Reklama

Reklama

Šokugeki no Sóma

(seriál)
  • Japonsko 食戟のソーマ (více)
Animovaný / Komedie / Sportovní
Japonsko, (2015–2020), 35 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Júto Cukuda (komiks)

Kamera:

Jutaka Kurosawa

Hudba:

Tacuja Kató

Hrají:

Jošicugu Macuoka, Risa Taneda, Ai Kajano, Činacu Akasaki, Džun'iči Suwabe, Mamiko Noto, Nobuhiko Okamoto, Takehito Kojasu, Aja Hisakawa, Ajako Kawasumi (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(86)

Obsahy(1)

Snem Yukihiry Soumy je stát profesionálním šéfkuchařem, překonat svého otce a vařit v rodinné restauraci. Ale Yukihira se jednoho dne dozví, že jeho otec zavírá restauraci a odjíždí vařit do Evropy. Ještě než jeho otec odjede, vyzve svého syna aby dodělal elitní kulinářskou školu, kde pouze 10% studentů odmaturuje. (Harroc)

Recenze (15)

Marys 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vôbec neviem, ako som mohol Shokugeki zabudnúť ohodnotiť. Je to taký bizár, že aj väčšina veľmi zláštnych japonských filmov či seriálov sa na túto vec nechytá. Kto chce zažiť skutočný "food porn", vrelo odporúčam. Orgazmus spôsobený jedným hltom, obrovské prsia lietajúce sem a tam, zvrátení fanúšik by sa určite potešil, keby z tohto vznikli aspoň zo dva diely hentai animácie. Zároveň je to vtipné a do istej miery poučné v rámci kulinárstva, tak pokiaľ niekto vydrží prvé 2-3 diely a zvykne si na seriálový rukopis, Shokugeki si zamiluje. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Tohle "pleasure" hodnocení trochu nechápu.Je spousta jiných kvalitních anime,která mají hodnocení horší,ale tohle je hodnoceno pomalu jako božské dílo.Za prvé,ten popis jídel mě nikterak nenadchnul,i když se to snažilo vypadat absolutně k sežrání.Za druhé,princip výzev/soubojů ve vaření,je prostě hloupý.Za třetí jestliže po každém ochutnání vidím vykreslené pocity ochutnávajícího a neskutečný chuťový orgasmus,takje to zábavné tak do třetího dílu...pak to jen zdržuje.Za čtvrté,když se nad vším zamyslím,tak je to prostě neskutečně předvítatelné..Mám hodně rád anime,ale tohle mě fakt po pár dílech začalo svým opakováním a předvídatelností a asi i přetaženým provedením prostě nudit.Za mě 40%.Jsem rád,že si to našlo své obdivovatele,ale nemyslím si,že by 5* dali nějací supr čupr znalci tvorby a vůbec možností anime.Nezatracuji...jen to hodnotím jako fakt blboučké a plánovité. ()

Reklama

seth82 

všechny recenze uživatele

20/24 častí videných a môžem skonštatovať, že tento seriál patrí v roku 2015 k mojím najobľúbenejším. Samozrejme, celková zápletka sa dá predvídať ľahko, ale tvorcovia dali dohromady to správne korenie a prísady, s ideálnym dávkovaním a preto ma zatiaľ ani jedna z častí nenudila. Detailné zobrazenie jedál a ich prípravy ma často donútili prepnúť na uja Gúgla a vyhľadať si čo-to o spomínaných pochúťkach, dozvedel som sa aj čosi nové (kto by to bol povedal) - jednoducho anime s dobrou náladou a zaujímavou tematikou s istým prívlastkom originality. Minimálne v tomto animovanom svete. V prvej polovici okrem toho aj skvelá ending theme od Tokyo Karankoron s názvom Supaisu plná veselosti a dobrej nálady. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co lepšího si pustit ke snídani každou sobotu, nebo k večeři každý pátek, než anime o jídle. A ne ledajakém. Japonci se opět předvedli a jak už nás mnohokrát přesvědčili, že dokáží zdramatizovat jakýkoli sport, kuchtějí zde není výjimkou. Sexy výjimkou, zábavnou výjimkou a velmi, velmi dobře příběhově zpracovanou :-) Watch it end eat it ^_^ Mňamózních 88% EDIT [20.09.2020]: Skončila pátá sezóna a já už se musel jen smát nad tou absurdnostní a naprostou nudou toho, co se předemnou děje... Jasně, jen to fan fict, ale to byla i první/druhá (dobrá) sezóna. Zde, ať kdokoli komukoli servíruje jídlo, tak skončí nahý, občas nazí skončí i ti okolo. A komu toto nestačí, zvlékají se tam pak i budovy. Ano, budovy. Už tam nejsou zajímavé "tipy", co byste vy mohli do svých jídel dát, ale jen popisy proč je to tak awesome a proč se z toho daná osoba vyslékla do naha... Ke konci skoro unudilo k smrti. Season 03-05 Mazui... 20 %. Závěrem: doporučuji první dvě sérky, pak to nechte být. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2015 posúvalo anime hranice čo si môže anime v oblasti šteklenia svojich divákov dovoliť pomocou ecchi elementov. Teraz už tieto hranice sú úplne niekde inde. Kvalitatívne, ale dobré anime, ktoré postavilo svoj dej na varení jedál a v tom, že z toho dokázalo urobiť veľmi dobrú kompetetívnu záležitosť. ()

Galerie (399)

Zajímavosti (5)

  • O první závěrečnou píseň „Spice“ se postarala kapela Tokyo Karankoron. Tu druhou „Sacchan no Sexy Curry“ nazpívala zpěvačka Seiko Oomori. (CarnTheNunya)
  • O první ze dvou úvodních písní „Kibou no Uta“ se postarala kapela Ultra Tower. Ta druhá „Rising Rainbow“ je od skupiny Misokkasu. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama