Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (909)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, že co je pod kapotou, je putna? Záleží jenom na tom, kdo sedí zrovna za volantem." Posaďte mě za volant Bugatti Veyronu, dejte Domovi do rukou UAZ Buchanka a já se pokusím urvat remízu. Stejně mě v koncovce předjede na pravým zadním kole a bude přitom na střeše žonglovat s kulometem. Jsem prostě smířenej s tím, že nejsem nejlepším řicičem v naší galaxii. Rád se však dívám na ty vyvolený, jak závodí s atomovou ponorkou, protahují se neexistujícími mezerami nebo uhýbají autům pršícím ze střechy. Pro mě je to prostě jen zábava v naprosto luxusní sestavě, kterou sice hledači uhlíkový stopy neocení, ale milovníci burácejích motorů si určitě přijdou na svý. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Po fantastickej sedmičke opäť prepad do šedého priemeru. Paul Walker tu riadne chýba. Vin Diesel s jeho obmedzeným herectvom to sám neutiahne a zúfalo mu chýba parťák. Navyše i keď zápletka je celkom zaujímavá (Torreto musí spolupracovať so zlom), ten scenár je len sledom účelovo zlepených akčných scén, ktoré nedávajú žiaden zmysel. Pričom tie sú na horšej úrovni než hocičo v posledných troch filmoch. A hoc si nepotrpím na autá a nepovažujem sa ani za fanúšika série, akosi to stratilo tú atmosféru "všade samé autá" (a trademarky ako zadočky modeliek tancujúcich okolo áut) a ôsmy diel je zameniteľný s ľubovoľným akčným blockbustrom. Ostáva tak len skvelý casting, ktorý ale nie je úplne využitý (Charlize Theron nemá čo ukázať) a občas nejaký humor. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SHOWING ME YOUR SHOE COLLECTION?" ---------- Samostatne stojace ako-tak obstojné, v rámci série meeehhh. Čistý prepal, popkornový exemplár lepšieho kalibru ako zasraní záchrancovia univerza. Príbeh Toretto proti všetkým osviežil zabehnutú rutinu predošlých štyroch filmov podobne ako prekvapivý návrat Deckarda Shawa z vyhnanstva, dynamika vzťahov medzi ním a Hobbsom bola zábavná na sledovanie a prišla mi o čosi lepšia než v spin-offe, hoci tu je ich podiel na obrazovke minimálny. Selekcie vozítok sa mi už zdajú bez srdca a osobnosti s výnimkou diabolského Plymouthu GTX z roku 1971, ktorý na piatej avenue rozpútal solídnu šarapatu. A tie udalosti, čo sa diali na ruskom nekonečnom ľade, je darmo komentovať. Nech už radšej príde číslo 9 s ich suprovým nápadom ísť do vesmíru, lebo keď už padnuté na hlavu, tak nech aspoň na maximum, čo to dá... ♪♫ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když podobná esence überblockbusteru², která by ráda stavěla na desítky minut trvajících přepálených akčních CGI eskapádách plných bezpočetných tuctů pršících kár či nukleárních ponorek nahánějících nejluxusnější sporťáky planety, kdy neproběhnou snad dvě po sobě jdoucí filmová políčka bez exploze bayovských rozměrů, funguje pouze během scén, kdy to testosteronově jiskří mezi Rockem a Stathamem, kdy jeden nebo druhý přebírá roli chůvy či trenéra dívčího mužstva, kdy si Charlize a Kurt naplno vychutnávají guilty pleasure potenciál svých partů apod. Díky ještě většímu posunu ad absurdum (světe div se, lze to) toho všeho je to lepší posledních dvou dílů, ale stále to ani zdaleka nenašlo onen vyrovnaný poměr různorodé akce (zde se citelně nedostává klasické "přesdržkované"; což s takovým obsazením je faux pas z nejnepochopitelnějších), týmovky a v rámci mezí stylově nadsazeného blockbusteru z pětky. #family ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jste se tu jako fakt všichni posrali?! Co to mělo bejt?! Já opravdu neměl přehnaná očekávání, fanoušek týhle série už ze mě nebude, ale doufal jsem aspoň v zábavnou píčovinu ve stylu sedmičky, ale tohle bylo něco nepopsatelně strašnýho, tak trapně už mi v kině dlouho nebylo. Nepochopím takový sešup směrem dolů, ale musel bych se hanbit sám před sebou kdybych hodnotil jinak. Zatím jasnej kandidát na odpad roku. Jestli byl v minulých dílech děj mírně řečeno retardovanej, tak tady připomíná žumpu plnou splašků, ale není to zábavný jenom uhozený. Navíc téměř veškerá akce je ničená píčoidním střihem. No nic dál už mě to nezajímá z touhle sérií končím, stejně nevím jak tohle dopadlo, protože chvíli před koncem jsem odešel z kina, nechtěl jsem kvůli dokoukání týhle mrdky čekat půlhodiny na zastávce na další rychlej a zběsilej autobus.0% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • V apríli 2016 natočili na Islande najväčšiu akčnú scénu, aká sa kedy v tejto krajine točila. (Paulo)
  • Ve filmu bylo zdemolováno na 300 aut, postavených pro tyto účely. (Sochorisko)
  • Kvôli známym konfliktom medzi Vinom Dieselom (Dom) a Dwayneom Johnsonom (Hobbs), musel štáb nakrúcať ich spoločné scény spôsobom, aby sa herci na pľaci stretávali čo najmenej, alebo ideálne vôbec. (classic)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama