Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Páni moji!!! Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto kolosálne pirátske dobrodružstvo sa stalo ešte kolosálnejším prepadákom? Nebolo v tej dobe niečo vo vzduchu? Lebo ja fakt neviem. Toľko akcie, naivnej zábavy ako v štýle 40. rokov, dokonalá výprava, majestátna hudba, strohé ale akčné herecké výkony. Bombastičnosť sama o sebe. Môjmu srdcu oveľa viac bližší ako PIRÁTI Z KARIBIKU. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší novodový pirátský film. Sympatický, kompaktní, s množstvím vtipu a sebeparodie. Žánru rozhodně ostudu nedělá a tolik opěvované Piráty z karibiku hravě převyšuje a to prakticky ve všem. Snad jen Harlin trochu vyměkl a Ostrov hrdlořezů není tak razantní a krvavá akční podívaná, jako jeho předešlé filmy. To ovšem nemění nic na faktu, že akční scény jsou stále solidní, perfektně inscenované a správně dynamické. Geena Davis je fajn, Langella je naprosto geniální. Jeho hlášky patří k nezapomenutelným. Samotnou kapitolu na závěr pak tvoří jedinečný hudební doprovod. Rozhodně jeden z klenotů filmové hudby vůbec. Chce to nadhled, dobrou náladu a nekritičnost. Pak si člověk snímek užije měrou vrchovatou. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

To byla v roce 1995 nějaká hrozná potopa? Paměť už mi tak neslouží a přece jen mi v té době bylo 7 let, ale jinak si nedokážu vysvětlit divácký nezájem o dva velkorozpočtové filmy odehrávající se na vodě. Jedním z nich je právě Ostrov hrdlořezů a tím druhým Costnerův Vodní svět. A při tom se jedná o kvalitní filmy. Fakt. Ostrov hrdlořezů stojí za pozornost díky výborné výpravě, svižnému tempu a našlapané akci, kdy všechno vybuchuje (Občas sice i dostavník. Ale tak když mu trefili nádrž:-) a celé to za ty dvě hodinky docela rychle uteče. Geeně Davis jsem tu drsnou polohu moc nežral, ale na druhou stanu jiskření mezi ní a Matthew Modinem docela funguje. Pohodou a karibským rumem nasáklý film, který si určitě nezaslouží, aby ho každý srážel jen protože nic moc nevydělal a pár kritikům se nelíbil. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Průměrná dobrodružná záležitost s luxusní výpravou, kde největším problémem je mdlá režie, která neumí pořádně využít investovaných peněz, děsně basic zápletka a nezáživné hlavní postavy v čele s Geenou Davis, která se na roli femme fatale pirátky vůbec nehodí a působí ve své roli toporně. Není to špatný film, jako neškodná oddychovka funguje docela dobře, ale je pochopitelné, proč díru do světa neudělal a v kinech s ohledem na rozpočet naprosto propadl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli TOMUTO som sa po latinsky neučil.“ V čom je problém OSTROVA HRDLOREZOV? Pretože ak JEDEN JEDINÝ FILM ZRUINUJE KOMPLET CELÉ ŠTÚDIO, tak MÁ problém. Určite nie v bombastickej výprave. Prístavy, mega lode, tajomné ostrovy zahalené v hmle. Nechýbajú povinnosti pirátskeho žánru (mapa vedúca k pokladu). Tento film proste stál 98 miliónov, čo je fakt veľa na polovicu 9O. rokov. A predsa je to také slabé. Herecké obsadenie je vyložene nevydarené (pôvodne oslovený Michael Douglas dobre vedel, prečo odmietol), Geena Davis bije v titulnej úlohe ako päsť do oka, ešte horší je však matný Matthew Modine. Vedľajšie postavičky sú mdlé (kapucín dokonca trápny), čo je hriech pre každý dobrodružný príbeh, ktorý stavia na tíme. Hlavný zloduch je v podaní čudného Franka Langellu ako čaj, plešina nestačí. Ďalej nezaujímavé dialógy, nevydarené pokusy o včasné načasovanie gagu, akčné scény opulentné ale chaoticky zostrihané, snímke chýba tempo, napätie i vnútorná logika. Ako pre Davis, tak pre Harlina tento veľkolepý prepadák predstavoval plus mínus záver dovtedy úspešnej kariéry. Neskorší Piráti Karibiku sa zo všetkého poučili a boli super. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • V jednom rozhovore Matthew Modine povedal, že ďalším faktorom, ktorý prispel k tomu, že výrobné náklady sa vymkli spod kontroly, bol, že Harlin mal vždy tri kamery v pohybe súčasne. (Arsenal83)
  • Sebevědomí producenta Kassara bylo v době příprav Ostrovu hrdlořezů na takové úrovni, že klidně začal nakupovat rekvizity a stavět kulisy ještě předtím, než byl vůbec hotový první návrh scénáře. [Zdroj: kinobox.cz] (Duoscop)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama