Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (394)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola zjav akoby z čistého neba - krištáľovo krásna rozprávka pre všetky vekové skupiny, no samozrejme najviac pre tých menších. A dvojka je jej dôstojný partner, aj keď to už nezanechalo taký silný dojem. Možno to je tými pesničkami, ktoré sa mi zdali menej chytľavé, alebo len tým, že už nejde o ten zjav z čistého neba, neviem. No v každom prípade sa táto rozprávočka oplatí. Jeden z mála muzikálov, ktorý som si dokázal dokonale vychutnať. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Jedničky mám poznámku, že se jedná o vykalkulovanou záležitost. Co si tedy mám myslet o hloupějším pokračování? Samozřejmě Disney je fabrika. Ledové království dojná kráva, ze které stříkají peníze na všechny strany. Nikdy by mě nenapadlo, že k vykradení tajemného zvuku z lesa se bude muset zajít až k Arnoldovému Konci světa, že to občas připomene samotného Pána Prstenů. Bojím se že další díl dostaneme za 5 až 6 let. Nejlepší postavou je Olaf, díky jeho občasným eskapádám jsem to dokázal ve zdraví přežít. 50% ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když šel film do kin, byla jsem na něj hned v prvním týdnu, pak jsem na něj byla v kině dokonce znova, protože kdo by odmítl promítání zdarma. No a teď jsem si jej po dvou letech pustila potřetí a musím říct, že mě pořád stejně baví a musím dokonce zvýšit hodnocení ze 4* na 5*, protože je to stejně cool jako jednička. Songy Into the unknown a Show yourself jsou topka. Nejlepší scéna je bezpochyby, když Olaf převypravuje ve zkratce celou story Jeleně a poručíkovi :D "...No aspoň, že měly rodiče... Rodiče však umřeli... A nazdar, já jsem Anna, vezmu si prvního, koho potkám... Elsa se vztekne... Sníh, sníh.. " ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se mi asi líbil více než první, protože je temnější, napínavější a zajímavější. Přesně z těchto důvodů se mi ale zdá, že pro děti zvláště ty menší může být komplikovanější k porozumění. Ale když si vzpomenu na svoji dcerku, pro tu bude stejně nejdůležitější, jestli uvidí Elsu a Olafa, takže peripetie minulosti, které je sužují ji rozhodně trápit nebudou :-) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

V nabídkách hračkářství už více než šest let najdete plyšové sněhuláky Olafy a panenky princezen Anny a Elsy. Připravit pokračování nejúspěšnějšího animáku historie tedy bylo v podstatě povinností. Vrátily se staré známé postavy, na jejich novém dobrodružství je ale dost znát, že vzniklo v podstatě jenom z komerčních důvodů. Doprovodné písně už nemají takovou sílu a chytlavost a chyběla mi nějaká uhrančivá sekvence, jakou byla v původní pohádce stavba ledového zámku. Film má ale naštěstí i dost pozitiv. O dokonalé animaci není u Disneyho ani nutné mluvit, osobně mě ale potěšil vývoj Olafa z otravného vedlejšího doplňku v plnohodnotnou komickou postavu (jeho scény patřily k nejzábavnějším). Závěr je navíc řešen tak, že třetí díl už by se opravdu točit nemusel. Cílová skupina, tedy holčičky cca do deseti let věku, bude každopádně nadšená. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Britský řetězec supermarketů Iceland propagoval film jako součást své vánoční reklamy v roce 2019. (PamPero 1)
  • Způsob hlasu, který volá Elsu a kterým Elsa odpovídá, je prastará skandinávská vokální technika zvaná kulning. Používala se ke komunikaci na dálku a svolávání domácích zvířat. Jedná se o obdobu alpského jodlování. Dnes tuto techniku umí jen málo lidí. Technikou kulning zpívá třeba dánská zpěvačka Myrkur. (Paserak)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama