Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve skvěle obsazené komedii o vánočních svátcích sledujeme členy širší rodiny, kteří se snaží tradičně sejít, aby společně oslavili svátky. (Freeman Ent.)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (156)

nash. 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro vánoční filmy, vždy hlasuju pro šťastný konec, a současně mám rád tyhle vztahové konverzačky. Občas jsem sice zklamán, pokud film ani v jedné z těchto rovin nefunguje, ale Trable rozhodně nejsou ten případ. Lehkou rukou načrtnutá koláž rozehrává lásku a vztahy ve všech její rovinách jako mix komedie a dramatu. Současně je velmi dobře vyladěným koktejlem okamžiků ze života (kdy jsem se usmíval tím vědoucím pocitem "to znám, to je jako u nás") a zcela nereálných a nepravděpodobných filmových zápletek, které mohou fungovat opravdu jen ve vánočním filmu. Jsa ve věku kdy jedny problémy a pocity už chápu a ty druhé jsem ještě stále nezapomněl, mohl jsem prožít trable o vánocích snad se všemi generacemi rodiny Cooperových a ještě se u toho pobavit a taky trochu dojmout. Pro mě mnohem lepší než třeba Vánoce naruby. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně pokojný, vánoční film s maximálně hvězdným obsazením (8 hvězd v obyčejné komedii?). Na druhé straně je tu naprosto otravný vypravěč, otravné některé postavy a občas divné vyústění příběhu. Čekal jsem něco ultimátně fajnového, jako o pár měsíců dříve The Intern, ale bohužel jsem se nedočkal. Závěrem bych vyzdvihl postavy Johna Goodmana, Olivie Wilde a Alana Arkina. Ty to táhnou dopředu. ()

Reklama

Shredder 

všechny recenze uživatele

Love the Coopers? Impossible. Tuto ponuru melancholiu by za vianocny film neoznacil ani clovek, ktory sa chysta natiahnut si slucku. Nevyrazne a neprijemne postavy, ktore posobia dojmom, ze sa na placi objavili len z donutenia. Steve Martin so svojim slabym monotonnym hlasom musi byt jednym z najhorsich naratorov v historii. Cely film sa vsetci utapaju v sebalutosti, aby v poslednych piatich minutach kazdy prisiel k osvieteniu a najdeniu vnutorneho pokoja. Po dopozerani do konca sa citim ako masochista. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že kolem Vánoc lidi stráví skoro všechno. Ale to neznamená, že můžete do bramborového salátu nacpat, co vás napadne. Naopak, když ho uděláte přesně tak jako vždycky, nebudou výhrady. Tady místo aby se tvůrci drželi osvědčeného receptu „rolničky-humor-patos“, pokusili se o umění, a na to je o Vánocích minimum prostoru, do kterého se u většiny našinců vejde jen Popelka a Rybovka. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna rozvětvená rodina se na Štědrý večer schází u jednoho stolu. Ale než se sejde, divák má možnost sledovat jak probíhá celý Štědrý den u každého ze členů této rodiny. Snaha o napodobení nedostižné Lásky nebeské je zde patrná, ale neřekl bych, že tento film je nějak špatný či neoriginální. Spíše trpí tím, že tvůrci nedokázali jednoltivé postavy dostatečně divákovi prodat a nedokázali jim vymyslet nějaké zajímavější příběhy, které by ospravedlnily jejich účast na plátně. Vlastně jedinou zajímavější dějovou linií je příběh z letištní haly, kde atraktivní Olivia Wilde narazí na sympatického vojáka. To je příběh, který si rozhodně zasloužil své odvyprávění, a který celý film vlastně i docela pozvedává. Jinak je to ale o vztazích, o hledání sebe sama, o tápání, prostě to vypadá během filmu všelijak, jen to nevypadá na šťastné a veselé. A právě i to paradoxně oceňuji, protože rozjuchaných vánočních filmů plných rozzářených ksichtů existují kvanta. Ale vánočních filmů na vážnější notu zase tolik není. Výsledkem je tedy z mé strany mírně nadprůměrné hodnocení, protože film jako jednohubka před Vánocemi byl pro mě rozhodně stravitelným soustem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Film začína vianočnou skladbou "White Winter Hymnal" od Americkej folkovej skupiny zo Seattlu - Fleet Foxes. (Miagy)
  • Film se původně jmenoval The Most Wonderful Time, během natáčení se název změnil na Let It Snow a až při post produkci byl vymyšlen konečný název Love The Coopers, přeložený do češtiny jako Trable o Vánocích. (hansel97)

Reklama

Reklama