Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (297)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

The Room jsem neviděla, což je pravděpodobně chyba. Nicméně to můžu lehce napravit. A popravdě mě celkem zajímá, co z toho natáčení nakonec vzniklo a jestli je to vážně tak vtipné. Nicméně miluju Jamese Franca a jeho mladšího bratra taky. Na ty jejich ksichtíky bych se mohla dívat celý den, ale musím uznat, že mě to celkově zas tak nezaujalo a připadalo mi to takové zmatené. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Franco je skvelý a Franco 2 ešte lepší, ale natočiť kvalitný film o príšernom filme nie je žiadna sranda. Teda, áno, vo svojej podstate to sranda je, avšak len kvôli spomínanej dvojici a ich chémii, inak je The Disaster Artist jednoduchou prapodivnou komédiou o prapodivnej snímke. Pointa je jasná, no nejde o žiaden prelomový zážitok. Lepšie 3. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru ide o film, kde podal J. Franco svoj najlepší herecký výkon. Ohromne ma bavil. To ako dokázal zahrať Tommyho Wiseaua bolo obdivuhodné, aj keď je pravda, že občas trochu prehrával. No v tomto prípade mi to nevadilo, skôr naopak, keďže išlo o Tommyho tak to bolo len dobre, pretože čo sa týka tejto postavičky, tak žiadna šialenosť nie je dostatočne šialená a nič nie je nemožné. Zabával ma i samotný príbeh, je taký zvláštne trpko-horko-sladko humorný, pričom nie raz som od smiechu dostal kŕč do brucha, samozrejme, všetko v spojitosti s Tommym, resp. Francom. Treba tiež uznať, že ide o niečo inšpiratívne - sny si treba plniť. Samozrejme, ľahšie to ide, keď má človek peniaze. Na druhú stranu však netreba zabúdať, že i Tommy k nim nejak musel prísť. Normálne zvažujem, že prehodnotím ten jeho film a odpad zmením na plný počet hviezd. V každom prípade, originál film aj tento film, oba stoja za pozretie. Silný nadpriemer. 85/100 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

James Franco má u mne respekt za to, jak dokázal u(ne)hrát Tommyho dikci, výraz, i mongoloidní přízvuk. Nevím, co od tohoto filmu očekávali někteří mí kolegové * či **, ale já dostal přesně to, co jsem očekával - zábavně dramatickou rekonstrukci toho, jak vznikl jeden z nejhorších filmů všech dob. Což mne také navnadilo do té míry, že jsem si The Room musel podruhé pustit... 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Parodovat už tak samu o sobě dostatečně legrační předlohu, to je jako nošení pederastů do sakristie. S trochou fantazie se však z toho rozhodně dal udělat solidní pomešní ministrantí grupáč. Ta ale scénáristům generála Franka zjevně chyběla, a tak prostě vzali Opus Asinusi odpudivého polského ufona a jakoby kolem něj jen nastavěli pár dodatečných kamer, které suše sledovaly, jak ten otřesně ubohý mentální moulinex vlastně vznikal. Kuba sice se vší parádou trefil toho retardéra dokonale, nicméně jeho slizce prkenný bratr pobral snad ještě méně talentu než Tomek se Sesterem dohromady, jeho účinkování by se klidně dalo úspěšně parodovat v Katastrofálním kokotovi 2 a daleko lépe by zapadl mezi to toporné obludárium v originále. Když původní Room podpoříte roomem, lze se u té monstrózně bizarní velesračky i slušně pobavit, toto však byla jen nenápaditá, nudná, zoufale nevtipná a nic zajímavého nepřinášející reportáž z natáčení, byť se skvěle groteskně podaným vrchním dementem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • V snímke Pokoj (2003) postava Petra (psychiater v okuliaroch, ktorý spadne pri futbalovej scéne) náhle zmizne. Namiesto nej sa objaví nová postava s názvom Steven, ktorá nie je nijak bližšie opísaná a používa repliky, ktoré sa hodia k postave Petra. Film Disaster Artist túto zmenu nijak nespomína a postava Petra sa v ňom naďalej prezentuje ako jeden herec. (belinko)
  • Film si vyslúžil "standing ovation" po premiére na filmovom festivale SXSW v marci 2017. (belinko)
  • Ve filmu se objeví i hlavní protagonisté původního The Room (2003) - Tommy Wiseau a Greg Sestero (castingový agent). Sestero také projevil zájem o roli původního představitele Marka, kterého Tommy (James Franco) na začátku filmování propustil. Od tohoto nápadu se ale upustilo. (Dementra)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama