Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý architekt na stopě vraždícího maniaka... Během večera, který ambiciózní architekt Terry Lambert tráví s manželkou svého šéfa Sylvií Wentworthovou, se stane něco značně neobvyklého. Jeho milenka spatří z okna neznámého muže právě v okamžiku, kdy se pokouší zabít na ulici dívku. Útočník však Sylvii zahlédne a rychle zmizí z místa činu. Druhý den přinesou noviny zprávu o vraždě mladé ženy. Ve snaze přispět k dopadení vraha, Terry nabídne galantně Sylvii, že na policii bude svědčit místo ní. Když pak má identifikovat neznámého muže, stává se Terry podezřelým, a také se ocitá v smrtelném nebezpečí… Film vznikl podle románu Anne Holdenové "Svědkové". Režisér Curtis Hanson vzdal tímto snímkem hold dílu filmového klasika – režiséra Alfreda Hitchcocka Okno do dvora. Představitel hlavní role Steve Guttenberg (24. 8. 1958) začínal na divadle, filmovou popularitu mu přinesla úspěšná komedie Policejní akademie. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,640,385Tržby Celosvetovo $-║ Šikovný thriller z 80.rokov je vidieť že v danom žánre bol režisér Curtis Hanson proste skvelý. Vedel si pekne pohrať s témou a vedel si medzi scénami nahrávať, tak aby správne gradoval príbeh a nechýbalo napätie. Milo prekvapuje aj herec Steve Guttenberg v nečakane vážnejšej úlohe, ktorá mu sedí. /90%/ ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Na thriller docela málo napínavé a dramatické. Kromě posledních 10 minut, kdy jsem byl opravdu přikován k pohovce jsem se v podstatě zbytek filmu ne nudil, ale tak nějak sledoval bez většího zaujetí. Bylo to asi špatným působem natočeno a postrádalo to napětí. V podstatě to bylo takové dosti slabé krimi, ne-li obyčejný film. Prostě to postrádalo tu správnou atmosféru. Škoda. Howgh! ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Architekt Terry je nadržený mamlas a tak, aby zapůsobil na svou milenku, šéfovu manželku, přihlásí se policii jako očitý svědek přepadení mladé ženy... Má to háček: útok ve skutečnosti neviděl, informace má pouze od té vdané rozhoďnožky, která se nechce kompromitovat veřejným prozrazením své promiskuitní povahy. Terry se postupně zaplétá do stále hustější sítě problémů. Film je dobře vygradovaný - na svou dobu jde o skutečně vynikající thriller, který neztratil příliš ze své atmosféry ani po takřka čtvrt století. Napoprvé (ještě v dětských letech) mě uchvátil; setkání v dospělosti nedopadlo sice vůbec špatně, ale zároveň jsem měla problém se identifikovat s některou z postav... Zvláště S. Guttenberga mám zafixovaného jako komediálního herce a přes veškerou snahu i solidní výkon mi do dané role prostě neseděl. 77% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Napínavá kriminálka se sympatickými postavami (Steve Guttenberg a Elizabeth McGovernová) a taky odpudivými postavami (Isabelle Huppertová, Brad Greenquist). Příběh mladého muže, který se zaplete s vdanou ženou a při společně strávené noci ona zahlédne z okna ložnice pokus o vraždu, mě vtáhnul a nepustil.. On se přihlásí na policii jako svědek a rázem má na průšvih zaděláno, s nostalgií jsem se vrátila v čase do roku 1987.. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller, který je napínavý, a lehce mysteriózní. Má to takový příjemně old-schoolový feeling. Atmosféra je jednou z hlavních předností. Minusem je naopak občas poněkud strojené chování některých postav, například obou policistů a chvílemi poněkud za uši tahající dialogy. Celkově ale poměrně slušné, váhám mezi 3 a 4. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (1)

  • Hneď na začiatku, popritom ako ide Terry (Steve Guttenberg) otvoriť dvere Silvii (Isabelle Huppert), vypína svetlo, no po otvorení dverí a následnom zábere na Terryho svetlo opäť svieti. (zoot3r)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama