Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (394)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Frozen nepotrebovalo absolútne žiadne pokračovanie, ale tvorcom to pochopiteľne nedalo a na úspechu prvého filmu chceli stavať ďalej. Tento sequel so sebou priniesol síce originálny príbeh, ale celé mi to prišlo také akési zbytočné. Ani piesne už neboli také oslnivé ako vo Frozen I, takisto ani humor nedosahoval predchádzajúcu úroveň. A ten záver, keď sa Elsa pobrala preč z kráľovstva kdesi do lesa, to bolo podľa mňa dosť odveci. Sestry sa rozdelili, hoci v prvej časti bolo práve toto hotová katastrofa... Nuž, kľudne to mohlo zostať aj bez sequelu. 2* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v roce 2013, i nyní se jedná o prázdnou, byť úžasně animovanou podívanou, tentokráte ale ovšem bez nějaké inovace či posunu vpřed co vývoje postav týče. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani roztomilý sněhulák Olaf. Škoda. „Be prepared. Just when you think you found your way, life will throw you onto a new path.“ ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

U Disneyho se vykašlali na hledání nových nápadů a natočili víceméně to samé co minule. Pokud u vás jede Frozen každý druhý víkend, asi budete spokojeni. Jestliže ale hledáte animák, který posune příběh Elsy a Anny a zkusí být trošku odvážnější, dobrodružnější nebo dojemnější, čeká vás asi zklamání. Tady se hrálo na jistotu. Až moc. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když šel film do kin, byla jsem na něj hned v prvním týdnu, pak jsem na něj byla v kině dokonce znova, protože kdo by odmítl promítání zdarma. No a teď jsem si jej po dvou letech pustila potřetí a musím říct, že mě pořád stejně baví a musím dokonce zvýšit hodnocení ze 4* na 5*, protože je to stejně cool jako jednička. Songy Into the unknown a Show yourself jsou topka. Nejlepší scéna je bezpochyby, když Olaf převypravuje ve zkratce celou story Jeleně a poručíkovi :D "...No aspoň, že měly rodiče... Rodiče však umřeli... A nazdar, já jsem Anna, vezmu si prvního, koho potkám... Elsa se vztekne... Sníh, sníh.. " ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Megahit FROZEN, dostal megahit ešte väčší ( zrejme sa určite nezabúda myslieť na trojku ). Má trochu vážnejší ( aspoň pre detského diváka ) príbeh a dobrodružnejšiu náturu. Prakticky som spokojný, na to že je to komercia jak bejk a pesničky sú trochu otravnejšie znejúce a menej chytľavé ako minule, dá sa povedať, že to opäť vyšlo. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Způsob hlasu, který volá Elsu a kterým Elsa odpovídá, je prastará skandinávská vokální technika zvaná kulning. Používala se ke komunikaci na dálku a svolávání domácích zvířat. Jedná se o obdobu alpského jodlování. Dnes tuto techniku umí jen málo lidí. Technikou kulning zpívá třeba dánská zpěvačka Myrkur. (Paserak)
  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Natáčení scén pro převedení do animované podoby probíhalo v Norsku, americkém Chicagu a na Islandu. (Petr.Kocfeld)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama