Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kultovní film především mých dětských let, pamatuji si, že jsem se hodně bál Kevina Bacona, ze kterého jde (i přes fakt, že váží 50 kg i s postelí) strach. Meryl Streep zase ukázala, že je herečkou, která dokáže zahrát naprosto jakoukoliv roli, takových už se dnes moc nevidí.............moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Vcelku nadprůměrný projekt. Maestro Goldsmith opět bortí zdi svým uměním a i méně známými motivy dokáže vyvolat husí kůži i starým soundtrackovým mazákům. Film sám o sobě nepřekračuje hranice průměru, ale ve výsledku je pro diváka velice zajímavou a poustavou podívanou. 3,44. Solidně odvedená práce a v hudba zvlášť. Teď mě napadá, kdyby Goldmisth dělal hudbu k večerníčku, pak bych si asi nenechal ujít jediný díl. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, čo je to hypotermia?“ Toto vodné dobrodružstvo Curtisa Hansona, kde sú až príliš jasne rozdelené strany dobra a zla, som vždy mal rád. Zároveň som si však zakaždým plne uvedomoval, aké je to veľké klišé. Navyše, David Strathairn, malý Joseph Mazzello a John C. Reilly sú skôr do počtu (Benjamin Bratt je prekvapivo dobrý, ale dlho na plátne nepobudne). Na mierny nadpriemer je snímka vyťahovaná predovšetkým vynikajúcimi výkonmi Meryl Streep a spoľahlivého Kevina Bacona, realistickými akčnými scénami (herci väčšinu splavovacích scén zvládli sami), pôvabná hudba a predovšetkým prekrásna, majestátna výprava krásnych a silných hôr a spenených riek, ktoré cez ne dravo pretekajú a nemilosrdne zabíjajú slabých a nepripravených. Stačilo málo a skončilo by to ako o rok staršia a podstatne horšia (a televízna) Vražda na Rio Grande. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep je výborná herečka, ktorá získala za svoje výkony mnoho oceniní, vrátane prestižného Oscara. No nikdy sa mi nezdala ako vhodný typ do akčného snímku. Napriek tomu aj to zvládla celkom dobre. Povedal by som, že práve ona je najlepším prvkom celéhoto tohto filmu. Ostatní herci sú hodne toporní. Kevin Bacon úlohu hlavného záporného hrdinu absolutne nezvládol. Vôbec z neho nešiel strach, nemal žiadny rešpekt, pôsobil skôr smiešne. I samotný scenár je značne nahlúply a prevídateľný. "Divoká rieka" mala byť trhákom, ale akosi sa to nepodarilo. ** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto bravůrní thriller, který i když se rozjíždí dost pomalu neztrácí tempo a hlavně baví. Nejdříve samozřejmě pochválím výborné herce, dost jsem se bál Streepové která ač mi nevadí, tak jsem se bál že mi tady nesedne. Dále tu máme dobrého Reillyho(ještě hubenýho!) Strathaima a třeba i Mazzeola alias chlapec z Jurského parku. A v neposlední řadě nesmím zapomenout na exelentního Bacona to co tady předvádí je až něuvěřitelné, ten jeho herecký projev je výrborný a byl to nejlepší co film nabídl. Sympatický slizák. Dále bych chtěl pochválit výbornou krajinu a konečnou akčnost. A hlavně to že režisér neudělal z hlavního záporáka neporazitelnýho namakanýho cyborga, ale udělal z něj člověka který se také bojí. Jedinou výtku kterou bych měl by byl příběh který je poněkud slabší ale vynahrazuje to prakticky film sám. Opravdu jsem se dlouho takhle nebavil. Chtěl jsem dát původem 4*, ale za toho Bacona rovných krásných 5*. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama