Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Lima 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Na jedné straně režijně dokonale zvládnuté závodní scény, na straně druhé Slyův scenář, plný klišé, který si neodpustil takové "perly", jako např. stíhací scéna v ulicích Tokia. Renny Harlina je mi líto. Je to znamenitý režisér, ketrý by si zasloužil dobré scenáře a trochu toho štěstí, aby se zase vrátil na výsluní. A Slye je mi líto taky. Mám pro něho slabost. Pokusil se o nového Rockyho a nevyšlo to. Že by už definitivně labutí píseň? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Poslední skvělý Stalloneův film je Cliffhanger, proto není divu, že se se svým šablonovitě jednoduchým scénářem obrátil na Rennyho Harlina. Akční scény jsou opravdu povedené, ale honička v ulicích vypadá jako z komedie a kolize na závodní dráze jsou poněkud přehnané a připomínají spíše efekty z počítačové hry. Prostě průměr. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sly tuhle zběsilou jízdu náležitě pro dnešního diváka přikrášlil (explozivní kolize jsou úsměvné, ale i dostatečně úderné), do týmu přibral celou plejádu hvězd nižší svítivosti (Reynolds, Gershon, Schweiger) a v dosti spektakulárních karambolech rozjel nablýskané monoposty na smrtících závodních okruzích, které mu posloužily k tomu, aby napsal jeden ze svých nejlepších scénářů pro jednu ze svých nejvíce podceňovaných pecek. Občas sice pobaví (noční honička v ulicích Chicaga) a klišoidní repliky z pusy vypouští směle dál, nicméně slušné drama je na světě!! 50%. ()

Dawid199 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě béčkový a okoukaný námět převeden do napínavé podoby. Navíc si jakožto hnidopich cením licencovaných vozů CART ze sezóny 2000/2001, stejně jako perfektního a sedícího soundtracku. Co by to ale bylo za film bez hereckých výkonů hlavních aktérů. A jelikož jsem díky všem těmto faktorům jednu dobu koukal na tento film skoro pořád, zasloužil si místo v mé TOP. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle skvost jsem byla pozvaná týden poté, co jsem "úplně blbě" vybrala film já (Black Hawk Down) a řeknu vám, že, jak jsem se u Jestřába nebála, tady po mně šel pot, protože se to na mě řítilo ze všech stran, ať už to byla "šokantní" gesta jako sbírání mincí pneumatikama nebo honička formulí velkoměstem, nebo scénář - takhle nežvatlali snad ani Vinetů s Oldou než si pořezali zápěstí, Estella Warren to není herečka, to je další strašidlo, Burt Reynolds s tou škraboškou místo obličeje jakbysmet, a takhle bych mohla pokračovat. Jediná hvězdička napůl za muziku, která v souladu se závody příjemně šlapala, a za Ginu Gershon, ta aspoň blábolila sexy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Hudbu k filmu zložil Brian Transeau (známy pod prezývkou BT), ktorý sa podieľal aj na komponovaní hudby k ďalšej snímke o automobilových závodoch - Rýchlo a zbesilo (2001). (m.a.t.o.)
  • Původně chtěl Stallone natočit životopisné drama o legendárním brazilském jezdci Ayrtonovi Sennovi, který tragicky zahynul roku 1994. (hippyman)
  • Meno postavy, ktorú hrá Cristián de la Fuente - Memo Moreno - je kombinácia mien dvoch skutočných pretekárov série CART, Mema Gidleyho a Roberta Morena. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno