Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Janek 

všechny recenze uživatele

Divoká řeka je napínavý film, který je dobře natočený a funkci dobrodružného thrilleru plní velmi obstojně. Dokonce si troufám tvrdit, že film trošičku uzrál, protože zde není herec, který by dneska nebyl v Hollywoodské špičce (myslím, že až nyní doceníme přítomnost Reillyho či Strathairna). A v zásadě herci drží tento film pohromadě. Scénář je ovšem s přibývající stopáží čím dál tím naivnější a fráze typu "Máš rád svou mámu?" jsou spíše k smíchu (ovšem z úst Meryl Streepové to nezní až tak pateticky). Takže suma sumárum velmi napínavý snímek, který pozornost udrží a já promijím i ty propady, které film má. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je hezké zase jednou vidět film, kde nejsou pádla vodáků ztopořená, ale pádluje se s nimi.. Hanson umí, o tom není pochyb a taky měl šťastnou ruku při výběru herců (nenápadná síla Strathairn, nápadná síla Streep a Bacon, který je pro podobné týpky zrozen). Apropo, vynikajícím způsobem jej nadaboval Langmajer a ten si tak alespoň někoho v dobrém vodáckém filmu namluvil, když už mu nebylo panem Renčem dopřáno v něčem dobrém hrát.. ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém se sjíždí divoká voda mne nemůže nechat chladným! Ale nebýt napínavého, gradujícího příběhu, který podpírá svým výkonem především Meryl Streep a Kevin Bacon, samotné záběry peřejí a panenské přírody by byly jen fádním dokumentem. To, že je naše rodinka nucená plout dále po proudu se zločinci, kteří nemají co ztratit v zádech, dává Divoké řece všechny atributy, které má thriller mít. A to, že splouvání každé řeky může vztah rozdělit nebo sblížit, není pro mne žádnou novinkou a rozhodně to není pouhé klišé. ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

To si tak jednou dysfunkční rodinka vyrazí na zdánlivě nevinné raftové dobrodužství, cestou narazí na párek psychoušů a zažije jízdu života. Samozřejmě je to nakonec workoholický manžel a taťka, který se do toho jaksepatří opře, všechny zachrání a naváže zpřetrhané nitky. Jasně, není to moc originální. Scénárista se navíc evidentně inspiroval Vysvobozením. Ale když máte ve filmu Meryl (k tomu v nezvykle akční poloze) a charismatického záporáka Kevina Bacona, (který skvěle dokázal vybalancovat proměnu ze zpočátku okouzlujícího sympaťáka v slizkého kriminálníka), nemůže to být přece úplně blbé. Velkou službu navíc prokazují i atraktivní venkovní scenérie, znamenitá kamera, hudba Jerryho Goldsmitha a loajální psík:). Pro mě je Divoká řeka prostě výborným akčním thrillerem, co má grády a funguje stejně efektivně i jako psychologické drama. A sledovat tuto emočně vypjatou hru na kočku a myš je zajímavé i po opakovaném shlédnutí. BTW: Až teď si uvědomuju...Je náhoda, že ve filmu s vodou v hlavní roli se hlavní padouch jmenuje Wade, v překladu brod...? ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemusím meniť pôvodné hodnotenie. Divoká rieka je napínavý film, nakrútený v krásnej prírode a poskytujúci laikom, ako som ja, predstavu o raftingu. Meryl Streep a fenka retrievera svoje party zahrali výborne, ostatní v rámci svojich možností a chvíľami hlúpych dialógov tiež. Výborná hudba Jerryho Goldsmitha sa nedala prepočuť. Celkovo film, ktorý sa dá aj po rokoch pozrieť, i keď málokto bude u neho híkať nadšením. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama