Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)

Reklama

Reklama