Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli TOMUTO som sa po latinsky neučil.“ V čom je problém OSTROVA HRDLOREZOV? Pretože ak JEDEN JEDINÝ FILM ZRUINUJE KOMPLET CELÉ ŠTÚDIO, tak MÁ problém. Určite nie v bombastickej výprave. Prístavy, mega lode, tajomné ostrovy zahalené v hmle. Nechýbajú povinnosti pirátskeho žánru (mapa vedúca k pokladu). Tento film proste stál 98 miliónov, čo je fakt veľa na polovicu 9O. rokov. A predsa je to také slabé. Herecké obsadenie je vyložene nevydarené (pôvodne oslovený Michael Douglas dobre vedel, prečo odmietol), Geena Davis bije v titulnej úlohe ako päsť do oka, ešte horší je však matný Matthew Modine. Vedľajšie postavičky sú mdlé (kapucín dokonca trápny), čo je hriech pre každý dobrodružný príbeh, ktorý stavia na tíme. Hlavný zloduch je v podaní čudného Franka Langellu ako čaj, plešina nestačí. Ďalej nezaujímavé dialógy, nevydarené pokusy o včasné načasovanie gagu, akčné scény opulentné ale chaoticky zostrihané, snímke chýba tempo, napätie i vnútorná logika. Ako pre Davis, tak pre Harlina tento veľkolepý prepadák predstavoval plus mínus záver dovtedy úspešnej kariéry. Neskorší Piráti Karibiku sa zo všetkého poučili a boli super. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství nedělá hrdinu, ale naopak, hrdina dělá dobrodružství. Scénář sám nenabízí žádná velká překvapení, peníze jsou sice vidět na každém kroku, jenže Geeně Davis prostě nevěříte jediný úder, jediné škrábnutí. Ty choreografie soubojů nejsou špatné, ale je na nich moc vidět, že jsou to choreografie. Modine je jen takový přívěšek, a Langella zase tlačí na pilu až moc. Střez se ambicí manželek svých, hollywoodský režisére. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

První pokus udělat z Geeny Davis akční hrdinku a první pád na držku, přesto to její manžílek zkusil podruhý, aby si tu hubu rozbil ještě jednou. Harlin se asi v předmanželský smlouvě zavázal splnit manželce každý přání, jinak si neumím vysvětlit, jak mohl vzniknout film, proti kterému jsou i třetí Piráti takřka veledílo. Tohle je totiž neskutečně pitomá věc s naprosto ujetým scénářem co se týká charakterů, směřování děje, zvratů, zkrátka všeho. Dodnes nechápu, jak se mi to povedlo dokoukat do konce, asi v tom bylo něco svým způsobem fascinujícího. Člověk si pořád říká ne, to neudělaj, a ono jo. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Geena Davis by si zaslúžila Zlatú malinu. Nebyť faktu, že v tom čase bola Harlinovou manželkou myslel by som si, že rejža bol pod vplyvom ópia keď ju obsadzoval. Skrátka mi znechutila celý film.Tak príšerný casting u takého vysokorozpočtového projektu som snáď ešte ani nevidel. Niet sa čo čudovať že Ostrov hrdlorezov finančne prepadol. Film obsahuje množstvo hluchých miest, kostýmy a kulisy pôsobia vzhľadom na rozpočet dosť štúdiovo a dejovo je to akýsi nevydarený mix Múmie a Pirátov z Karibiku. Niektoré akčné pasáže sú tak zle natočené až je to zábavné. Jediná zložka, ktorá tento film drží je famózna hudba Johna Debneyho, uchádzajúca kamera a zopár efektných výbuchov. 50% mám rád dobrodružné príbehy, s lepším obsadením by to mohlo byť minimálne o * vyššie ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rádobylíbivý pokus připomenout korzárskou klasiku jakou bezesporu byly filmy s Errolem Flynnem nebo třeba Černý Korzár s Kabirem Bedim. Ale ani krása hlavní hrdinky (ostatně která žena s takovými dvojčátky jako má Geena Davisová by v korzetových šatech nepozvedla úroveň čehokoliv čeho by se účastnila, že ano?;)) a tradiční devizy tohoto žánru (exotika, souboje a spol.) toho moc nezmůžou. Prostě nic moc, pomineme-li velice dobrou hudbu, která je dílem Johna Debneyho, a díky které dostává Ostrov Hrdlořezů ***. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Filmom inšpirovaná bola videohra vydaná spoločnosťou Acclaim Entertainment pre hlavné platformy tej doby (Super NES, Sega Genesis a Game Boy). Hra voľne nadväzuje na udalosti z filmu. (Arsenal83)
  • Matthew Modine byl do role obsazen hlavně proto, že uměl výborně šermovat. (Coldrex)
  • Z důvodu nízkých zisků a vysokého rozpočtu snímku vyhlásila produkční společnost Carolco bankrot, a to už šest týdnů před premiérou filmu. (Coldrex)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama