Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutý a skvěle zahraný rodinný a dobrodružný survival thriller. Není to sice film, z kterého by spadla čelist, jedná se o celkem jednoduchou a běžnou zápletku,ale film je tak neuvěřitelně zábavný a napínavý zároveň, že se mu dá leccos odpustit. Meryl Streep zde opět potvrzuje své herecké kvality, totéž vynikající Kevin Bacon, záporné role mu sedí jak by smet. Za mě velmi dobré. 80% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná podívaná je střižena podle klišé typického pro mainstreamové filmy. Nechybí statečná manželka, mladý synek, věrný pes, zanedbávající ale odvážný manžel-otec ani zpočátku sympatický charismatický zloduch. Plakátové postavičky jsou zasazené do atraktivního romantického prostředí, kterým rozbouřená řeka rozhodně je. Vznikne Ohrožení a děj je dávno jasný. Úspěšný je až poslední pokus o záchranu, který se podaří díky zdánlivě mrtvému maželovi-otci. Nic nového pod sluncem, Meryl Streep navíc působí tak trochu otravně. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

TV BARRANDOV - První film roku 2014, který jsem si dopřál. Tentokrát se jednalo o nostalgickou záležitost a ani se mi nechce věřit, že se jedná již o 20 let starý film. Divokou řeku jsem od natočení viděl mnohokrát, vždycky jsem to považoval za kvalitní napínavou podívanou a ani dnes názor radikálně nezměním. River Wild má v podstatě vše, co by kvalitní thriller měl mít (napětí, skvělý hlavní záporák, občasnou akci, atd.) Závěr pěkně vygradovanej, finální scény na raftu dobře natočeny a konec takový, jaký tomu sluší nejvíce. Ještě dodám, že paní Adamovská a pan Langmajer podali v českém znění velmi dobré výkony. Čili spokojenost. 75% (with J.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako násťročnému mi tento šablónovitý triler perfektne sadol. Bacon je správne nesympatický, Streepka ako žena v nesnázích sa cíti ako ryba v divokej rieke a Strathairn je dokonalým predstaviteľom ťuťkovského mestského manželíka. Dnes už ma film tak upútať nedokáže, zrejme tí násťroční boli jeho zamýšlanou cieľovou skupinou. Možno chýbalo nejaké to pikantné znásilnenie ako v Deliverance:). Potom, čo som znova tento film videl po 15 rokoch, vďaka prírode pridávam jednu hviezdu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. The Water is Wide - Cowboy Junkies [3:13] ,2. Gale's Theme (Main Title) [2:26] ,3. Big Water [2:53] ,4. Wade Goes Under [3:20] ,5. Tom Hangs On [3:23] ,6. Vision Quest [2:59] ,7. Little Niagra [2:43] ,8. Same Old Story [2:14] ,9. Vacation's Over [9:54] ,10. Family Reunion (End Title) [5:47] ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)
  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama