Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V první polovině to ještě jakž takž šlape. Příběh dokáže zaujmout je tady i nějaká akce, ale s přibývající stopáží se film čím dál tím víc stává náboženskou agitkou a nudným blábolem. A to pozor i když se považuji za hrdýho ateistu, tak nemám ani tak problém s tím tématem jako takovým, ale spíš s jeho uchopením a zpracováním. Nevidím tu nic než lacinou snahu zalíbit se široké obci pánbíčkářské a to je škoda.40% ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

A vida, že to jde...Opravdu mne to překvapilo, až jsem se bál...Vzít historickou událost takovým "jiným" způsobem a stále si zachovat důstojnost v biblickém příběhu...A takové příběhy mám rád, kdy zbytečně "neujíždějí" a snaží se v těch podstatných věcech držet historické věrohodnosti...Akce není mnoho, ale to až tak nevadí, film je svižný, nápaditý a má co říci všem...Nečekám vysoké hodnocení, ono ten příběh o Ježíšovi nikdy nebyl moc populární, dodnes to lidé spíše vnímají jako fantasy. Ale stejně jako hlavní hrdina poznávám jednu věc a to, že když se setkáš s Ježíšem, už nikdy nezůstaneš stejný... ()

Reklama

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Ano, v Bibli se vyskytují války a hodně kruté. Všimněte si však, že ve Starém zákoně! Nový je o lásce... Kdo je potřebuje vidět, pravděpodobně v tom starém zůstal. Další bod, co zazlívám, jsou ty záběry na zahnívající mrtvoly. Ty jsou pro změnu pro lidi milující horory. A konečně - osoba tribuna je zajímavá, ale dost riskující, protože do Bible přidává události - a to je (jak varuje sama Bible) nebezpečné. Taktéž sled událostí je trochu zpřeházen... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Ve jménu Krista" je celkem zajímavě veden. Na první pohled je to vlastně něco jako paranormální historická detektivka z období těsně před úpadkem Říma, což by bylo hodně fajn, ale na stranu druhou je to pořád snímek o víře v někoho, kdo uzdravuje malomocné. Prostě mám s tím problém a to se promítne do každého filmu. Nemyslím s malomocnými, ale s konceptem křesťanství okolo Ježíše a jediného boha. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento snímok pracuje s najväčším príbehom všetkých čias dosť opatrne. Možno v tom majú prsty ,,bezbožný,, fanatici kresťanského rádu. Čiže naoko veriaci. Ako ináč si vysvetliť to, že prvá, neuveriteľne sľubná polovica sa ihneď stratí v tej druhej, nábožensky agitačnej. Epos, ktorý mohol byť dôstojnou konkurenciou takej pecke, ako je podobne ladené MENO RUŽE, sa zvrhne v niečo, čo musí uspokojiť hlavne rádoby priaznivcov tohto vierovyznania. Čiže všetko korektne podľa Vatikánu. A ja hlásam, nebojte sa ukázať pravdu! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)

Reklama

Reklama