Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (908)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tahle série už dost ztrácí síly a podle mě už nemá co nabídnout, proto se značně uchyluje do bizardních scén, které mají film vyzdvihávat nad předešlými pokračováními, ale myslím že u pětky či u šestky už byl vrchol únosnosti a tohle je opravdu už moc. Neskonale nerealistické a tím pádem strašně rozčiluje a film si prostě neužijete. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ultrabrutálně přepálený akčňák (občas až do takové míry, že jsem čekal, že terčem zlosynů se stane Hvězda smrti a The Rock vytáhne z garáže mustanga se zabudovaným R2-D2), který ale zvládl skoro nemožné - najít fungující balanc mezi nahláškovanou superhrdinskou skopičinou, kde je dovoleno naprosto vše, a vážnějším psychologickým konfliktem ústícím do seriózně motivované nesmyslné skopičiny. A prostředníkem je jednak návykově dávkovaný humor a ohromný nadhled, díky němuž film okamžitě dostane publikum přesně tam, kam chce, a každý sci-fi prvek působí zkrátka vtipně a tak nějak přirozeně, jednak ale také velice dobře vystavěný scénář, který pro změnu zručně pracuje s omezenou komunikativností a mnohem méně se uchyluje k viditelně improvizovaným a rádoby cool dialogům (a když už, tak to i docela šlape, viz delikátní slovní přestřelky mezi Johnsonem a Stathamem, které jsou steroidem první poloviny). Kromě toho, že je akce záměrně přemrštěná a efektní, je zároveň také opravdu královsky zábavná a intenzivní, zakončená dvojím finále, které patří k těm vůbec nejprďáčtějším v historii (Statham nyní aspiruje na chůvu století, jeho scéna s prckem je nejlepší sekvencí celé série). Charlize je skvělá záporačka, Gybson pořád ještě není otravný, Rodriguez pořád miluju a Grayovi upřímně přeji, aby ještě zůstal rychlý a zběsilý - po bídné sedmičce totiž vystřelil můj zájem o tuhle testosteronovou nadílku do značných výšin. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pozor, následující komentář obsahuje smířlivost.. Je fakt, že scénář byl nejspíš zplozen ve dvacet minut trvající zácpě (nechám na vás, jakého byla charakteru) a jeho autor dost často popírá skutečnost, že je podepsán i pod některými předchozími díly, nicméně ten přítomný buddy movie nadhled dává místy zapomenout na brutální znásilňování Isaaca Newtona, mentálně postiženou dějovou linku i Torettovy rodinné kidy. Pozornost udržuje i hvězdné herecké obsazení a nejeden divák musí ocenit, že se Statham v roli baby sittera nenechá zahanbit svými zkušenějšími kolegy vílou Zuběnkou a panem Dudlíkatorem. Co na tom, že akce je už totálně over the top a naše planeta jí začíná být malá. Tipuji, že v dalším díle bude Dom tlačit golfáč s nitro pohonem a jeho parta dělat smyky na dně Mariánského příkopu či driftovat kolem americké vlajky na povrchu Měsíce (snad použijí stejné studio jako tehdy v 69´). Pokud mají filmy ze série o dvoustopých strážcích galaxie nějakým způsobem vykročit do druhé desítky, tahle cesta se jeví jako to nejmenší zlo. Family First. Focus & Forget.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po dvou sračkodílech jsem z toho málem vycouval, pak se ale pobavil - je tu tak nějak všechno, co od podobnýho popkorn hajpu chcete a tentokrát to funguje. Mix hlášek, napálených explozí a honiček, tuny rozmlácených luxus autíček, s trojtou porcí akčních hrdinů, synem Clinta Eastwooda, kundíma lokacema, navíc přehlednější rychlostí a zběsilostí... je ideální kino vypínačka... škoda prvoplánovýho bejby humoru pro bandu teploušů a maminek. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi před patnácti lety někdo řekl, že bude mít "Rychle a zběsile" osm dílů, počastovala bych ho svým ale to víš, že jo pohledem a přemýšlela, jestli není nebezpečný. A kdyby dodal, že osmý díl bude (spolu s prvním a pátým) nejlepší z celé série, hodila bych mu peněženku a zdrhla. Jinými slovy... Nechápu, ale i po sedmi (!!!) dílech má tahle zběsilá série stále co nabídnout, ba co víc, čím potěšit. Poprvé v historii "F&F" se tým potýká s opravdu inteligentním, nebezpečným a bezcitným záporákem, rychlá auta, která byla v posledních filmech odsunuta na vedlejší kolej na úkor střílení, se opět vracejí na výsluní, nulový vývoj postav z předešlých dvou dílů je zde z(samo)parodizován takovým způsobem, že se dá za vývoj považovat a astronomický rozpočet mluví sám za sebe. Nebo spíš září?:-) Brianův odchod sérii (překvapivě) vůbec nenarušil a budou-li další chystané díly alespoň z poloviny tak dobré jako "Fast 8", tak ať jich natočí klidně ještě deset.;-) A propos, zajímalo by mě, jaké VÍC věci se dají ještě vymyslet... Nejlepší postava? Shaw! EDIT: Marvel syndrom. Nevím, na co jsem to v kině koukala, ale na druhé zhlédnutí blbé a ještě navíc nuda. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • Sestra Vina Diesela (Dom) během natáčení série počítá, kolik úderů herec obdržel, a dohlíží na to, aby je pak všechny vrátil a pár dalších navíc přidal. (tyzmrde)
  • Kvôli známym konfliktom medzi Vinom Dieselom (Dom) a Dwayneom Johnsonom (Hobbs), musel štáb nakrúcať ich spoločné scény spôsobom, aby sa herci na pľaci stretávali čo najmenej, alebo ideálne vôbec. (classic)
  • Povrávalo sa, že v záverečných titulkoch mala byť scéna, ktorá pripravila vedľajší film medzi Deckardom Shawom (Jason Statham) a Lukeom Hobbsom (Dwayne Johnson), ale Vin Diesel ju nechal vystrihnúť. (Zeker)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama