Reklama

Reklama

Velký Kavkaz

(TV film)
  • Německo Der Große Kaukasus (více)
Německo, 2014, 50 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Hory Kavkaz jsou magickou hranicí mezi Evropou a Asií a zároveň nejvyšším pohořím Ruska. Filmař Henry M. Mix a jeho štáb tady strávili více než rok. Výsledkem je působivý dokumentární film o přírodních krásách mezi Černým a Kaspickým mořem. V divoké horské krajině s extrémním klimatem vznikl unikátní svět fauny a flóry, díky kterému je Kavkaz jedním z 25 nejvýznamnějších center biodiverzity na světě. Na horského bizona, kavkazskou koroptev nebo tura nikde jinde nenarazíte. V deštivém stínu sněhem pokrytého hlavního hřebenu navíc žije sajga tatarská, ježek ušatý a orlík krátkoprstý. Díky nádherným scénám, dech beroucím leteckým záběrům a dosud nevídanému chování zvířat vás tento dokument strhne už od první minuty. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Od zasněžených vrcholků vysokých hor, přes údolí plná zeleně a života, až k pouštním dunám, taková je krajina Kavkazu, bohatá, krásná a nezkrotná, lezící na hranici mezi Evropou a Asií. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní dokument doplňěný překrásnými scenériemi Velkého Kavkazu a výborně udělaný "průlet" místní faunou. Přesně tenhle typ dokumentů z tak zapadlých a nedotčených koutů světa můžu, takže tu není co řešit. Opravdu fascinující příroda. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama