Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (394)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Jedničky mám poznámku, že se jedná o vykalkulovanou záležitost. Co si tedy mám myslet o hloupějším pokračování? Samozřejmě Disney je fabrika. Ledové království dojná kráva, ze které stříkají peníze na všechny strany. Nikdy by mě nenapadlo, že k vykradení tajemného zvuku z lesa se bude muset zajít až k Arnoldovému Konci světa, že to občas připomene samotného Pána Prstenů. Bojím se že další díl dostaneme za 5 až 6 let. Nejlepší postavou je Olaf, díky jeho občasným eskapádám jsem to dokázal ve zdraví přežít. 50% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

No jo, tak jsem z výběru TÁTA - MÁMA u naší dcery vyhrál cestu do kina tentokrát já. A nejen cestu, ale i super zábavnou pohádku s pořadovkou číslo 2. Jednička se u nás promítá od nevidím, do nevidím, proto opravdu uvítám Annu, Elsu, Olafa atd... konečně i v jiným přebalu. Zadařilo se! Chytlo mě to, má to opět parádní děj a myšlenku, zase nový songy, který budeme denně slýchat, Olaf tlačí ještě o kousek víc na pilu, než jak jsme ho znali a je toho prostě fůry pozitivního! Jako vždy - zážitek otec/dcera/kino k nezaplacení! 90% ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Hocikto, kto pôjde na film do kina, nebude ľutovať (hlavne ak v originálnom znení). Frozen II je síce Disneyovka určená pre deti, avšak, niektoré vtipy sú určené skôr pre dospelých/dospievajúcich, pretože deťmi nebudú veľmi pochopené. Takto tvorcovia naozaj vytvorili dvojku, ktorá je určená aj pre tých, ktorí boli deťmi, keď sledovali prvý diel. K animácii niet, čo dodať, je prekrásna, počnúc od každej vločky po pramene vlasov. Napriek tomu, že Let it go, je niečo neprekonateľné, Frozen II sa podarilo vytvoriť výbornú zapamätateľnú pieseň (Into the unknown), ktorej tóny sa vám určite dostanú do povedomia. Originálny soundtrack a niektoré pesničky v "Indie" podaní vyrážajú dych, odporúčam - Kacey Musgraves - All Is Found. Animátori sa perfektne pohrali s vážnosťou niektorých tém, a spôsobili, že väčšina kina sa smiala až padala zo stoličky, Kristoffove "Into the woods" pôsobí zároveň zamilovane a vtipne, čo úplne vystihuje jeho charakter. Lenže, tu sa dostávame k problémom. V podstate ani jedna z hlavných postáv neprejde akoby to Olaf nazval "transformation". Nevidíme, žiadny charakterový rast, či zmenu, preto je príbeh posúvaný iba konaním iných postáv, ktoré v podstate v príbehu nie sú. Oplatí sa ísť si to pozrieť? Určite. Oplatí sa to pozrieť ešte raz? Stopercentne. Ale určite si vypočujte soundtrack. 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další důkaz,že disney začiná postrádat jakýkoliv náznak invence ve velkém a že opravdu nestačí mít pouze skvělou animaci (dnes již prakticky samozřejmost) a známé postavy,,,nebo vlastně stačí?Jednička byla fajn a jakkoliv nemám rád zpívánkové disneyovky,do tohoto jsem šel s tím,že ty písničky prostě nějak zkousnu.Velmi nepříjemně mě ovšem překvapilo,že jich je tu až neúnosně mnoho a navíc ve scénách kde nejsou vůbec potřeba,nebo se tam ani nehodí.Raději nezmiňuji fakt,že ani jedna není opravdu dobrá.Když k tomu ještě připočítám scénář,který někdo smolil v rychlosti na záchodě je dílo dokonáno a to co se na plátně děje může překvapit jen někoho kdo v životě neviděl víc jak jednu pohádku.Samozřejmě cílová skupina,kterou jsou holčičky kolem 10 let bude spokojená a to asi myšákovi stačí...60% ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Jednička pro mě pořád top... Ale až to půjde stáhnout a děti mě donutí se na to podívat 1000 a jedenkrát,tak to dost možná předčí. Nejvíc mě bavila scéna, kdy Olaf předváděl děj prvního dílu. Moc dobře a vtipně udělaný. A jsem divná jen já, když čekám, kdy Elsa najde svojí lásku....😁? Aspoň by mohli mít námět na další díl, tak snad se dočkáme ... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • K tvorbe tohto filmu prispel poslednýkrát aj dnes už legendárny tvorca John Lasseter, než oficiálne odišiel z animačného týmu spoločnosti Walt Disney Animation Studios. (MikaelSVK)
  • Natáčení scén pro převedení do animované podoby probíhalo v Norsku, americkém Chicagu a na Islandu. (Petr.Kocfeld)
  • Po prvom filme vznikla teória, že Elsa (Idina Menzel) je homosexuál. To sa autorom zapáčilo a chceli to zakomponovať do tohto filmu. Disney ale chcelo, aby bol film čo najviac vhodný pre deti, keďže všetci takúto scénu považovali za tak povediac dospelejšiu, bola táto scéna vyškrtnutá a nahradená takou, ktorá na to len poukázala. (Krnac)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama