Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (394)

LND 

všechny recenze uživatele

Dal bych plnou palbu i kdyby měla být jen za písničky Show Yourself nebo All Is Found, za jednu konkrétní scénu s Olafem, za Annu (Kristen Bell), jak zpívá The Next Right Thing nebo za „Gandalf moment“. Těch epických scén tam bylo tolik, že je ani nejde vyjmenovat. Film má možná pomalejší rozjezd, ale za to poslední třetina naloží neskutečně! Dřív jsem se bál, že pokračování bude daleko slabší než první díl a teď musím říct, že to snad nemohlo dopadnout lépe. Jsem rád, že tvůrci měli dost rozumu na to, aby věděli, že fanoušci prvního dílu jsou dnes o několik let starší a díky tomu je příběh dospělejší. Jediné, co se dá vytknout, je občas ta fyzika :-) ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První díl Ledového království byla ještě taková klasická a hloupoučká Disneyovka, ale u druhého dílu, který vznikl vlastně jen kvůli úspěchu jedničky, se tvůrci jaksi nerozhodli, jakým směrem se mají vydat. Dost mi to připomíná, jak se před pár lety Disney sekl u osmé epizody Star Wars a film je tak mixem všeho možného. Písničky jsou tentokrát opravdu otřesné, navíc jde vidět, že se tvůrci až moc inspirovali u videoklipů ze sedmdesátých let. Jo a taky si páni tvůrci trošku spletli, kde se příběh vůbec odehrává, protože ze Skandinávie tu máme rázem příběh o kolonizátorech a indiánech. Upřímně se bojím, jak bude vypadat pokračování, pokud tedy bude. Některé série prostě sequely dostávat nemají. 45% ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Největší šok druhého Frozen? Když ve flashbacku taťka král prohlásí, že čte pohádky od nějakého Dána. Stalo se vůbec někdy, že by Disney, společnost, která nedávno vyrukovala s tím, že chce zcopyrightit Sněhurku, Popelku atd., přiznala, že pohádky existovaly už před rokem 1937? Jinak je to solidní pokračování, které vedle skvělé jedničky obstojí hlavně proto, že je jiné. Místo pohádky trochu fantasy. Místo rozděleného týmu spolupráce obou sester. Zůstala spousta humoru a magická animace. Jen ty písničky nejsou žádná sláva ani v originálním znění – a v češtině vyloženě stojí za hovno. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Hocikto, kto pôjde na film do kina, nebude ľutovať (hlavne ak v originálnom znení). Frozen II je síce Disneyovka určená pre deti, avšak, niektoré vtipy sú určené skôr pre dospelých/dospievajúcich, pretože deťmi nebudú veľmi pochopené. Takto tvorcovia naozaj vytvorili dvojku, ktorá je určená aj pre tých, ktorí boli deťmi, keď sledovali prvý diel. K animácii niet, čo dodať, je prekrásna, počnúc od každej vločky po pramene vlasov. Napriek tomu, že Let it go, je niečo neprekonateľné, Frozen II sa podarilo vytvoriť výbornú zapamätateľnú pieseň (Into the unknown), ktorej tóny sa vám určite dostanú do povedomia. Originálny soundtrack a niektoré pesničky v "Indie" podaní vyrážajú dych, odporúčam - Kacey Musgraves - All Is Found. Animátori sa perfektne pohrali s vážnosťou niektorých tém, a spôsobili, že väčšina kina sa smiala až padala zo stoličky, Kristoffove "Into the woods" pôsobí zároveň zamilovane a vtipne, čo úplne vystihuje jeho charakter. Lenže, tu sa dostávame k problémom. V podstate ani jedna z hlavných postáv neprejde akoby to Olaf nazval "transformation". Nevidíme, žiadny charakterový rast, či zmenu, preto je príbeh posúvaný iba konaním iných postáv, ktoré v podstate v príbehu nie sú. Oplatí sa ísť si to pozrieť? Určite. Oplatí sa to pozrieť ešte raz? Stopercentne. Ale určite si vypočujte soundtrack. 75% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Megahit FROZEN, dostal megahit ešte väčší ( zrejme sa určite nezabúda myslieť na trojku ). Má trochu vážnejší ( aspoň pre detského diváka ) príbeh a dobrodružnejšiu náturu. Prakticky som spokojný, na to že je to komercia jak bejk a pesničky sú trochu otravnejšie znejúce a menej chytľavé ako minule, dá sa povedať, že to opäť vyšlo. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Když Olaf zmíní neexistující postavu jménem Samantha, tak to byla improvizace samotného Joshe Gada. (SONY_)
  • Po prvom filme vznikla teória, že Elsa (Idina Menzel) je homosexuál. To sa autorom zapáčilo a chceli to zakomponovať do tohto filmu. Disney ale chcelo, aby bol film čo najviac vhodný pre deti, keďže všetci takúto scénu považovali za tak povediac dospelejšiu, bola táto scéna vyškrtnutá a nahradená takou, ktorá na to len poukázala. (Krnac)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno