Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

sud 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným podobným thrillerům své doby si na nic nehraje a není ničím víc než je. Velmi dobrý komorní dobrodužný film, který nepostrádá napětí, zvraty či akci, přestože se odehrává téměř celý na vodě. Jinak samozřejmě skvělé výkony Meryl Streepové, perfektně záporného Kevina Bacona (skvěle ho namluvil Jiří Langmajer) a nejvíce mě asi překvapil David Strathairn v roli zpočátku maličko ňoumovitého manžela, který však postupem času dokáže jednat. Tenhle film je lepší, než jak je proklamován. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Divoká řeka je napínavý film, který je dobře natočený a funkci dobrodružného thrilleru plní velmi obstojně. Dokonce si troufám tvrdit, že film trošičku uzrál, protože zde není herec, který by dneska nebyl v Hollywoodské špičce (myslím, že až nyní doceníme přítomnost Reillyho či Strathairna). A v zásadě herci drží tento film pohromadě. Scénář je ovšem s přibývající stopáží čím dál tím naivnější a fráze typu "Máš rád svou mámu?" jsou spíše k smíchu (ovšem z úst Meryl Streepové to nezní až tak pateticky). Takže suma sumárum velmi napínavý snímek, který pozornost udrží a já promijím i ty propady, které film má. 70% ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film som odmalička, ako som ho videl v televízii prepínal a bolo to často, lebo bol omieľaný. Od malička som nemal rád Meryl Streep a zostalo mi to. Je mi vrcholne nesympatická, možno feministky by z nej mali radosť, ale ja nie. Inak ten znak, čo si tam ukazujú ako rockeri, je myslím milujem ťa, pokiaľ si pamätám, takže by som to nezrovnával s nejakými konšpiráciami ako parohy a čert a podobne. Inak film na mňa tak odmalička pôsobil. Ešte keď sa k tomu pridal biznismen so vzhľadom žida v osobe Davida Strathairna a hudba Jerryho Goldsmitha, je jasné, že ide o komerčný film, ktorý je, ale do splavovania riek len ochutnávkou, nie vážnou vecou. Bolo tu veľa nepochopiteľných momentov, veľa hlúpostí a trápností, no najmä to, ako urobili akože hrdinu z ich otca, bolo hlúpe. Taktiež tie akože tušenia od začiatku, že im tam niečo nesedí, upodozrievania pocitmi na základe ničoho, no skrátka nepresvedčilo ma to. Taktiež záver, kde sa nesnažil ujsť ten posledný zločinec, že dlho čakal než niekoho zabije, až to napokon neurobil, ale žena si ochraňovala rodinu a tak skôr zabila ona, no proste film o ženskej hrdinke s výpadkami kade tade. Z tohto filmu mám naozaj zlý pocit a neviem, čím to je, nepáči sa mi a u mojej mamy je to rovnako. Nejako mi tie staršie americké akčné filmy z 90. rokov nesedia. Pre rok 1994 je pre mňa symbolom skôr Forrest Gump a Vykúpenie z väznice Shawshank, než dajme tomu Nebezpečná rýchlosť, či Divoká rieka. Tento film je pre mňa príliš okatý, naivný, propagandistický v určitom inom vnútornom smere, komerčný a jednoduchý vo vnútri, ťažko sa mi to popisuje, ale tento film nemám rád, pozrel som si ho celý až teraz a nechuť k nemu mi pretrváva, už to nechcem vidieť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve své době zatraceně efektní - a adrenalinový - thriller v podstatě pro celou rodinu (až bude Kevin Bacon po někom střílet, můžete dětem zakrýt oči;)). Dnes kvalitní žánrová podívaná s Meryl Streepovou v nejlepší formě. Byť je to samozřejmě poněkud předvídatelné, Curtis Hanson tyhle věci umí, a tak máte na co se dívat. Když už na nic jiného, tak na přírodu. No a nezmínit nádhernou hudbu Jerryho Goldsmithe, to by byla v podstatě svatokrádež. Když si vzpomenu, jak jsme v kině tleskali - hm, moment, kdo vlastně tohle pustil jako školní projekci???:)) - nemůžu nedat 80%. Dobré herectví v thrilleru si to totiž zaslouží. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto bravůrní thriller, který i když se rozjíždí dost pomalu neztrácí tempo a hlavně baví. Nejdříve samozřejmě pochválím výborné herce, dost jsem se bál Streepové která ač mi nevadí, tak jsem se bál že mi tady nesedne. Dále tu máme dobrého Reillyho(ještě hubenýho!) Strathaima a třeba i Mazzeola alias chlapec z Jurského parku. A v neposlední řadě nesmím zapomenout na exelentního Bacona to co tady předvádí je až něuvěřitelné, ten jeho herecký projev je výrborný a byl to nejlepší co film nabídl. Sympatický slizák. Dále bych chtěl pochválit výbornou krajinu a konečnou akčnost. A hlavně to že režisér neudělal z hlavního záporáka neporazitelnýho namakanýho cyborga, ale udělal z něj člověka který se také bojí. Jedinou výtku kterou bych měl by byl příběh který je poněkud slabší ale vynahrazuje to prakticky film sám. Opravdu jsem se dlouho takhle nebavil. Chtěl jsem dát původem 4*, ale za toho Bacona rovných krásných 5*. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)
  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama