Reklama

Reklama

Tatínek drží svou malou holčičku Annu celý její život zavřenou v domě. Vysvětluje jí, že takto jedná, protože se ji snaží ochránit před divokými lidmi, kteří jedí malé děti. Jakmile začne dívka dospívat, dojde k nešťastné události a Anna se ocitne v dočasné péči u místní šerifky. Najednou zjišťuje, že některé věci nejsou vůbec takové, jak jí tatínek vysvětloval, a že i ona není tím, za koho se celou dobu považovala. V tuto chvíli je odkázána sama na sebe proti celému městu. (Miseet)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Annou, hodná, poslušná, misku vylíže do sucha a její chlupatý záda jsou sexy skoro tolik jako moje chlupatý nohy. O světě má díky tatíkovi celkem zkreslený představy ale nakonec se šíleně zamiluje do šikanovanýho bráchy Liv Tajlerový kterej žere ostružiny, který fakt nejsou morčata, který byly na lepším místě a teď se ve formě bobulovitýho plodu vracej na zem. Jop až takhle zkreslený představy Anna má. Navíc používá špatnou pastu na zuby protože jí vcelku brzo postihne paradentóza a jako bonus bude brzo mít krom zad chlupatou i prdel. Ale kdo nešoustal vlkodlačici jako by nežil a tak se již zmíněnej hošan nenechá odradit a Annu láskyplně ošuká, vycáká jí hrobku a udělá jí buben. Krom výše zmíněnýho se Anna bude potýkat se svým "tatíkem" kterej si to na začátku filmu nechal sice projít hlavou, ale blbě a tak hezky zjizvenej hodlá dělat bububu a s partou kámošů vyrazí na lov naší Anny. Neni to úplná sračka, ale s hororem to má společnýho asi tolik jako já s prsatou blondýnou - Obě máme díru a tím podobnost končí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priamočiary a béčkový námet môže jednoducho zakryť poznanie, že Wildling v sebe ukrýva viacero významov. Môže ísť o metafory strachu z akejkoľvek inakosti, problémov premeny tela dieťaťa na mladú ženu alebo polemiku nad odtrhnutím človeka od prírody. Keď príde k prvému zločinu, nie je dôležité, čo mu predchádzalo, ale že Američania môžu opäť chytiť do rúk zbrane a tým aj vlastnú predstavu spravodlivosti. Ide skôr o psychologickú drámu, než horor či fantasy, čo môže byť pre mnohých ďalším problémom akceptácie prístupu k látke. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Na jednej strane vizuálne dokonale prevedené, pričom ani samotný nápad rozhodne nie je na zahodenie, na strane druhej, z hororového hľadiska toho samotný “Wildling” príliš neponúka. Každopádne, nijak mimoriadne som sa nenudil, i keď tých “živších” scén, teda mohlo byť rapídne viac. Vďaka záverečnej “dvacke”, aspoň priemer .. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Wildling je najlepšie nič nevedieť. Ja som nevedel ani len to, že v ňom hrá (a produkuje ho) Liv Tyler, takže som celý čas rozmýšľal, odkiaľ tú herečku poznám (fakt), takže prvú hodinu som sa nechal unášať dejom, ktorý nie je geniálny, ale ak neviete, koľká bije, tak ste príjemne napnutí a netušíte, o čo ide. Plus si k tomu treba pripočítať fajn kasting (Brad Dourif alebo veľmi zvláštna – myslené pozitívne – Bel Powley) a prostredie zaspatého mestečka, kde každý pozná každého, uprostred hlbokých amerických lesov, ktoré je stovky kilometrov vzdialené od najbližšieho rušného veľkomesta, kde nikto nepozná nikoho. Po 60. minútach sa začne hrať s otvorenými kartami a hoci som si myslel, že to následne bude nuda, práve čas pred finále (a samotné finále) ma presvedčili o tom, aby som, síce s prižmúrenými očami, ale predsa, prihodil štvrtú hviezdu. Hrozne sa mi totiž páčila atmosféra smútku a dezilúzie, ale aj to, že možno ešte i dnes sú na tejto planéte miesta, na ktorých sú lesy a hory také rozľahlé, že je stále možné, aby v nich do dnešných dní prežívalo... niečo. SPOILER Akurát som nerozumel Dourifovým myšlienkovým pochodom: najskôr ju miluje a vychováva ju od bábätka po puberťáčku, potom ju chce zabiť, ale nedokáže to a tak radšej zabije sám seba (ehm), ale prežije to (...) a následne ju zase ide zabiť, ale predtým jej chce z brucha vyrezať dieťa (!) a pre zmenu sa starať o to. SPOILER ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klidně si nechám prohryznout krkavici Beniciem Del Torem, pochcat kalhoty Jackem Nicholsonem či zblokovat střelu Michaelem J.Foxem, ale todle ne.. Bel Powley sice v závěru působila animálně a po depilaci křovinořezem se mohla s mladým přítelem pokusit i o druhé dítě, nicméně ani docela obstojný vizuál nedokázal překrýt sterilitu a nedotaženost. Ať už jde o motivy tělesné transformace či vyloučení ze společnosti, čistě subžánr vlkodlačího hororu nebo romanci pro teenagery, není tam nic, z čeho by byli fanoušci Twilightu zmatení.. Pozitivum možná najdou tolkienští nerdové, protože teď už ví, že samici vrrka neochočí ani Arwen ani Gríma Červivec.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v americkém státě New York. (BMW12)
  • Postava Anne (Bel Powley) má vo filme 16 rokov. Herečka však počas natáčania v skutočnosti mala 23 rokov. (Marceloo)

Reklama

Reklama