Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Edgerton natočil chytřejší film než se všeobecně čekalo. Skvělá psychologizace a plasticita postav, výborné situační scény a skvělí herci bez výjimky. Škoda doslovné pointy, která je působivá, avšak stále ještě příliš jednoznačná. Kdyby se to podařilo více otevřít a jen naznačit, mohl to být jeden z vrcholů roku, jelikož ta podprahově znepokojivá tenze něčeho zlého a nevyřčeného je cítit i přes plátno. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dárek je snímek, který je s blížícím se koncem lepší a lepší a stále méně vám dovolí odpoutat zrak od obrazovky. Zejména závěr se nese v duchu pěkně hutné pointy, co v divákovi musí nějaký čas zůstat. A ponaučení z Edgertonova počinu? "Nečiň druhým to, co nechceš, aby bylo činěno tobě", případně že karma opravdu existuje..? :) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Civilní příběh o lidech, který postupně odhaluje černou minulost a vypráví o tom, jaký vliv může mít na přítomnost. Dárek nás nebombarduje kdovíjak hlubokou psychologickou sondou, je tak nějak akurátně propracovaný a překvapivý zároveň. Svým vyzněním tedy připomíná podařenější Hon. Jen trošku mi bilo do očí, že na poměry takto lidského příběhu, bylo zvoleno poněkud snobské prostředí. 7/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Simon a Robyn se nastěhují do nové domu. Náhodou pak potkají bývalého Simonova spolužáka Gordona a začíná nám zápletka. Co ve skutečnosti Gordon chce, o co se snaží a jaká je pravda? Jde opravdu o napínavý thriller, rozjíždí se to pozvolna, ale nabírá to na obrátkách a nakonec nás čeká nemilý dárek. Během filmu jsem se dokázal vcítit do Robyn, ani se jí nedivím, že měla takový strach. A ten konec, to jestli se dozví, tak to pro ni bude opravdu brutus. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Joel Edgerton je velmi všestranný chlapík. Dárek přináší velmi zneklidňující portrét o tom, že žádné manželství není nikdy tak dokonalé, jak se může zdát. Stačí, aby se v životě až dosud spokojeně žijícího manželského páru objevil dávný spolužák a události naberou zcela nečekaný spád. Líbilo se mi, že postava Gorda nebyla zpracována jako typický psychopat, který je chce všechny odkráglovat. Jeho motivy se projevovaly z počátku nenápadně, postupem času už však začaly být podivné a zneklidňující. Člověk možná čekal, kdy přijde ten okamžik zlomu, kdy Gordo úplně zmagoří a dojde na brutální scény boje o přežití. Jenže karty se začnou obracet zcela jiným směrem a ukáže se, že to není možná vůbec Gordo, kdo je nějak "narušený." Tím hajzlem totiž může být někdo úplně jiný. Jeho motivy jsou hnány pouhou touhou o odplatě a vyrovnání účtů, oko za oko. A není to plán jen tak ledajaký. Závěrečná pointa je opravdu hodně drsná. Na druhou stranu s ním člověk soucítí, protože ten druhý si to zasloužil. Podobný příběh v realitě by jistě vytáhl nějaké ty kostlivce ze skříní ve spoustě manželstvích, že? ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)

Reklama

Reklama