Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie o statečné komtesce Franzisce (Liselette Pulver), která ze spárů loupežníků unikla převlečená za tovaryše. A když zjistila, že její lakomý otec není ochoten pro tovaryše se kterým si vyměnila šaty upustit měďák, vydá se ho zachránit. V loupežnickém hnízdě se stane pomocníkem jejich náčelníka (Carlos Thompson) - mladého a pohledného. Náčelník Franzisku odhalí, a v momentě kdy jsou přepadeni vojáky, už prchají spolu. Franziska náčelníka ukryje na zámku. On ji prozradí, že je italským hrabětem, kterého přivedl na mizinu její otec, neb mu neplatil dluhy. A tak starý baron pro svou lakotu nakonec přijde o to nejcennější, co měl. (Jezinka)

(více)

Recenze (48)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie, která je v podstatě kouzelně pohádková a místy báječně vtipná, má jednu velkou přednost a tou je filmový pár - komteska Liselotte Pulverová a hejtman Carlos Thompson, oba se mi moc líbili a hezky jim to spolu ladilo.. V rámci žánru „oddechovka“ hodnotím vyloženě kladně, ode mne krásné čtyři hvězdy.. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Německý spisovatel období počátku romantismu Wilhelm Hauf proslul především jako autor pohádek, ponejvíce orientálních. Podle jeho dobrodružné prózy z německého středověku Hospoda v lese spessartském byla natočena tato rozverná loupežnická komedie s písničkami. Po jejím úspěchu se zdařila i další dvě pokračování. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí tohoto pohádkového hudebního filmu jsem stále odkládala z obavy, abych se nepřipravila o krásný filmový zážitek z dětství. Nestalo se, kouzlo ještě nevyprchalo. Vtipný, dobrodružný a romantický příběh s Liselotte Pulverovou coby rozpustilou komteskou Francescou a pohledným vůdcem loupežníků Carlosem Thompsonem, který byl mou velkou filmovou láskou, už má, pravda, období své největší slávy za sebou a působí v dnešní době trochu naivně a zdlouhavě, ale v tom je přece kouzlo starých filmů zakletých do našich vzpomínek. Pro mne si ho tento film uchoval až do dneška. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Známá Německá trilogie Spessartu. Vzpomínám si, jak jsem to jako dítě hrozně žral, avšak když jsem tento díl viděl nyní byl jsem hodně zklamán. Komediální prvky jsem opravdu postrádal a dle mého to bylo tak říkajíc o ničem. Na muzikál to bylo málo muzikální a dobrodružství si taky představuji trochu jinak. Nicméně musím nechat to, že je to prostě Německá klasika. ()

007hanka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedním slovem roztomilý. Možná roztomile blbý, ale přesto má své kouzlo. Když jsem si ho po letech pustila ještě v originále s překvapením konstatuji, že český dabing zdaleka předčí původní verzi, vlastně to v té němčině zní jako parádní ochotničina. Co ale zůstává úplně nejlepší z celé trilogie, je ten sekáč v hlavní roli. Možná že další dva díly mají stoupající kvalitu hudebních vložek, ale žádný z dalších parťáků komtesky Liselotte neměl už ani zlomek šarmu hejtmana Carlose. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V čase 1:00:42 se hejtman otáčí a je vidět, že má tělo postříkané pěnou na holení, při dalším záběru je však opět čistý. (Proste..Jana)
  • Film je založen na stejnojmenné novele německého spisovatele Wilhelma Hauffa z roku 1826. (ajaxx)
  • Film byl natáčen ve filmových ateliérech v Mnichově, na zámku Mespelbrunn v kopcích Spessartu (vydáván za zámek Graf Sandau) a na historickém náměstí ve městě Miltenberg. (ajaxx)

Reklama

Reklama