Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(17)

Kaizaki Arata je 27letý nezaměstnaný muž, bez peněz a bez přítelkyně. Po jednom večeru stráveném s kamarádem v baru, ho kontaktuje muž s nabídkou určité práce. Respektive mu nabídne účast v experimentu - vezme si lék, díky kterému omládne o deset let, a nastoupí na střední školu na jeden rok. Veškeré jeho výdaje budou hrazeny a navíc na konci bude mít prakticky jistotu zaměstnání. Arata z počátku odmítá, ale jelikož je posilněn alkoholem, ráno se probírá mladší... (Harroc)

(více)

Videa (4)

Promo 1

Recenze (20)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se zajímavým námětem, který byl trestuhodně nevyužit. Nápad s "vrácením času", který není tak úplné vrácení času, je ideální nabídka na smeč, aby se rozebraly kontroverze typu "Jak vzít zpátky dávná nezměnitelná rozhodnutí", "Jak udělat něco jinak"; jednoduše vše na téma "změna". Ono ale překvapivě se věnujeme návratu hlavního hrdiny zpátky do školních lavic velmi poskrovnu (i on sám svým vlivem okolí mění méně, než se mu snaží postavy a celý seriál podsunout) a je to šve jen záminkou, jak vydat na svět jeden z řady dalších školních sliceů. V tomto žánru ale je to jeden z těch inteligentnějších zástupců, jehož postavy jsou všudypřítomně duchaplné, vtípky se vyhýbají ecchi vodám a onen důraz na příběhy vedlějších postav je mi sympatický. ReLIFE je vůbec velmi nenásilný, mírumilovný, plný drobných problémíčků řešitelný konverzacema, až mi to nebylo milé. V mých očích by tomu hodně pomohl silný, nepříjemný twist, ale kdo ví, třeba nás někdy v budoucnu čeká? Nečetl jsem mangu, ale tohle dílko by si určitě druhou, vážnější sérii zasloužilo, aby posunulo se sebou i právě tuto úvodní bezstarostnou jednorázovku, která se jinak rychle vytratí z mysli. Silné 3*. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Arata Kaizaki má 27 rokov a nemá stále pracovné miesto. Jedného dňa cestou domov stretne Ryoua Yoakeho, ktorý mu ponúkne účasť na projekte, v rámci ktorého sa z neho pomocou špeciálnej pilulky opäť stane stredoškolák. Arata ponuku prijme, čoskoro omladne o desať rokov a zasadne späť do školskej lavice. 13-dielny anime počin štúdia TMS Entertainment predstavuje podarený mix komédie a drámy s veľmi dobre napísanými postavami stredoškolských študentov v poslednom ročníku. Tí sa nielenže musia rozhodnúť, čo ďalej so životom, ale zároveň majú poslednú šancu na to, aby si vytvorili jedinečné školské spomienky. O príbehu seriálu možno povedať, že je rozdelený na dve polovice. Zatiaľ čo tá prvá je vyložene zábavná, druhá je seriózna. Teda, niežeby aj epizódy v druhej polovici neobsahovali humor - práve naopak, je ho tu plno - ale divák jednoznačne pocíti, že dej nabral oveľa serióznejšie kontúry, než aké dovtedy mal. Táto kombinácia, ktorá má silu ho rozosmiať, ale aj prinútiť sa zamyslieť - príbeh sa dotýka napríklad tém ako dôležitosť priateľstva, japonská pracovná kultúra, ale aj samovraždy - funguje prakticky na výbornú. Medzi dvoma polovicami necítiť žiadnu kvalitatívnu či inú nevyrovnanosť a dej plynie vo veľmi dobrom tempe bez výraznejších "hluchých" miest, ktoré by ho spomaľovali. Do veľkej miery na to má vplyv aj chémia medzi jednotlivými postavami. Tých hlavných je celkom šesť a spoločne tvoria vskutku podarenú partiu. Interakcie medzi nimi sú väčšinou mimoriadne zábavné a divák sa pri nich z chuti zasmeje (napríklad, keď sa má nespoločenská Chizuru usmiať, obzvlášť ak je niekde blízko Kariu). A hoci je Chizuru ako postava nespoločenská, svojím charakterom má silu získať si sympatie diváka viac než ostatní. ReLIFE sa takisto môže pochváliť aj podarenou animáciou, ktorá neurazí, a kvalitným hudobným openingom, respektíve soundtrackom ako takým. (Ne)tradičné anime zo školského prostredia okrem komédie a drámy ponúka aj romantiku, ktorá vrcholí v záverečnej epizóde. Tá je zároveň pravdepodobne vôbec najlepšou spomedzi všetkých. Okrajovo sa počin z roku 2016 dá označiť aj ako športový kúsok, keďže sa príbeh čiastočne dotýka volejbalu. Dôležité však je, že seriál ako celok predstavuje podarené anime schopné baviť diváka od začiatku do konca. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po delší době vcelku povedené šódžo. Jako obvykle animace není nic, čím by se někdo chtěl chlubit, ale dobře se na to kouká a hlavní postava není takový osel. V podstatě jako někdo, kdo už je dospělý a měl tu možnost se střetnout se světem mimo školy, se mi zdá, že je jakým si radícím prvkem. Protože jak jste starší, vidíte všechny ty možnosti mládí v úplně jiném světle. První polovina mě bavila opravdu hodně, ale pak se mi to zdálo slabší a v podstatě se jen obměňovaly situace, ve kterých už jsme byli. Schéma se neustále opakovalo a já už se vlastně neměla na co nového těšit. I tak velmi slušné dílo. Silné 3*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi důvod, proč vlastně pilulka navracející na čas mládí vznikla. Zařadit nezařaditelné Japonce zpět do pracující společnosti? Nešlo by to jednodušeji než takhle krkolomně? ___ Hlavní hrdina byl sice výtvarně nevýrazný, ale jeho charakter se postupně vyloupl (nebyl takový flákač, jak se původně zdálo – ach, jo, tohle je hodně japonské pojetí, které nikdy nepochopím a nepřijmu). Bohužel na čas se jeho příběh vytratil a do popředí nastoupily vztahové problémy dívčin ze střední, což mě tedy nebavilo. Ale sociopatické zelenoočce, která byla tak marná ve vztazích, až připomínala udiveného Marťana, co právě přistál na Zemi, jsem fakt fandila. ____ Problematické bylo jedno z hlavních poselstvích seriálu: že totiž když vidíme, jak někoho šikanují, je lepší si toho nevšímat. No, moji milí animovaní, tak s tím tedy fakt nesouhlasím. SHRNUTÍ: Dát v japonské firmě výpověď je neodpustitelné za jakýchkoli okolností. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Ať už vydáním všech 13 dílů zároveň, nebo (a to hlavně) tím, že se zde nevyskytuje žádné cestování časem nazpět, žádné ecchi!, žádné špatné vtipy, žádné trapné vtipy či náhody, holky se tu nechovají jako bezmozkové příšery, kluci také, prostě... prostě... Jak to jen popsat :-) Příjemně překvapilo. Děj se odehrává z velké části ve škole, kdy se 28 letý hlavní hrdina (v těle 18 letého) snaží vyžít ve třídě bez nejmenších interakcí, což mu ale už od začátku nejde. Časem se seznámí s širokým spektrem zajímavých charakterů hýřícími vlastními životy a problémy, kde nic však není přehnané a opravdu, jako bych si vzpomenul na mé roky na střední škole. Už jsem zmínil, že je tato show vtipná? Ano! Zasmál jsem se z hluboka několikrát, vtípky nejsou ohrané, jsou důmyslné, podivné xichty k tomu náramně sedí a celkově... Krása. Negativum budiž možná až přílišný důraz na smutné stránky věci, ale naštěstí to není hlavní tahoun a vše se vrátí do klasických kolejí "reálného" života ve třetím ročníku střední školy. Příjemné pokoukání, určitě doporučuji všem, co mají rádi dobrý humor, školní prostředí bez žádných ultra paranormálních jevů a bez hniloby v anime poslední doby ve formě veškerých možných stupidit a úchyláren. A to zakončení! Až mi zamrazilo po celém těle... Krásné :-) Svěží překvapení: 80% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (2)

  • V epizóde 10 sa objaví na mobile hlavného hrdinu na krátky moment link na miesto, kde vraj býva Kariu (https://goooal/maps/W75boee8xSr). Ak túto adresu upravíme do Short URL formátu adresy Google maps ( https://goo.gl/maps/W75boee8xSr ), zavedie nás to na adresu TMS Entertainment Studio, štúdia produkujúceho seriál ReLIFE. (L'ahim)
  • Škola, na které Kaizaki studuje, se jmenuje Aoba Jousai, kde je často zmiňovaným sportem volejbal. Jedna se o referenci na anime Haikyu!! (od r. 2014). (KCM)

Reklama

Reklama