Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Terva 

všechny recenze uživatele

Perfektní úvodní hudba ( John Debney ) a povedené kamerové záběry ( Peter Levy ) vyzvedly snímek, hned z počátku, docela vysoko. Snad to tak zůstane alespoň 50 % filmu. Dobrodružný snímek o Morganě Adamsové ( Geena Davis ), ženě, která po smrti svého otce zdědí pirátskou loď Jitřenku i z posádkou. Ve 25 minutě je strhující pasáž. Průnik Morgany a Williema Schoa přístavem a městem Port Royal je nádherný a povedený. CITÁT - S tebou vždycky byly potíže......... Morgana navštíví i Spittfieldský přístavní město a její odchod bude opět výbušný. SPOILER : CITÁT - Gratuluji, madam, právě jste zničila další město......... KONEC SPOILERU. Dobrodružný snímek plný akce a hledání pokladů, vynikající hudba a perfektní ozvučení. Film má pár chybiček, ale jinak je to slušná plavba. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hlavním mínusem je obsazení Geeny Davisové do hlavní role pirátky. Geena mi nevadí, líbí se mi, ale ženy mezi piráty nepatří. Navíc se mi nezdála ani trochu přesvědčivá. Matthew Modine se sice snažil, ale kde nic tu nic. Zato Frank Langella coby záporák Dog byl skvělý. Bojové scény nejsou špatné, hudba je skvělá a film nenudí. Koukatelné. 40%. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Páni moji!!! Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto kolosálne pirátske dobrodružstvo sa stalo ešte kolosálnejším prepadákom? Nebolo v tej dobe niečo vo vzduchu? Lebo ja fakt neviem. Toľko akcie, naivnej zábavy ako v štýle 40. rokov, dokonalá výprava, majestátna hudba, strohé ale akčné herecké výkony. Bombastičnosť sama o sebe. Môjmu srdcu oveľa viac bližší ako PIRÁTI Z KARIBIKU. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jedna z nejfatálnějších finančních katastrof, co se kdy ve filmovém světě objevily. Kariéra ambiciózní Geeny šla ke dnu jako ten nejděravější škuner, nemluvě o celé společnosti Carolco. A přitom je tenhle Ostrov neškodný a lehce stravitelný pirátský film se vším, co k němu patří - pokladem, akcí, plachetnicí, zradou a krásnou hrdinkou. Jen zkrátka přišel předčasně o nějakých osm let. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Co se týče komentáře, plně se shoduji s Kakou, sám také nechápu jak to mohl být takový propadák. Pirátské prostředí se mi vždy velmi líbilo a v něm Ostrov překonává Piráty z Karibiku díky svému realističtějšímu pojetí. Také nesmím zapomenout na skvělého záporáka Dawga Browna a jeho zubatou šavli. Film si IMHO zaslouží poctivé 4*, jde o jeden z nejlepších filmů z pirátského prostředí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Vlajka, ktorá visí na lodi Morgan Adamsovej (Geena Davis), je kópiou vlajky pirátskeho kapitána "Calico" Jacka Rackhama, jediného piráta z Karibiku so ženami ako členkami posádky (Anne Bonny a Mary Read). (beso74)
  • Film je uveden v Guinessově knize rekordů jako nejvetší "propadák" všech dob. (Terva)
  • V jednom rozhovore Matthew Modine povedal, že ďalším faktorom, ktorý prispel k tomu, že výrobné náklady sa vymkli spod kontroly, bol, že Harlin mal vždy tri kamery v pohybe súčasne. (Arsenal83)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama