Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (392)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pilot super, takhle nějak bych si představoval seriál o hackování. Hlavní představitel, uzavřená postava, která si dokáže zjistit o všech všechno. Rozhodně první díl nažhavil, ale bohužel další tři díly se nesly úplně v jiným duchu. Už to není ten skvěle promyšlenej seriál o detailech. Monology, který byly dřív něčim zajímavý, už nuděj. Řeší se úplně jiný problémy, šanci tomu do konce série asi ještě dám, ale kvalitativně i dějově se to propadá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxem na to dneska přišel. Klíčem k nové, moderní a necenzurovatelné filmové publicistice jsou uvozovky! Když si i vrchní pokrytec ve své erudované kritice dovolí pro něj zcela abstraktní „vylízané pičky“ i jemu daleko srozumitelnější „vyfajčené ftáky“, aniž by se velkohubě nepozastavoval nad tím, jak se tu pak věřící matky hystericky křižují a ubozí školáci končí s doživotními psychickými újmami ve svěracích kazajkách, považuji to okamžitě za etalon zdejší inkvizice a jdu do toho naprudko, uklidněn HOMOujištěním, že co je v uvozovkách, to se vlastně vůbec nestalo. *** „Jo, kurva!!!“, zvolal jsem nadšeně po zhlédnutí prvního dílu … „A do piče, napsal jsem na seriózním filmově-publicistickém serveru „kurva“!“ … „Kurva, řekl jsem v předchozí větě „do piče“!“ … Ups, trochu jsem se zamotal v pekelném kruhu, no nic jste naštěstí přes samé uvozovky neviděli, tak pojďme znovu: „Jo, kurva!!! “, zvolal jsem nadšeně po zhlédnutí prvního dílu, „konečně něco alespoň trochu reálného o opravdovém hákování, a ne jako obvykle, když nějaký homodebil naboří čínským tabletem bez internetu během pěti vteřin Pentagon, zadáním všemi těmi Anonymousy přísně utajovaného příkazu „Hekni Pentagon“ do ukrutně profesionálně rutnutého, nejnovějšího Androidu 6.0 Dželyšit.“ „A do piče!“, prohlásil jsem po přetrpění následujících devíti epizod, ve kterých se ta počáteční naděje nekompromisně odebrala směrem k „prdeli“ a já osm a půl hodiny čuměl, namísto pronikání do vysoce zabezpečených serverů, na deliktické pronikání do duševních pochodů nějaké nesympatické psychosmažky. K tomu všemu byla hlavní postava opravdový hnusák s vizáží přišlápnuté ropuchy, jehož jediným hereckým počinem bylo valit bulvy v jednotvárné etudě „snažím se urputně „vysrat“, tudíž jsem neměl ani možnost k němu jakkoliv přilnout. Ale jak se tak dívám na ta zdejší červená čísla, byla to asi děsně kůl píce pro všechny ty iluminátskými báchorkami vypláchlé „šulínky“, co když zrovna nečumí na pomatené „pičoviny“, postávají s hadrem přes xicht před Mekdonaldem, kde v rámci úplně vlastního, „hlubokého a zcela opodstatněného antikorporačního a antiglobalizačního přesvědčení“ demonstrativně potěžkávají dlažební kostky. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby jeden z najlepších seriálov súčasnosti, čo je skutočne čo povedať. Seriál s víziou, zrkadliaci náladu a atmosféru v súčasnej (post)modernej digitálnej spoločnosti. Explicitne je seriál o Elliotovi a hlavnej konšpiračnej dejovej línii, ale každý v ňom musí cítiť omnoho viac. S Elliotom sa určite stotožnilo množstvo mladých, respektíve relatívne mladých osamelých ľudí na celom svete, ako aj všetkých, ktorí sa cítia fungovaním modernej spoločnosti a tých, čo ju riadia, podvedení. Postmoderný štýl každú chvíľu pripravil nejaké tie odkazy, často sa menil žáner a štýl rozprávania, stále bol ale Mr. Robot svoj a nesmierne originálny. No a dočkal som sa dvoch epizód, ktoré zaraďujem medzi mojich TOP 5 seriálových epizód, aké som kedy videl. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Hlavní herec byl zvolen brilantně. Jeho herecký projev od verbálního až k neverbálnímu byl skvělý. Jen mě mrzí, že Mr.Robot s každou scénou vyzařoval auru velkého očekávání, které zakončenými scénami nedokázal naplnit. Neustále na mě doléhal pocit, že přijde něco velkého, ale nikdy to nepřišlo. Těžce se mi to popisuje. Je to jako když jste připravován na příchod ředitele té největší firmy na světě, ale přijde pouze ředitel čtvrté největší firmy. S tím samozřejmě přichází obrovské zklamaní a rozhořčení, protože se člověk cítí cíleně obelháván. Z Mr. Robota mám velice rozporuplné pocity. Seriál je to dobrý, s postavami nakládá precizně, s napětím diváka pracuje skvěle až do posledních minut, ale místy jsem se nudil a myšlenkami odbíhal někam jinam. Na čistých 5 to nevidím, ale 4 mi přijdou málo. Hodnotil bych nejradši 85%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

IT Dexter ... akurát namiesto vraždenia tu titulný hacker, taktiež sociopat, vyťahuje špinu z internetovej histórie jeho „obetí“. A vôbec, tých spoločných tematických prvkov je tu s najobľúbenejším seriálovým vrahom viac ako by sa na prvý pohľad zdalo: sociopatický hlavný hrdina ktorý chce konať dobro aj za cenu páchania zla, resp. nie úplne legálnych vecí, jeho neustále vnútorné monológy, akurát namiesto obetí a krvných sklíčok tu sú počítače a záznamy na CDčkách. A navyše to vyzerá, že sa jedná o jeden z mála seriálov zaoberajúcich sa IT tématikov, ktorému je možné uveriť, že daný hack sa skutočne udial a nepôsobí to iba ako zadanie pár príkazov do klávesnice. Pilot tak predstaví scenáristicky do detailu prepracovaný príbeh, ktorý postupne rozohráva dôležité udalosti, predstavuje zásadné postavy a divák ma skutočne pocit, že sa v ňom v niečo aj stalo, dej nestagnuje na mieste a s týmito charaktermi budeme chcieť stráviť ešte veľa času a sledovať ich osud. Čo mimo iného zaručuje aj dravé tempo a skvelý elektronický hudobný doprovod. K tomu sa ešte Mr. Robot nebojí byť tematicky bohatým seriálom, ľahko provokovať a navážať sa do stavu súčasnej spoločnosti. Úprimne neviem ako to v televízii príjme väčšina (amerického) diváctva, ale dúfam, že toto bude mať úspech a udrží si to kvalitu po celý čas. Takto našlápnutú, ale zároveň do najmenšieho detailu prepracované úvodnú epizódu seriálu som už dlho nevidel. V tomto prípade teda neváham udeliť hneď zo začiatku plný počet a uvidíme ako ďalej. PILOT: 4,5* (9/10) (Season 1, keep watching) ()

Galerie (663)

Zajímavosti (58)

  • Elliot v budově Steel Mountain instaluje za ovládání termostatu Raspberry Pi, což je levný počítač tzv. velikosti kreditky. Termostat je připojen pouze jedním UTP kabelem, jedná se tedy o PoE (napájení po Ethernetu) termostat a v instalační krabici není dalšího napájení. Ve skutečnosti by se při úspěšném napájení Raspberry Pi rozblikaly LED diody, avšak tento kus nemá PoE modul a musel by být napájen externím 5V zdrojem s konektorem microUSB. Taktéž není ve slotu SD karta, takže zařízení ani nemůže naběhnout. Avšak způsob provedení zapojení odpovídá skutečnosti, jen rozpletením jednotlivých žil kabelu ztrácí linka na kvalitě a u delších vzdáleností pak nemusí být funkční. Žlutý stripper, nástroj na odizolování kabelu, je běžně k těmto účelům používán právě v této podobě. (Pavian)
  • V září 2018 bylo oznámeno, že seriál skončí čtvrtou sérií. Tvůrce seriálu Sam Esmail se k tomuto rozhodnutí vyjádřil následovně: „Od prvního dne jsem vše stavěl k jedinému zakončení, během příprav na další sérii jsem se rozhodl, že nastal ten správný čas. Všichni v tvůrčím týmu se nechtějí se seriálem rozloučit, ale máme k Elliotově cestě tolik respektu, že ji nechceme za každou cenu uměle prodlužovat. Čtvrtá série tak všechno zakončí.“ [Zdroj: kinobox.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama