Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

yakoob 

všechny recenze uživatele

A vida, že to jde...Opravdu mne to překvapilo, až jsem se bál...Vzít historickou událost takovým "jiným" způsobem a stále si zachovat důstojnost v biblickém příběhu...A takové příběhy mám rád, kdy zbytečně "neujíždějí" a snaží se v těch podstatných věcech držet historické věrohodnosti...Akce není mnoho, ale to až tak nevadí, film je svižný, nápaditý a má co říci všem...Nečekám vysoké hodnocení, ono ten příběh o Ježíšovi nikdy nebyl moc populární, dodnes to lidé spíše vnímají jako fantasy. Ale stejně jako hlavní hrdina poznávám jednu věc a to, že když se setkáš s Ježíšem, už nikdy nezůstaneš stejný... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na první pohled dobrý nápad. Po technické stránce dobré zpracování. Ale čím dál se děj posouvá, tím je to horší a horší a čím dál tím víc to připomíná Bibli. Jako by si film objednala církev, aby ukázala, jak nevěřící poznávali církev. A celou dobu jsem si říkal, koho mi hlavní hrdina připomíná. Ještě, že jsem si to uvědomil až ke konci, jinak by to byla komedie s Petrem Čechem v hlavní roli. ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ke konci již jen doznívala výborná střední část, tak s dávkou shovívavosti klidně čtyři hvězdy dám. Zpočátku detektivní drama se postupně vyklube v zajímavý a ve svém žánru ojedinělý kousek, jehož jedinou slabinou může být to, že minimálně na svůj plakát a český překlad naláká diváky, kteří od toho očekávají římanskou akci typu Král Artuš nebo dokonce Gladiátor, ze kterého film občas nepochybně čerpal inspiraci. Kdo ale překoná své očekávání a pokorně se nechá udolat, dočká se, doufám, zajímavého filmu, který rozhodně není špatný. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Svědci Jehovovi II: Ježíš Vrací Úder. ..... Má to poměrně dost skvělých momentů a silných myšlenek a hipízácká víra (miluj každého) mi vůbec nevadí, ale ke konci to lehce začalo zavánět samoúčelnou agitkou a to už mi vadí. Jakožto fantasy příběh postavenej na detektivních a reálných reáliích (já vím, zní to divně) to ale docela sedí a rozhodně jsem se nenudil. Silnější tři. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že z tohto filmu sa nakoniec vykľul highlight dnešného večera. "Risen" je podľa mňa vynikajúco natočený film, ktorý rozpráva príbeh, ktorý všetci poznáme veľmi dobre, no máme ho tentokrát podaný z úplne iného uhlu, než sme ho bežne počuli. Videli sme obrovské množstvo filmov o Ježišovej ceste o jeho ukrižovaní a čo všetko nasledovalo, no tentokrát tu máme film, ktorý nám rozpráva tento príbeh z pohľadu rímskeho vodca Claviusa, ktorý je rozhodnutý nájsť telo ukrižovaného Ješuu. No to čo objaví ho zmení na celý život. Musím povedať, že som po traileri nečakal, že budem z filmu tak veľmi nadšený. Ale čo mu pomáha je podľa mňa veľmi dobrá vizuálna podoba, kde počas celého filmu verím, že sme v starovekom Ríme a veľmi malé množstvo využívania počítačových efektov. Dáva to filmu oveľa lepšiu chuť, než som čakal. Cliff Curtis je absolútne skvelý ako Ježiš, alebo teda Ješua a rovnako aj Joesph Fiennes v role Claviusa. Tom Felton ako Lucius (myslím, že všetci fanúšikovia Harryho Pottera pochopia, prečo ma to pobavilo) je podľa mňa tiež dobrý, ale niečo mi trošku v jeho postave chýbalo. Každopádne si myslím, že všetko čo Clavius počas svojej cesty hľadania tela Ješuu podstúpi v ňom prebudí nové pocity a musím povedať, že je to film, ktorý bol veľmi zaujímavý, počas niektorých scénok som zabudol dýchať a užíval som si ho plným prúdom. Najmä asi moment, keď sa Clavius s Ješuom prvýkrát uvidí a rovnako aj mnohé ďalšie dialógy, ktoré sa tu nájdu. Najmä tie medzi Claviusom a Šimonom (Petrom). Ak tento film bude opätovne k zhliadnutiu, určite si ho pozriem znovu. Myslím si, že toto bude jeden z mála kresťanských filmov, ku ktorému sa budem ochotný vrátiť. Pre jeho postavy, hercov, vizuálnu stránku aj uhol pohľadu. Ja si myslím, že si "Risen" čeknite. Hodnotenie: A ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno