Reklama

Reklama

Země kartelů

(festivalový název)
  • USA Cartel Land (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument se věnuje nemilosrdnému světu drogových kartelů na americko-mexickém pohraničí. Ukáže nám snahu obyčejných občanů, frustrovaných každodenními konflikty, kteří si pomocí vlastní domobrany snaží zajistit důstojné podmínky k vlastnímu životu a k výchově dětí. (Rakosnicek77)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám vcelku rád dokumenty a filmy z tohoto prostředí, musím se přiznat, že mě to až tak nezaujalo a nevtáhlo do problematiky. A je to docela zvláštní, protože se v mnoha případech jedná o autentické záběry z akcí (přestřelky apod.) a taky rozhovory s různými aktéry (domobrana, oběti, vojáci/policie), takže by to mělo mít sílu. No, nějak nemá... ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70-75% .... Drogové problémy na mexicko-americkom pohraničí. Ozaj autentický dokument zachytávajúci výpovede samotných členov drogového kartelu, mexickej domobrany a arizonskej paramilitaristickej skupine. V Michoacáne (jeden z federálnych štátov Mexika) sa obyvatelia na vlastné nebezpečenstvo vzopreli nechutným praktikám kartelov, keďže ich štát nie je schopný nastoliť poriadok. V Arizone zase strážia hranice pred obchodom s drogami či pred prevádzaním ľudí. Niektorí ľudia sú ozaj zvery a dokážu spraviť nepredstaviteľné. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po NARCO CULTURA další kvalitní dokument na téma současné situace v Mexiku. Tento skrz profil dvou vůdčích osobností přibližuje civilní hnutí odporu vůči aktivitě kartelů jak v jednom ze států Mexika, tak při hranicích v Arizoně. Nechybí akční záběry při přestřelkách, slušný stupeň infliltrace do dění, smysluplná časová návaznost, ani momenty kde tečou emoce. Co z toho vypline je bezradnost a vděk, že žijeme kde žijeme. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE MORE AND MORE I SPEND TIME DOWN HERE, I SEE INNOCENT CASUALTIES OF A WAR THEY DIDN'T WANT ANY PART OF." ------------- Narco Cultura ma dnes naučila, že je v Mexiku bežným javom tzv. narcocorrido – oslava a ospevovanie zlých banditov, narkobarónov a kartelov. A preto, aby sa nezabudlo, sa v tomto doku oslavujú tí dobrí chlapci a chlapi tejto pekelnej barikády, ktorí s tým nechcú/nemajú nič spoločné a sú dosť silní na to, aby odolali mašinérii a moci kartelov. Cartel Land sleduje na jednej strane hranice odbojovú skupinu Autodefensas, operujúcu hlboko v tyle nepriateľa – vo federálnom štáte Michoacán, no a na druhej paravojenskú militantnú skupinu AZBR z Arizony. Jedna oslobodzuje mestečká spod vplyvu kartelov, druhá ničí distribúciu drog a pašovanie ľudí cez rôzne podzemné tunely a tajné cezhraničné priechody. Aj keď robia všetko, čo je v ich silách, myslím si, že si obe skupiny uvedomujú, že výhra nie je voľba, ktorú majú k dispozícii a jediným reálnym východiskom z každodennej reality brány pekiel je smrť. Deprimujúce? Bohužiaľ. ()

porky93 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument o problematice mexických drogových kartelů a jejich zhoubného dopadu na běžné lidi. Rozhodně to chtělo pořádnou dávku odvahy jej natočit, za což patří tvůrcům uznání. Jedná se spíše o investigativní než naučný dokument. Celé to vlastně působí více jako hraný film, než dokument. Proto se tak dozvíte mnohé o dvou mužích, kteří vedou civilní odboj proti kartelům (jeden v USA a druhý v Mexiku), ale o samotné Drogové válce a kartelech téměř nic. Navíc mi zde trochu chyběla větší objektivita. Chybí zde například jakákoliv vyjádření oficiálních orgánů a názorů běžných lidí je tu taky poskrovnu, takže vlastně ani nevím, jaký si mám na téma domobrany proti kartelům vytvořit názor. Jinak je to ale efektivně natočený dokument, který stojí za vidění. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama