr má kolem šesti a půl minut a vidět ho můžeme v bonusech na DVD. (Stocki)

Reklama

Reklama