Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (486)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Simon Says Go Watch this movie. Trailer příliš nenavnadí, poněvadž nemá čim. Film neobsahuje krev, nejsou zde vraždy ani násilí, jedná se tedy o Light Thriller, spíše psychologické drama, ale inteligentně napsané i zrežírované a hýří se to originálními zvraty a dokonce se zde objeví i dvě solidní lekačky. Zklamal mě konec, který zanechá v divákovi spousta nezodpovězených otázek, to já osobně v lásce nemám, ale palec nahoru za Revenge jiný, než jsme byli doposud zvyklí. Plusem bylo obtížné vybrat si kladného hrdinu. Jeden je Hajzl druhý je podivín. Velmi Kvalitní film. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Drobné spoilery. "Si tyran. Bol si ním vždy a si ním aj teraz." Mrazivý stalkerovský triler. Nie je to žiadny krvák, zato nervák poriadny a to vrátane adekvátnej koncovky, ktorá perfektne ladí s predchádzajúcim psycho-dejom (ale v dnešnej dobe predsa sú testy bežnou záležitosťou, nie? Alebo mi niečo ušlo?). Pochváliť musím silné výkony ústredného tria a množstvo poriadne nepríjemných a napínavých scén. Veľmi kladne hodnotím aj to, že je dosť ťažké postaviť sa v tomto strašnom konflikte na niekoho stranu - Simon si mnohé z toho vzhľadom na svoju minulosť a to, čo spravil, bez debaty zaslúžil. Otázne je však, či Gordo nezachádza až príliš ďaleko. Na strane druhej sa dá povedať, že Simon mu v minulosti skutočne urobil veci, ktoré Gordonovi zničili celý život. Akurát Robyn je v tom nevinne. A pes. Ale to psi skoro vždy. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Edgerton natočil chytřejší film než se všeobecně čekalo. Skvělá psychologizace a plasticita postav, výborné situační scény a skvělí herci bez výjimky. Škoda doslovné pointy, která je působivá, avšak stále ještě příliš jednoznačná. Kdyby se to podařilo více otevřít a jen naznačit, mohl to být jeden z vrcholů roku, jelikož ta podprahově znepokojivá tenze něčeho zlého a nevyřčeného je cítit i přes plátno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Joel Edgerton se mi začíná líbit čím dál tím víc. A zachází už tak daleko, že kromě herectví to zkouší i na poli režisérském, kde právě filmem Dárek si mě vysloveně získal. Thriller, který je napínavý od začátku až do konce, zároveň odkazuje na nejlepší filmy z oboru a ještě k tomu je naprosto uvěřitelný a realistický. Nic, co by bylo nutně přehnané, jak filmy umí být. A ještě k tomu závěr rozjede s takovou fazónou, že divák si nedovolí ani mrknout, aby nepřišel o další minutu napětí. Dobrá práce Joeli! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že to začína pomerne jednoducho a šedivo, niečo v štýle spokojnej rodinky, ktorú začne terorizovať svojimi návštevami bývalý spolužiak manžela, sa to nakoniec v závere slušne rozmotalo a nečakane šokujúco uzavrelo. Presne taký záver som si však želal najviac. Snímok je veľmi dobre natočený, pričom disponuje aj príjemne tajomnou mysterióznou atmosférou, z toho dôvodu sa naň veľmi dobre pozerá a nudnejšie pasáže tak nevadia. Môžem len odporúčať. 75/100 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama