Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve skvěle obsazené komedii o vánočních svátcích sledujeme členy širší rodiny, kteří se snaží tradičně sejít, aby společně oslavili svátky. (Freeman Ent.)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (156)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica dosť pripomína Lásku nebeskú tým, že sledujeme osudy viacerých postáv počas Vianočných sviatkov, ktoré na prvý pohľad so sebou príliš nesúvisia. Kvality Lásky Nebeskej to nedosahuje, ale na rozdiel od nudných vykrádačiek Garryho Marshalla, ktoré natočil na sklonku kariéry, v tomto filme fungujú vzťahy medzi postavami a bol som zvedavý na vyústenie u každého z nich. V druhej polovici filmu sa ukáže, že všetky postavy sú členmi jednej rodiny a zídu sa pri Štedrovečernom stole, čo prekvapivo nevyústi k dokonale sladké objímanie a cukrovanie z ktorého by vám zabehlo, ale celkom originálne to vyeskaluje v hádku v ktorej sa naplno prejavia konflikty medzi jednotlivými členmi rodiny. To bolo celkom originálne a také pravdivejšie ako to zvykne byť v skutočnom živote. Minimálne u mňa to tak funguje. Počas sviatkov dokonalá pretvárka jak sa všetci nasilu snažia byť šťastný a po večery si každý konečne ide do svojej vlastnej izby. Nakoniec sa tento film ale predsalen pokúsi o pozitívne záver a zázračne sa všetci pomeria. Rozprávkový záver, ale je to natočené a zahrané tak dobre, že som ho s radosťou prijal. Z jednotlivých príbehov ma najviac bavila romantika medzi párom, ktorý sa práve zoznámil. A na neskutočne nádhernú Oliviu Wilde sa fakt dobre pozerá. Takže som rád, že som vďaka snahe o doplnenie filmografie Alana Arkina našiel tento malý klenot. A že ostatným príliš nesadol ma vôbec netrápi. Ich problém. Normálne filmy bez tony CGI už asi ľudia neprijmú. 8/10. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Love the Coopers? Impossible. Tuto ponuru melancholiu by za vianocny film neoznacil ani clovek, ktory sa chysta natiahnut si slucku. Nevyrazne a neprijemne postavy, ktore posobia dojmom, ze sa na placi objavili len z donutenia. Steve Martin so svojim slabym monotonnym hlasom musi byt jednym z najhorsich naratorov v historii. Cely film sa vsetci utapaju v sebalutosti, aby v poslednych piatich minutach kazdy prisiel k osvieteniu a najdeniu vnutorneho pokoja. Po dopozerani do konca sa citim ako masochista. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna rozvětvená rodina se na Štědrý večer schází u jednoho stolu. Ale než se sejde, divák má možnost sledovat jak probíhá celý Štědrý den u každého ze členů této rodiny. Snaha o napodobení nedostižné Lásky nebeské je zde patrná, ale neřekl bych, že tento film je nějak špatný či neoriginální. Spíše trpí tím, že tvůrci nedokázali jednoltivé postavy dostatečně divákovi prodat a nedokázali jim vymyslet nějaké zajímavější příběhy, které by ospravedlnily jejich účast na plátně. Vlastně jedinou zajímavější dějovou linií je příběh z letištní haly, kde atraktivní Olivia Wilde narazí na sympatického vojáka. To je příběh, který si rozhodně zasloužil své odvyprávění, a který celý film vlastně i docela pozvedává. Jinak je to ale o vztazích, o hledání sebe sama, o tápání, prostě to vypadá během filmu všelijak, jen to nevypadá na šťastné a veselé. A právě i to paradoxně oceňuji, protože rozjuchaných vánočních filmů plných rozzářených ksichtů existují kvanta. Ale vánočních filmů na vážnější notu zase tolik není. Výsledkem je tedy z mé strany mírně nadprůměrné hodnocení, protože film jako jednohubka před Vánocemi byl pro mě rozhodně stravitelným soustem. ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Špatné provedení které se mi moc nelíbilo a ani mně vůbec nezajímalo. Čekal jsem komedií u které se pobavím což se u tohohle filmu moc nestálo. Sice film není špatný ale od komedie jsem čekal víc. Je to spíše romantické drama s trochu komediálními prvky které mi moc komediální nepřišly. Film mi moc nesedl a ani mně film moc nepobavil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY PŘEMÝŠLÍM O VŠECH RODINÁCH, CO SPOLU SEDÍ U VEČEŘE. V KAŽDÉM DOMĚ, V KAŽDÉ RODINĚ SE ODEHRÁVÁ JINÝ PŘÍBĚH...“ /// Film o tom, že Vánoce nemusí bejt jen šťastný a pohodový. Teda… vono to samozřejmě jinak než happy endem skončit nemůže (Vánoce kurva! Přece nebudou ukazovat mrtvý děti! Nebo snad…), ale musíme se k němu propracovat. Nejlíp přes příběhy lidí různýho věku, kteří se nakonec sejdou. Takže ti starší vzpomínaj, ti mladší taky… a vzývaj (hledaj) lásku (současnou, minulou, budoucí) a (zřejmě) i štěstí. Trable o Vánocích asi nebudou tím pravým filmem k oslavě Vánoc. Snad jen pro ty, kteří každodenně s potěchou masturbujou nad nashromážděným množstvím (třebas drobných) křivd. Nebo jim v manželství vypršela doba trvanlivosti. Jedná se totiž o vobčas nudnou (ale vánoční!) dramatickou romanťárnu, ve který si všichni uvědomí, že… prostě si něco uvědomí. Bejt lepším člověkem? Dobrá… (ale jenom na Vánoce!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někoho jsem ztratil(a). 2.) Nevím kde hledat na Štědrej den lásku. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Film začína vianočnou skladbou "White Winter Hymnal" od Americkej folkovej skupiny zo Seattlu - Fleet Foxes. (Miagy)

Reklama

Reklama